Grupp foto tips

Som om det inte vore svårt nog att fotografera en person, testa att fota en grupp av rastlösa, snacksaliga vänner. Gruppfotografering och  och familjefotografering är inte lätt, så här kommer 8 enkla fototips för att få det resultat du vill ha.

1. Var kreativ när du komponerar

Gurpp foto tips var kreativ

Fundera på om du ska placera personerna på ett annat sätt när alla samlas. Använd stolar, väggar eller trappan. Låt höjderna variera och undvik perfekta uppställningar (gäsp). Eller låt alla sätta sig ner bekvämt för en mer naturlig variation.

2. Zooma in ibland

Grupp foto tips zoom

Du behöver inte hela tiden fotografera gruppen från topp till tå. Zooma in för att fånga ansikten, fötter eller händer. Det hjälper dig att fånga något unikt med gruppen. Naturliga bilder i stunden kan se fantastiska ut, så knäpp loss när de inte tittar. På det sättet får du garanterat en bra gruppbild.

3. Se till att alla ansikten syns

Grupp foto tips ansikten

Lek med vinklar och avstånd för att se till att kameran fångar alla ansikten. Kom ihåg de personer som är lite mer blyga för kameran eftersom de ofta drar sig bakåt mer än de andra.

4. Ta foton i olika positioner

Grupp foto tips vinklar

Stå på en stol (användbart för fotografering av stora grupper) eller ta ett foto från golvet. Du kan även ta en bild medan du står i en vinkel från gruppen.

5. Ta med dig gruppen ut

Grupp foto tips utomhus fotografi

Det finns tre bra orsaker till att gå ut. För det första är ljusexponeringen bättre. För det andra finns det en mängdbakgrunder att välja mellan. Och slutligen kan du använda djup för att tona ut bakgrunden eftersom du har mer utrymme till att skapa avstånd mellan gruppen och bakgrunden.

6. Ta många bilder

Grupp foto tips flera bilder

Ju mer du fotar, desto mer avslappnad blir gruppen och desto mer ökar dina chanser att ta fantastiska foton.

7. Timing betyder allt

Grupp foto tips timing

Observera gruppen så att du vet exakt när du ska trycka på avtryckaren. Alla grupper är olika men det finns alltid ett tillfälle då det är perfekt att börja ta bilder – var uppmärksam och ta dig tid att hitta det.

8. Le och gör det ROLIGT!

Grupp foto tips roligt

Det är det viktigaste tipset. Gruppfotografering kan lätt bli stressigt, särskilt när det handlar om familjefotografering. Så le, dra ett skämt och gör så att gruppen slappnar av innan du fotar.

Så enkelt är det! Allt du behöver veta om att ta minnesvärda gruppfoton. Vi har en massa andra tips och tricks här så nu behöver du bara en anledning att ha en fest och samla alla i samma rum.

Kommentarer