Upptäck tre enkla sätt att skapa en fotobok

Skriven av Onskefoto, 12 januari 2022

Hur du väljer att skapa din fotobok är en smaksak och beror på projektet. Börja från grunden, använd en färdig design eller låt Smart Assistent skapa boken åt dig.

Att skapa en fotobok behöver inte vara något långrandigt och tråkigt projekt – i den här introduktionsbloggen berättar vi om tre enkla lösningar från önskefoto för alla kunskapsnivåer och tillfällen. Oavsett om du börjar från grunden med Skapa själv, låter Smart Assistent skapa en bok åt dig eller väljer en fördesignad temabok så gör vi det enkelt för dig. För att du ska få ut mesta möjliga av varje designmetod har vi tagit fram en liten serie med tre blogginlägg där vi går igenom vart och ett av de tre enkla sätten mer ingående.

För att illustrera de tre enkla sätten med verkliga exempel bad vi Mélodie, som jobbar på önskefoto och bara har skapat ett fåtal fotoböcker i sitt liv, att testa alla tre. Se efter själv – vilken metod skulle du välja till nästa projekt?

Skapa själv – till dina skräddarsydda projekt

undefined

Det roliga med att skapa en fotobok från grunden är att du får fullständig konstnärlig frihet med alla verktyg du behöver nära till hands. Skapa dina drömmars fotobok, precis som du har tänkt dig. Mélodie valde Skapa själv för att göra familjeboken hon alltid har velat ha. En bok som rymmer familjens viktigaste händelser de senaste åren sedan hennes fyraåriga dotter Juliette föddes. Hon började med en djupdykning i mapparna, samlade minnen från olika källor och satte sedan igång att fritt skapa boken precis som hon hade tänkt sig. Resultatet: En väldigt personlig bok på alla sätt och en hyllning till hennes lilla familj.

Undrar du var du ska börja, vilken storlek fotoboken bör ha och vilka kreativa alternativ det finns i Skapa själv-metoden? Du hittar allt du behöver veta i Få ut mesta möjliga av Skapa själv-metoden.

Läs mer

Smart Assistent – för många bilder och för lite tid att skapa en fotobok?

undefined

Om tid är en faktor och du har massor av bilder som kanske inte ens är sorterade ska du välja Smart Assistent. Den hjälper dig att välja foton och tar automatiskt bort dubbletter. Bilderna placeras i en fin layout på bara några minuter. Sedan släpper du loss kreativiteten i en välordnad och förifylld fotobok. Det enda du behöver göra är att finputsa fotoboken som du vill ha den, lägga till fler bilder, text eller clip arts där du tycker det passar. Mélodie testade Smart Assistent genom att utmana sig själv att skapa en fotobok från familjesemestern på mindre än en timme. Hon samlade alla sina semesterbilder från 2021 och satte in dem – lätt som en plätt. Hon började med en förifylld bok, tog bort en del bilder som hon inte var nöjd med och lade sedan till lite fler foton och text. Vem hade kunnat tro att det var så enkelt att förvandla hundratals bilder till en vacker fotobok?

Tror du att Smart Assistent kan vara något för ditt nästa projekt, men vill läsa lite mer om det? Kolla in vår blogg: Få ut mesta möjliga av Smart Assistent.

Läs mer

Fördesignade temaböcker för ett proffsigt resultat

undefined

Om du vill att din fotobok ska se ut som en professionell produkt behöver du bara välja en av våra 230 fördesignade temaböcker. Det finns massor av teman och stilar att välja på till livets alla höjdpunkter. Du behöver bara dra och släppa dina favoritbilder i olika layouter. Och naturligtvis kan du själv lägga sista handen vid designen. Mélodie använde en fördesignad temabok för att skapa en vacker bok att ge till sin dotter Juliette i fyraårspresent. Hon valde temat ”Akvarell djur” och lade in alla härliga bilder från Juliettes födelse och fram till nu – alla speciella barndomsminnen som garanterat får Juliette att le när hon ser tillbaka på dem i framtiden. Så gulligt, Mélodie!

Funderar du på att börja med en fördesignad temabok? Läs allt om det här smidiga sättet att skapa en fotobok i Få ut mesta möjliga av din fördesignade temabok.

Läs mer

Med tre enkla sätt att skapa en fotobok finns det ett smidigt sätt för alla, oavsett projekt. Få din fotobok precis som du vill ha den och framför allt – ha så kul!

Börja skapa