7 kreativa fotoboksidéer för personliga gåvor

Skriven av Onskefoto, 25 oktober 2017

På jakt efter den perfekta personliga gåvan? Kolla in de här kreativa idéerna för fotoböcker

Tilt-shift 4

Att ge någon en fotobok är verkligen att ge en unik julklapp. Det är en av de mest personliga julklappar du kan ge bort, därför att den är fylld med bilder av speciella ögonblick som ni troligen har delat. När julen nu närmar sig, är det den perfekta tiden att börja tänka på att skapa din och det är enklare än du tror!

Först måste du bestämma vilken typ av fotobok du vill skapa. Ta en titt i vårt fotoboksgalleri för att se vad våra andra kunder har skapat.

När du ger någon en fotobok i julklapp, tror vi att det är en bra idé att ha ett kreativt övergripande tema. Det är alltid bra att börja med lite inspiration därför har vi tagit fram sju förslag som gör din personliga julklapp ännu mer speciell.

1. En receptbok

Samla ihop dina favoritrecept och matbilder i en fotobok där du visar resultatet av din matlagning. Du kan till och med be familjemedlemmar att bidra för att skapa en familjekokbok. För mer inspiration ta en titt på vår receptfotobok som vi har skapat tillsammans med några förslag när du ska skapa din egen.

Fotobok tips 1

2. En släktbok

Skanna in alla gamla familjebilder och ordna in dem i en familjehistoria. Du kan märka fotografierna med namn och födelsedatum. En personlig gåva med extra omtanke.

Fotobok tips 2

3. En bok om händelser under året

Vi gillar alla att se hur vi har förändrats och ett roligt sätt att göra det är att skapa en fotobok med familjebilder från samma händelse varje år. Till exempel julen under de senaste 20 åren eller ditt barns födelsedag de senaste 10 åren.

Har du problem med att hålla ordning på alla bilder du tagit under året? Låt dig inspireras av vår ultimata guide för att hålla ordning på dina bilder.

Fotobok tips 3

4. En sagobok

Barn älskar personliga böcker. Använd äventyrsbilder av dem och andra bilder som sätter igång deras fantasi och berätta en historia de kommer att vilja bläddra igenom varje kväll vid läggdags.

Fotobok tips 4

5. En bok med årstidsbilder

Oavsett om du älskar höstens starka färgtoner eller den friska vårkänslan kommer du år efter år att komma tillbaka till en fotobok full av årstidsbilder.

Fotobok tips 5

6. En kärleksbok

Överraska någon du älskar med en speciell fotobok som visar alla orsaker till att du älskar just den personen. Använd bilder av er två och dekorera boken med roliga internskämt.

Fotobok tips 6

7. En resebok

Dokumentera dina senaste utlandsresor genom att framkalla de mest minnesvärda stunderna i en fotobok. Den perfekta presenten till din resepartner och på så sätt bevarar du semestern efter att ni kommit hem. Med vårt fotoboksexempel från Porto får du massor av visuell inspiration, eller så kan du läsa våra tips på hur du skapar din egen resefotobok.

Fotobok tips 7

Känner du dig inspirerad? Nu är den perfekta tiden på året att ge dina nära och kära en personlig julklapp som de kommer att älska att se tillbaka på under många år framåt.

Skapa en fotobok

När du har skapat din fotobok skulle vi mycket gärna vilja se den. Du kan dela en bild av den på Instagram med hashtaggen #mittönskefoto

Vet du någon som skulle behöva lite förslag på julklappar? Varför inte dela denna blogg på Facebook, Pinterest och Twitter med nedanstående ikoner och man vet aldrig… de kanske fattar vinken!