Det stora hela

hållbarhet och en ljusare värld

”Det stora hela” fokuserar på hållbarhet och att ge liv till viktiga ögonblick med positiv inverkan. Vi vill ta bättre hand om jorden och bli bättre på att stödja både varandra och fantastiska ideella projekt. Tillsammans kan vi skapa en ljusare framtid, ett ögonblick i taget.

 • planet
 • Steg för steg mot en bättre plats att leva i
 • Vi har bara en jord, så vi måste vara mer rädda om den. Vi förlitar oss på material som ger liv till viktiga ögonblick. Vi gör vårt yttersta för att skapa bättre balans och bli mer hållbara.

Vi har lång väg kvar, men det här har vi redan bockat av på vår att göra-lista för hållbarheten:

 • Från och med 2021 är alla våra interna processer officiellt koldioxidneutrala.
 • Vår produktion i Nederländerna har minskat sitt koldioxidavtryck med 50% och bytt till grön energi.
 • Vi visar ansvar genom att köpa FSC®-märkt papper. Du hittar loggan på fotoböcker, kalendrar och kort.
 • samhälle
 • Tillsammans skapar vi starkare samhällen
 • Människor gör ögonblick fantastiska. Därför vill vi skapa en ljusare värld för alla, i våra team och världen i stort.​ Vi vet hur viktigt det är att människor mår bra. Därför vill vi ge tillbaka till sådant som ligger oss varmast om hjärtat, säga ifrån för att stödja varandra och dra vårt strå till stacken för lokalsamhällen.

Vi håller alltid ögonen öppna efter fantastiska organisationer att samarbeta med – och så här samarbetar vi med en sådan i dag:

 • Vi är stolta över att stödja Make-A-Wish Foundation.
 • Vi samlar in pengar för att förverkliga önskningar, skänker produkter och arbetar ideellt för att bidra till magiska upplevelser.
 • människa
 • Vi främjar tillväxt, kultur och framgång för alla
 • “I våra bästa team bidrar alla med något unikt. Vi behöver lyfta fram vår individualitet och mångfald för att lyckas och må bra till kropp och själ.

Vi är fast beslutna att skapa en mer levande företagskultur där alla känner sig sedda och representerade – och så här tror vi att vi kan uppnå det:

 • Lika möjligheter formar vår framtid, så det omedelbara målet för vår Empowered Circle är att öka andelen kvinnor i ledningen.
 • Vi anser att mentorskap stärker människor, så våra ledare är mentorer för framtida ledare genom vårt mentorelli-program.
 • Världen är en underbart mångfasetterad plats – vår verksamhet ska spegla detta i våra team och när vårt varumärke representerar kunder.

Vad är nästa hållbarhetssteg för önskefoto?

Hållbarhet utgör hjärtat i ”det stora hela”. Förutom att göra våra produkter mer hållbara vill vi att hela värdekedjan ska vara helt koldioxidneutral år 2023 – det vill säga i varje litet steg vi tar, från vår fabrik till din dörr. Vi brukar säga att det är ett maraton, inte ett sprintlopp, men 2023 är ingen mållinje. När vi väl är där ska vi fortsätta leta efter sätt att ge liv till viktiga ögonblick, samtidigt som vi tar hand om världen vi lever i.

För mer information, håll utkik efter våra hållbarhetsrapporter och följ oss i sociala medier för senaste nytt.

Vanliga frågor

Är önskefoto ett hållbart företag?

Kan vi ärligt säga att vi är 100% hållbara som företag? Inte riktigt ännu, men många av våra processer är hållbara och vi arbetar ständigt för att förbättra, utforska och experimentera och hitta sätt att finjustera våra arbetsmetoder och resurser. Vi har mycket kvar att göra. Här är våra huvudmål till 2023:

 • Vi vill att hela vår värdekedja ska vara 100% koldioxidneutral senast 2023
 • Vi visar ansvar genom att köpa in hållbara material
 • Våra förpackningar tillverkas snart av 100% återvunnet material

Detta är stora steg mot att bli branschens mest hållbara företag och just nu driver vi flera projekt i olika delar av värdekedjan för att se till att vi använder mindre, kastar mindre och släpper ut mindre. Vi håller dig uppdaterad om framstegen.

Vilka önskefoto-produkter är FSC®-märkta?

 • Fotoböcker: din favorit från önskefoto är FSC®-märkt. Alla våra fotoböcker med fotoomslag, både hårda och mjuka omslag och standard och glansiga alternativ, är FSC®-märkta.
 • Kalendrar: Samtliga 12 produktkombinationer som ingår i vår kalenderkollektion är FSC®-märkta. Det gäller både glansiga och extramatta samt standardpappersalternativet.
 • Fotokort: Samtliga nio produktkombinationer av våra fotokort är FSC®-märkta, både kort och kuvert. Det gäller standardvarianter och alternativen med glansig och extramatt finish. För närvarande är våra enkelsidiga fotokort tyvärr inte FSC®-märkta.

Hur stora koldioxidutsläpp har önskefoto?

Här kommer tekniska fakta. För närvarande kompenserar vi för våra utsläpp från interna affärsprocesser. Hit räknas:

 • Utsläpp från kemikalier (som används i produktionsprocesser)
 • Pendling
 • Affärsresor
 • Transport av våra produkter till kunderna

Den totala utsläppsmängd som vi behöver kompensera för är ca 3 500 kubikton CO2 (3 500 000 kg CO2)*.

Vi kompenserar för våra utsläpp genom att köpa CO2-certifikat från godkända institut. 95% av våra utsläpp kompenseras genom ett stort globalt projekt, medan resterande 5% kompenseras i ett lokalt projekt i Nederländerna.

Vi samarbetar med REDD+ Business Initiative, Milieubarometer, ecosphere+ och Valuta voor Veen för att mäta och uppfylla de här målen.

Att bli koldioxidneutralt är ett enormt steg på vägen mot att bli branschens mest miljövänliga företag, men vi har större planer än så. Därför håller vi alltid utkik efter sätt att minska avfall och utsläpp. Just nu bedriver vi massor av projekt i hela vår värdekedja. Projekt för att minska vårt koldioxidavtryck och vår inverkan på miljön.

Målet är att vi ska minska våra koldioxidutsläpp ännu mer och bli koldioxidneutrala i hela värdekedjan senast år 2023.

* Utsläppen är baserade på våra siffror från 2019 och omfattar alla våra anläggningar i Europa.

På vilket sätt köps önskefotos pappersprodukter in på ett ansvarsfullt sätt?

Dina ögonblick och minnen är viktiga och du förlitar dig på att vi ska ge dem liv genom våra fotoprodukter. Därför är det så viktigt att vi köper in material av högsta kvalitet och samtidigt tar hållbarheten på allvar.

Allt papper som vi använder till fotoböcker, fotokort och kalendrar är FSC®-märkt. FSC® står för Forest Stewardship Council® och sätter en standard för skogsprodukter som papper och trä för att främja ett hållbart skogsbruk.

FSC®-märkningen är en garanti för fullständig transparens. Hela processen och leveranskedjan är certifierad – från skog till kund. Varje år utför ett oberoende certifieringsorgan en revision av vårt företags hållbarhetsarbete och vi är stolta över att kunna erbjuda kunderna ett sortiment av FSC®-märkta, miljövänliga och ansvarsfulla produkter.

Alla uppdateringar om “det stora hela”

Följ oss i sociala medier för senaste nytt om hållbarhet, fantastiska välgörenhetsprojekt och alla sätt som vi stöder varandra. Tyck till – berätta vad som ligger dig varmast om hjärtat.

Please update your browser

We built this website with the latest technologies, which makes this website faster and easier to use. Unfortunately your browser's version does not support these technologies.