Vår ultimata guide till personliga julklappsidéer

Skriven av Onskefoto, 25 oktober 2023

Behöver du fortfarande inspiration till dina julklappar? Om du vill visa nära och kära hur mycket de betyder för dig, varför inte ge bort något personligt? Kolla in vår julklappsguide och hitta massor av unika fotopresenttips – från fotoböcker till personliga kalendrar.

A woman’s hand placing a photo face-down on a scanner.

Trött på att ge bort halsdukar, godis eller strumpor? Överraska nära och nära med något alldeles speciellt i år genom att skapa personliga julklappar som garanterat får dem att le. Hos önskefoto kan du designa unika fotoklappar till alla viktiga människor i ditt liv, från föräldrar till mormor och farfar och från sambon till din bästa vän. Det är busenkelt och vi kan lova att mottagaren blir imponerad.

För att hjälpa dig hitta den perfekta presenten har vi samlat några av våra julklappsidéer med något för alla. Oavsett om du vill satsa på något storslaget eller en liten kärleksgest har vi massor av kreativa fotogåvor som garanterat gör mottagaren glad.

En fotobok med en samling minnen

Bevara livets alla stunder, stora som små, i en fotobok som blir en verkligt minnesvärd present. Välj mellan XL-format till mamma och pappa eller pocketstorlek som personlig julklapp till din bästa vän. Vi kan lova att mottagaren blir glad – och kanske till och med fäller en glädjetår. Det blir en perfekt, personlig julklapp att bläddra i, minnas och återuppleva alla fantastiska stunder tillsammans.

Det finns massor av möjligheter att släppa loss kreativiteten, så du kan enkelt fylla den till brädden med glada minnen och äventyr. Välj ett tema bland våra fördesignade mallar för att berätta din kärlekshistoria, fira ett särskilt tillfälle eller dokumentera årets höjdpunkter. Eller samla helt enkelt dina bästa familjebilder på ett ställe och dröm dig tillbaka till alla härliga minnen. Med små kommentarer, datum eller roliga citat kan du lägga sista handen vid din fotobok.

Vårt bästa tips för en underbar överraskning: Räkna med förtjusta ”ååh” och ”aah” om du digitaliserar lite gamla bilder som de inte har sett på ett tag och använder dem i fotoboken.

Personliga väggdekorationer av enastående ögonblick

Har du ett favoritminne med nära och kära som du gärna vill föreviga? Exklusiva väggdekorationer är ett perfekt sätt att vända blickarna mot livets höjdpunkter. Bröllopsfotot, en mysig dag på stranden eller minstingens första leende – skapa personliga julklappar som garanterat sticker ut. Om du har för många minnen att välja bland, varför inte designa ett collage av era största äventyr tillsammans?

Välj bland massor av olika format, ramar och material för att visa upp dina bilder. Vad passar dig bäst – en hemtrevlig canvastavla med ett familjeporträtt eller en trendig aluminiumtavla till pappa för att visa upp hans favoritfoto från semestern? Välj vilket material som passar bäst till din bild och förvandla dina minnen till iögonfallande julklappar att ge bort till exempelvis mormor.

Fotokalendrar som sprider glädje året om


En personlig kalender är ett ljuvligt sätt att glädja nära och kära året om. På så sätt kan de se tillbaka på sina favoritminnen och se fram emot nya äventyr – med gott om plats att hålla ordning på viktiga datum. Fyll den med dina bästa bilder, från sommarfoton till djurporträtt – och ge bort personliga julklappar som överraskar mormor eller farmor med ett nytt minne varje månad.

Det finns många kalendervarianter och designs att välja mellan. En väggkalender sätter personlig prägel på köket, hallen eller sovrummet och hjälper dem att samla alla höjdpunkter och händelser på ett ställe. Eller vad sägs om en skrivbordskalender, som är mer flexibel och kompakt och får plats i alla rum? Oavsett var den placeras är en kalender en uppskattad, personlig fotoklapp som får mormor eller farmor att le året om.

Personliga fotomuggar livar upp morgonkaffet

Om du vill hitta små men meningsfulla fotogåvor är personliga fotomuggar ett bra alternativ. De blir perfekta små presenter till dem du tycker om, från familjemedlemmar till kollegor eller din bästa vän. Och bäst av allt: De är busenkla att skapa i farten. Lägg bara till ditt foto och en rolig eller inspirerande hälsning – klart. Om du vill göra presenten ännu mer kreativ kan du också skapa eget julklappspapper.

Sätt färg på tillvaron med våra fotomuggar med färgglad insida och matcha färgen med dem på bilden. Eller välj vårt standardalternativ och du föredrar en klassisk, vit mugg. Våra muggar kan göras precis hur stilrena eller spektakulära du vill – och är en väldigt mångsidig present. Liva upp morgonkaffet och få dina nära och kära att le med varje ångande kopp. Perfekta personliga julklappar till både henne och honom!

Skicka julhälsningar med ett fotokort

Ibland behöver gesten inte vara så stor. Ett personligt fotokort är en bra present till mormor eller en omtänksam julklapp för att visa att du tänker på någon. Hos oss hittar du massor av juliga designs från eleganta julklappar till farmor eller roliga presenter till en väninna och allt däremellan, så vi kan lova att du hittar ett kort som passar. Lägg till egna foton för att göra kortet mer personligt och utforska alla våra kreativa alternativ för att designa det perfekta julkortet – allt med några enkla klick.

Om du har vänner eller släktingar som bor långt bort är ett julkort ett fint sätt att visa din kärlek. Vet du inte vad du ska skriva i ditt julkort? Inga problem, här är några tips som du kan använda.

Skapa en oförglömlig jul och fira den med personliga julklappar till mormor, farmor, din bästa vän – ja alla som är viktiga i ditt liv. Oavsett om du väljer en stor, fantastisk canvastavla eller ett litet omtänksamt julkort – en fotopresent är alltid en uppskattad gåva. Titta igenom vårt sortiment med julklappstips och hitta din perfekta personliga julklapp.