Tips för att ta de bästa barnbilderna

Varje förälder vill ta vackra bilder på sina barn. De växer så snabbt och innan du vet ordet av är de stora. Men att ta bra bilder på dina barn är lättare sagt än gjort. Barn rör sig mycket och blir lätt distraherade. önskefoto har listat några bra tips för att göra det enklare att ta bra barnfotografi:Tips 1 – Ta din tid och tvinga inte fram något Tips 2 – Ha roligt Tips 3 – Ta fina närbilder Tips 4 – Det perfekta porträttet Tips 5 – Fotografera i samma ögonhöjd som dina barn Tips 6 – Experimentera med vinklar

1. Ta din tid och tvinga inte fram någo

Det viktigaste tipset när du fotograferar barn är att ha tålamod …! Ska du ta bilder av barn som du inte känner kan det vara bra om du har minst en halvtimme på dig för att få till de där riktigt bra bilderna. Då hinner barnen vänja sig vid kameran och blir mindre blyga. En främling som sätter en kamera i ansiktet är inte den mest naturliga situationen.
Exempel: Till vänster är ett exempel på ett barn som tvingas posera framför kameran. Detta gör att man förlorar spontaniteten i hennes leende. På höger tar du i “hemlighet” en bild utan att barnet vet det. Flickan är helt i sin egen värld.

2. Ha roligt

Sätt ditt barn framför en spegel, på en gunga, i en diskho eller i ett badkar. Låt han eller henne blåsa bubblor, leka med katten eller rita. Kort sagt, se till att ditt barn har kul! Detta ger de bästa bilderna. Barn är naturligt lekfulla och som fotograf kan du dra nytta av det. De vackraste porträtten tar du utan att dina barn vet att du fotograferar dem. Ibland kan ett teleobjektiv kan komma väl till hands, eftersom du då kan stå längre bort och fotografera utan att ditt barn märker det.
Exempel: Fotografen tog denna bilden i precis rätt ögonblick. Vill du också ta bilder med vatten? Kom ihåg att du bör använda en snabb slutartid då denna “fryser” bilden på samma sätt som ovan.

3. Det perfekta porträttet

För att ta ett bra porträttfoto är det viktigt att få till bakgrunden rätt. De vackraste bilderna får du genom att använda en lugn bakgrund som inte avleder uppmärksamheten från ditt barn. Ta dina bilder utomhus, mot en enfärgad vägg eller med himlen i bakgrunden. Be ditt barn rikta ansiktet mot ljuset och undvik att använda blixten.
Exempel: Fotot ovan är ett fint exempel på porträttfoto. Flickan på fotot har ett naturligt leende och den gröna bakgrunden gör att fokusen hamnar på henne. Fotografen står även på bra avstånd, cirka 1 till 2 meter från flickan.

4. Fotografera i samma ögonhöjd som dina barn

Fotografera barn i ögonhöjd genom att gå även ner på marken eller genom att böja på knäna. Undvik bilder där barnet tittar upp på dig. Ett barn som fotograferas i samma höjd ser bättre ut i förhållande till omgivningen. Det är dessutom enklare att hålla ögonkontakt med ditt barn..
Exempel: fotografen satt på knä när hon tog fotot nedan. Barn är bra på att göra som sina föräldrar, vilket vi kan se tydligt här då flickan gjorde samma sak . Resultatet är ett roligt och spontant foto!

5. Experimentera med vinklar

Experimentera med sneda och lite galna vinklar. Ta ett foto snett ovanifrån, fotografera underifrån eller uteslut hälften av ansiktet. Det kan ta lite tid att få till rätt teknik och vinklar, men när det väl fungerar kommer du både få unika och roliga bilder.
Exempel: Detta är ett bra exempel på en otraditionell bild. Bilden är tagen med en sned vinkel ovanifrån och endast en del av barnets ansikte och hand finns med. Kreativt och intressant på samma gång.
Please update your browser

We built this website with the latest technologies, which makes this website faster and easier to use. Unfortunately your browser's version does not support these technologies.