En man och en kvinna som sitter med en liten flicka och bläddrar igenom en bok med familjefoton.

Så många bilder, så många enheter. Vi älskar att ha många olika möjligheter att fånga fantastiska ögonblick på, men när bilder lagras överallt, kan det bli ganska pillrigt att hitta dem för din nästa fotobok. Med några enkla tricks och tekniker för att hantera filer kan du hålla dina favoritögonblick säkra och hitta bilder i ett nafs. Du får också mer tid att fokusera på nöjet med att skapa dina fotoböcker.

Var startar du med din filhantering? Kolla in våra guider som är enkla att följa nedan för allt du behöver veta om att skanna gamla framkallade bilder, byta namn på dina bilder, spara bilder och säkerhetskopiera dem.

Hur du hanterar dina bilder

En bild av en öppnad bärbar dator med sex bilder på. Tre skarpa bilder har gröna kryss på och två suddiga bilder har röda kors på.

Har du någon gång börjat skapa en fotobok och insett att du inte kunde hitta bilderna du behövde? Följ denna enkla steg-för-steg-guide för att hjälpa dig gå igenom dina bilder, ladda upp dem på en central enhet och säkerhetskopiera dem.

Läs mer

Hur du lagrar dina bilder

En bild av en öppnad bärbar dator med sex bilder på skärmen. En blå prickad linje går från den som ansluter till en låda som innehåller samma grupp med bilder med ett litet moln ovanför.

Olyckor kan inträffa – kanske din bärbara dator sviker dig eller du tappar din mobil på väg till arbetet. Men om du har säkerhetskopierat dina favoritbilder från din enhet någon annanstans, är det åtminstone en sak mindre att oroa sig för när din teknik är bortom all räddning. Läs denna blogg för att få tips om säkerhetskopiering och organisering av dina bilder.

Läs mer

Hur du ger dina bilder namn

En bild av en liten flicka i en rosa regnkappa som står på en regnig väg. Bilden är inramad av ett datorfönster med ett filnamn i det övre högra hörnet.

Att byta namn på dina bildfiler och hålla filnamnsmönstren konsekventa gör det så mycket enklare att hitta dem på din enhet. Att ändra informationen kan tyckas vara tidsödande, men det är mycket enklare än det låter. Följ bara dessa steg för prydligt hanterade bildfiler.

Läs mer

Hur du grupperar dina bildfiler

Fyra bilder i ett öppet datorfönster, med tre ikoner längs den högra sidan, inklusive en ballong, en tårta och en kalender med ett hjärta på.

Att gruppera dina bilder efter nyckelord och taggar är ett fantastiskt sätt att lättare skapa fotoböcker med teman. Så här kan du införliva gruppering av filer i ditt bildarbetsflöde. Och om du aldrig skapat ditt eget bildarbetsflöde tidigare, se ett exempel i vår blogg som hjälper dig komma igång.

Läs mer

Hur du skannar dina gamla fotoframkallningar

En bild av en öppnad bärbar dator med en bild av ett barn som leker i snön på skärmen. Det finns en kopia av den bilden bakom den bärbara datorn med en blå ram runt.

Om du har skokartonger fyllda av gamla fotoframkallningar från tiden innan digitala bilder fanns eller till och med en samling minnen du vill lägga till dina fotoböcker, kommer här några tips om hur du skannar och sparar dina favoritminnen.

Läs mer

Kommentarer