Exempel fotobok weekendresa tips

Du har äntligen åkt på den där weekendresan du har planerat så länge och tog utan tvekan hundratals foton när du var där. Men istället för att lämna dem i kamerarullen har vi några tips på hur du kan skapa en fotobok full av dina favoritstunder.

Vi har många nya bakgrunder och ClipArt-element med stadstema och det tar inte lång tid att skapa en fotobok du kommer älska att bläddra i. Ta en titt på vår exempelfotobok från London nedan för inspiration. Om du drömmer om en lite varmare plats kan du titta i vår fotobok från Porto. Garanterat solsken.

Ordna den dag för dag

Börja boken med att berätta vart du åkte varje dag och vad du såg. Strukturera sedan fotoboken i kronologisk ordning så att det blir som en resedagbok när du tittar i den.

Använd bildtexter

Det är trevligt att skriva en kort bildtext under varje foto du väljer till boken. Det hjälper dig att komma ihåg vad du gjorde. Det gör fotoboken mer meningsfull och du kan till och med använda den som en sorts guidebok när du ser tillbaka på det.

Placera den på kartan

Lägg till kartor i fotoboken genom att klicka på fliken Infoga i fotoboksprogrammet. Där kan du hämta destinationer från Google Maps och använda dem som bakgrund.

Lägg till några extradetaljer

Vi har en massa ramar, ClipArt-element och bakgrunder som gör att fotoboken från din semester blir ännu snyggare. I fotoboken ovan kan du se våra effekter med London-tema men vi har även andra stadsspecifika designer för populära resmål som Paris och Rom.

Roliga fakta

Fotografera alla sevärdheter du ser och lägg till roliga fakta under bilderna på platserna. Ju konstigare och udda det är, desto bättre! Vi har gjort det här på sidorna 4–7 av vår exempelfotobok från London

För matälskare

Ägna en sida i fotoboken åt all god mat (och kanske inte så god mat) du åt under resan. Det är ett bra sätt att ge rekommendationer till vänner och familj om de någonsin åker till samma plats.

Även om det kan vara lockande att bara lämna alla dina vackra foton i kameran eller telefonen hoppas vi att dessa tips inspirerar dig att skapa en fotobok med dina semesterbilder.

Kommentarer