Du behöver ingen examen i grafisk design för att skapa den perfekta fotoboken – med önskefotos fördesignade temaböcker får du ett proffsigt resultat utan att anstränga dig. Det finns 211 teman att välja på, bland annat babyböcker och bröllopsböcker, så de passar perfekt till livets viktigaste händelser. De blir också jättefina presenter – gulliga grattisböcker till barnen, kokböcker eller kanske reseböcker?

Alla våra mallar är enkla att anpassa – bara dra och släpp dina favoritbilder och lägg till egen text. Dessutom sköter vi allt designarbete åt dig. På så sätt ser det ut som om du har slitit hårt med en väldigt speciell present, när du egentligen har slappat framför tv:n. Följ vår enkla guide för att komma igång och få ut mesta möjliga av dina fördesignade temaböcker.

Steg 1. Välj design och storlek till din kreativa fotobok

Gå till vår sida med fördesignade temaböcker. Här kan du välja bland våra mest populära designer eller bläddra genom olika teman, inklusive årsböcker, bröllop, baby och resor. Klicka på designen du vill anpassa och välj sedan storlek. De flesta av våra fördesignade temaböcker finns från medelstor till extra stor. Här är en lista med våra mått för fördesignade temaböcker, så att du enklare hittar rätt storlek.

Stående och liggande format:

• Medium 20 x 15 cm
• Large 28 x 21 cm
• XL 39 x 29 cm

Kvadratisk:

• Medium 14 x 14 cm
• Stor 21 x 21 cm
• Extra stor 30 x 30 cm

När du har valt storlek och stil till din fotobok, klicka på Skapa nu för att gå till vår redigerare.

Steg 2. Sortera bilderna i ordning och efter tema

För att göra det enklare att skapa fotoboken, se till att bilderna är i ordning innan du börjar anpassa boken. Om du gör en årsbok, städa upp bland bildfilerna och se till att de är i kronologisk ordning. Om du gör ett bröllopsalbum eller en babybok, gruppera alla bilder du behöver efter tema. Vi har samlat tips som hjälper dig att överföra, skanna och sortera bilderna om de är utspridda lite överallt.

Steg 3. Överför dina bilder

När det är ordning och reda på bilderna och du vill sätta igång med fotoboken, gå tillbaka till redigeraren och klicka på Överför bilder. Klicka på önskad mapp, markera alla bilder du vill använda och klicka sedan på Öppna.

När du har överfört bilderna visas de längst ner till vänster i fotoboken, bredvid våra redigeringsverktyg. Våra fördesignade temaböcker innehåller förslag till bildlayouter, så allt du behöver göra är att dra önskad bild och släppa den i någon av de tomma bildrutorna. Bildstorleken anpassas automatiskt efter rutan, men du kan ändra storleken manuellt genom att klicka på fotot.

Steg 4. Redigera bakgrunderna

Om du använder fördesignade temaböcker som guide och vill sätta personlig prägel på boken, kan du redigera bakgrunderna precis som i våra tomma fotoböcker. Du kan lägga till en färg eller hitta ett mönster som passar stilen i temaboken.

Steg 5. Anpassa fotoboken med bildtexter

Våra fördesignade layouter föreslår också bra platser för text på varje sida, så att du kan lägga till valfria bildtexter. Klicka var som helst där det står ”text” eller ”ange text” och börja skriva. Om du inte gillar en textrutas placering kan du ta bort eller flytta den.

Steg 6. Arbeta kreativt med clip arts, mönster och ramar.

Det finns massor av kreativa tillägg som du leka med för att ge ditt album personlig inramning. Du kan lägga till clip arts, mönster och ramar. Och om du skapar en fotobok på ett visst tema, som en baby- eller årsbok, kan du gå igenom designerna per kategori för att hitta en passande stil.

Steg 7. Lägg till fler sidor i fotoboken

Får du inte plats med fler bilder i din fördesignade temabok? Du kan lägga till hur många extra sidor du vill. Klicka på de små plustecknen på den vågräta listen under fotoboksdesignen för att lägga till sidor där du vill. Det finns matchande layouter att välja bland, så dina nya sidor passar smidigt in i boken.

Steg 8. Ta bort sidor du inte behöver

Om du har lagt till för många extra sidor är det enkelt att ta bort dem du inte behöver. Klicka på sidan du inte vill ha på den vågräta listen under designen. Då visas en liten papperskorg i hörnet. Klicka på den lilla ikonen för att slänga sidan.

Steg 9. Är du redo att beställa din fördesignade temabok?

Nöjd med din fotoboksdesign? Klicka på Lägg till i varukorg. Här kan du lägga till de sista detaljerna, som glansiga sidor som får färgerna att lysa på bilderna eller ett omslagstillägg om du har valt en inbunden fotobok i linne eller konstläder. Du kan till och med beställa en andra bok i mindre storlek, om du vill ge bort en och behålla en själv. Sedan är du klar att lägga din beställning och vänta på att din personliga fotobok kommer med posten.

Viktigt tips: Spara under tiden

Glöm inte att spara din fotobok under arbetets gång. Det finns en liten Spara-ikon längst upp till vänster, så tänk på att klicka på den med jämna mellanrum medan du anpassar din fotobok.

För en proffsig design utan krångel, testa våra fördesignade temaböcker. Om du vill skapa din fotobok från grunden med fullständig konstnärlig frihet, välj Skapa själv så kan du bestämma varenda liten detalj. Och till projekten där du har för många bilder och för lite tid att gå igenom dem till en fotobok, ta hjälp av Smart Assistent.

Läs mer om våra redigeringsalternativ och välj den perfekta vägen till ditt nästa projekt genom att läsa Upptäck tre enkla sätt att skapa en fotobok.

Skapa nu

Kommentarer