Spara bilder tips

Eftersom vi tar så många foton med olika enheter nuförtiden är det viktigare än någonsin att strukturera dem. De här enkla tipsen hjälper dig att få ut så mycket som möjligt av dina foton så att du har dem ordnade, strukturerade och redo att förvandlas till något du kan njuta av varje dag, oavsett om de finns i telefonen, kameran, sociala medier eller på datorn.

Börja sortera

Spara bilder tips 1

Arbeta fram ett filsystem för foton på din dator. Vi brukar spara dem efter datum, inklusive månad och år då de tagits men du kan också välja tema eller plats om du föredrar det.

Allt på en och samma plats

Spara bilder tips 2

Överför dina foton från telefonen eller kameran till datorn med USB-sladden. Bildernas upplösning ändras inte och då har du alla på en och samma plats.

Bli social

Spara bilder tips 3

Om du överför de flesta av dina bilder till sociala medier är det alltid en bra idé att spara originalbilderna på datorn eller i en molntjänst eftersom sociala medier och appar ofta komprimerar bilderna, vilket påverkar kvaliteten.

De bästa sätten att dela

Spara bilder tips 4

När du delar bilder med vänner och familj bör du använda en molntjänst som Dropbox, iCloud eller Google Photos snarare än WhatsApp eller sociala medier eftersom bilderna antagligen komprimeras annars.

Börja skanna

Spara bilder tips 5

Skanna gamla bilder så du har digitala versioner som du kan dela med familj och vänner. Vår favoritapp för att skanna är PicScanner eftersom du kan redigera bilderna genom att lägga till filter som korrigerar perspektivet och beskärningen. Vi rekommenderar även Heirloom och CamScanner.

Varför inte vika en kväll åt att sortera alla dina bilder? Skicka dem till familj och vänner medan du håller på så får du en anledning att strukturera dem. Och när du är klar kan du välja dina favoritstunder och göra om dem till vackra fotoprodukter.

Kommentarer