Den gyllene timmen

Visst går det att fotografera mitt på dagen i starkt dagsljust, men för att ta dem där riktigt vackra bilderna ska du fotografera under en speciell tidpunkt på dagen. Under den så kallade gyllene timmen. Nedan berättar vi mer om vad det är och hur du hittar den rätta tidpunkten! För att ta reda på vart den gyllene timmen befinner sig för tillfället och där ljuset är som vackrast kan du gå till hemsidan www.suntoday.org. Planerar du att gå ut och fotografera under den gyllene timmen får du även veta tidpunkten för platsen där du befinner dig.

1. Vad är den gyllene timmen?

Den gyllene timmen är den första och den sista timmen som solen skiner varje dag. Solljuset har under denna timme ett speciellt sken vilket oftast ger ovanligt vackra foton. Tänk på en röd och dramatisk himel, gyllene kullar och skuggor som sträcker sig en bra bit över marken. Absolut något att tänka på nästa gång du ska ta med dig kameran ut.

2. Hur beräknas den gyllene timmen?

Gå till hemsidan www.suntoday.org (se bilden nedan) och fyll i staden där du bor i rutan uppe till höger (vi har fyllt i Stockholm). Du kommer sedan att se solens gång under hela dagen och de två gula rutorna anger tiden för den gyllende timmen. Dra datamusen över rutan för att se den exakta tidspunkten.
Please update your browser

We built this website with the latest technologies, which makes this website faster and easier to use. Unfortunately your browser's version does not support these technologies.