Du kanske tror att det är komplicerat att skapa önskefotos fotoprodukter, men det är faktiskt mycket enkelt. På vår blogg finns alla slags tips och råd för att hjälpa dig med dina fotografier , men denna sida är kanske den viktigaste . Det kanske inte låter så spännande, men det är något som alla de stora professionella fotograferna följer  — och säkerställer att dina bilder är ordentligt sorterade och säkerhetskopierade. Vi har bett våra kollegor här på önskefoto, som alla älskar fotografering, om råd om hur de håller ordning på sina bilder.

Radera, radera, radera

Hur många gånger har du börjat rensa bland dina bilder, och sedan tvekat när det gäller att faktiskt radera bilderna och till slut bestämt dig för att behålla dem “för säkerhets skull”? Innan du vet ordet av, har du så många bilder i dina mappar att du inte klarar att sortera dem alla. Vår kollega, en hängiven fotoboksskapare, Patrick har en lysande metod för att undvika framtida samvetskval. Han skapar helt enkelt en komplett kopia av sin primära kamerarulle som han kallar “Nivå 2”. Därefter raderar han brutalt allt utom sina bästa bilder. Den primära rullen fungerar sedan som en fullständig säkerhetskopiering, så det är ingen risk att förlora någonting. Patrick minskar antalet bi-prtintlder så att han bara har ungefär fem kvar varje månad, då har han ordning på dem och är fri och behöver ändå aldrig ångra att han raderat en bild.

Organisera dina bilder i mappar

Om du sparar alla dina bilder i bara en mapp, blir det snart mycket svårt att hitta de du vill ha till saker som t.ex. fotoböcker, väggdekorationer eller framkallningar. Lyckligtvis kan våra smarta telefoner hjälpa dig så att du kan söka bilder efter månad eller år, men vi föreslår ändå att du gör den kraftiga redigeringen vi nämnde ovan. När du har gjort det, finns det några sätt med vilka du kan skapa ordning i ditt fotobibliotek. När vi frågade runt på kontoret hur önskefotos personal organiserar sina bilder, sa både Lene och Rabea att de sorterar alla sina bilder efter den månad de togs, medan Olivia går ännu djupare. Hon organiserar alla sina bilder efter år, men inom varje år sorterar hon sina bilder efter evenemang som t.ex. födelsedagar, högtider, bröllop och fester. När hon sedan vill skapa en årsbok eller designa väggdekorationern med specifika bilder, kan hon lätt hitta dem.

Använd din mobils fotobibliotek klokt

Vi vet att det kan vara knepigt att faktiskt få tid att sitta ner och göra en fullständig redigering eller total omorganisering av dina bilder. Men det finns några knep att göra detta i farten, antingen du använder en iPhone- eller Android-mobil. Kolla in din mobils inbyggda funktioner — Sonam älskar att använda avsnittet “Favoritbilder” som en enkel plats att hitta alla sina, just det favoritbilder. Alan får sin fotoinspiration från mappar som hans iPhone skapar åt honom. Han upptäckte att han hade tillräckligt med bilder på honom och hans mamma i mappen “Selfies” för att skapa en hel fotobok till en fantastisk mors dags-present.

Använd önskefotos bildlagringstjänst

Om det var en sak som varje fotograf skulle säga att du absolut måste göra, är det att alltid säkerhetskopiera dina bilder. Det är faktiskt det enda sättet att undvika att förlora några av dina favoritbilder. Det bästa sättet att säkerhetskopiera saker är att använda en kombination av externa hårddiskar tillsammans med molnlagring. Vår kollega, Hege, är ett fan av att använda önskefotos alldeles egna molnlagringstjänst, minbildbank, som tar hand om all sortering åt dig. Den tittar på all information som fotofilen innehåller, såsom datum, tidpunkt och plats och föreslår därefter bilder den tycker bör grupperas tillsammans, innan de arkiveras. Sedan kan du naturligtvis ge de mapparna nytt namn till ett som du föredrar. Dina bilder kommer att lagras säkert här, och önskefotos-appar och skaparverktyg för att skapa fotoprodukter är kopplade till denna lagring, vilket innebär att du kan skapa dina fotoprodukter ännu enklare. Klicka bara på knappen nedan för att ladda ner appen och för fler tips och råd om fotolagring, kolla in denna blogg.

Vi vet att sortering av bilder inte är det mest spännande man kan ägna sig åt men det är en mycket viktig aspekt av fotografering. Att bli av med alla dina bilder kan vara så upprörande och att säkerställa att du har kopior av dem i säkert förvar ger dig sinnesfrid. Vi hoppas att denna blogg har hjälpt dig komma fram till hur du bäst ser till att dina bilder är säkra och i ett välordnat, organiserat bibliotek. Om du vill läsa mer om fantastisk arkivering av bilder, gå till vår blogg som skriver ingående om det här. När du har gjort det, gå över till vår sajt och börja skapa genom att klicka på knappen nedan.

Börja skapa

Kommentarer