matfotografi tips

Oavsett om det gäller en hemmagjord paj som du är särskilt stolt över eller en god brunch med ägg och apelsinjuice på det lokala cafét är matbilder ett mycket bra sätt att fånga ögonblicket.

1. Fräscht, fräscht, fräscht

Använd alltid fräscha, ekologiska ingredienser om du har möjlighet. Färgerna är klara och gör att dina bilder verkligen sticker ut.

matfotografi tips 1

2. Se till att ljuset är naturligt.

Prova att ta bilder i naturligt ljus. En blixt eller konstgjort ljus gör bilderna platta, så be om ett fönsterbord om du är på restaurang.

matfotografi tips 2

3. Använd rekvisita

Tänk på allt i bilden som kan bidra till stämningen. Dukar, porslin och andra attiraljer är ett perfekt sätt att göra dina bilder intressanta.

matfotografi tips 3

4. Före och efter

Du får slående resultat om du fotograferar ingredienserna innan du tillagar dem och sedan när du är klar. Perfekt att visa på ett uppslag i en kokbok.

matfotografi tips 4

5. Restauranger och café

Att ta bilder inifrån restaurangmiljöer kan vara ett bra sätt att fånga en stämning. Testa att använda ett vidvinkelobjektiv eller ta ett porträtt med telefonen för att få en känsla av perspektivet.

matfotografi tips 5

6. Lekfulla vinklar

Använd din kreativitet och testa att ta matbilderna från olika vinklar. Du kan skapa en bra känsla av atmosfären genom att ta bilder från sidan.

matfotografi tips 6

7. Enkla bakgrunder

När du fotograferar maten ska du tänka på att det är bättre ju mindre distraktioner som finns. Vi gillar att använda vita tallrikar och skålar eller skärbrädor i trä så att allt fokus ligger på maten.

matfotografi tips 7

Ta nu dessa experttips om matbilder och använd dem i praktiken. Varför inte ta bilder av alla dina bästa hemlagade måltider och skapa en fotobok med dessa recept? Du kan till och med be andra familjemedlemmar att bidra till familjekokboken.

Kommentarer