Mobilskanner appar

Det är ofta de gamla fotografierna som betyder mest, men det är inte alltid lika lätt komma åt dem som alla dina digitala bilder och kan därför bli bortglömda. För att hjälpa dig med detta problemet har vi skapat en guide om hur du kan skanna dina bilder och vi har upptäckt många olika mobilskanner appar som gör det enkelt för dig.

1 – Välj en app

Mobilskanner appar smartphone

Det finns många olika appar tillgängliga och här är några av våra favoriter.

Google PhotoScan (Finns för Android och iOS)
Enastående funktioner: tar flera bilder av ett enda foto, eliminerar bländande sken och ger en skanning av hög kvalitet.

CamScanner (Finns för Android och iOS)
Enastående funktioner: bästa appen för att skanna minnesvärda ögonblick. (Det finns en gratis version som lämnar en vattenstämpel på skannade artiklar.)

Photo Album Scanner av Photomyne (Finns för Android och iOS)
Enastående funktioner: du kan skanna flera bilder samtidigt.

Pic Scanner (Finns endast för iOS)
Enastående funktioner: skannar flera bilder samtidigt. Den har ett Instagram liknande flöde med bilder från andra app användare.

2 – Välj en skanner

Mobilskanner appar dator

För skanning av hög kvalitet, använd en vanlig skanner (de kostar normalt mellan 900 SEK för grundläggande modeller och upp till 5000 SEK för professionella) eller en professionell betald tjänst.

3 – Välj dina bilder

Mobilskanner appar välj foton

Detta är den roliga delen. Leta upp alla dina gamla bilder och välj de du vill behålla. Du kan välja bort alla suddiga bilder (eller de där morfar placerade tummen över linsen).

4 – Glöm inte de minnesvärda ögonblicken

Mobilskanner appar minnesvärda

Det är inte bara bilder du kan skanna. Varför inte skanna kartor från dina resor, tågbiljetter från dagsturer till stranden eller biobiljetter från din första dejt. Du kan lägga till alla dessa saker till dina fotoprodukter.

5 – Fundera på vilken ordning du ska ha dina bilder i

Mobilskanner appar organisera

Tänk på hur du ska organisera dina bilder innan du börjar skanna. Vi har satt samman den optimala guiden för att organisera dina bilder så titta igenom den för att få inspiration.

6 – Gör dina bilder redo

Mobilskanner appar tryck

För att se till att resultaten blir så bra som möjligt kan du göra dina bilder redo innan du skannar dem.

  1. Använd en mikrofiberduk för att damma av dina bilder eller en alkoholbaserad servett för de som är mycket smutsiga.
  2. Rengör din kameralins med en mikrofiberduk eller bomullsduk och en droppe rengöringsmedel, till exempel: isopropylalkohol.
  3. Gå in i ett rum som har massor av naturligt ljus och så få skuggor som möjligt.
  4. Nu är det bara att börja skanna dina bilder!

Nu när du har alla dina bilder i digital form, är det enkelt att skapa vackra fotoprodukter.

För inspiration om vad du kan skapa, läs vår enkla guide för att skapa fotoböcker där det finns massor av råd och tips för att få ut det mesta av dina minnesvärda ögonblick.

Kommentarer