Personliga fotoböcker från önskefoto blir fantastiska gåvor till dina vänner och familj. Men om du har bråttom och måste skapa din fotobok snabbt för att få den klar i tid för en stor födelsedagsfest eller årsdag, varför inte prova en av våra fördesignade fotoböcker? Dessa vackert utformade layouter är lätta att anpassa och finns med ett stort antal teman, så att du kan hitta den perfekta fotoboken för dig.

Förutom att spara tid är våra färdiga böcker perfekta om du behöver lite hjälp med den kreativa biten också. Vi har vad du behöver, från söta bebisböcker till klassiska bröllopsdesigner. Och du kan också välja bland reseböcker, perfekt för bilder från ditt senaste äventyr, eller en minimalistisk design för en modern fotobok. Så här startar och skapar du en egen fördesignad fotobok.

Steg 1. Välj design och storlek på din kreativa fotobok

Gå till vår sida för fördesignade fotoböcker. Här kan du välja bland våra mest populära mönster eller bläddra efter tema, inklusive årsbok, bröllop, bebis och resor. Klicka på den design du vill anpassa och välj sedan storlek. De flesta av våra fördesignade böcker börjar från medelstorlek och går upp till extra stora. Här är en lista över dimensionerna på våra fördesignade fotoböcker för att hjälpa dig att hitta rätt storlek.

• Medium 20 x 15 cm
• Large 28 x 21 cm
• XL 39 x 29 cm

När du är nöjd med bokens storlek och design klickar du på “välj det här temat” för att gå till vårt fotoboksverktyg.

Steg 2. Sortera dina foton i ordning och efter tema

Nio bilder mot en grönblå bakgrund med tre mapp-ikoner. Bilderna är sorterade efter bilder på snö, bilder på regn och bilder på en grillfest med familjen.

För att göra det enklare att skapa din fotobok, se till att dina bilder är i ordning innan du börjar anpassa den. Om du skapar en årsbok sorterar du dina bildfiler och se till att de är i kronologisk ordning. När du gör ett bröllopsalbum eller en bebisbok grupperar du alla foton du behöver efter tema. Vi har några tips som hjälper dig att ladda upp, skanna och sortera igenom dina foton om de ligger i lite oordning.

Steg 3. Ladda upp dina bilder

Ett foto av en bärbar dator som vilar på en flickas knä, med önskefotos fotoboksprogram öppet på skärmen och en stor uppladdningsknapp överst i bilden.

När dina foton är sorterade och du är redo att komma igång med din fotobok går du tillbaka till vårt fotoboksprogram och klickar sedan på “ladda upp foton”. Klicka på filen du behöver, välj alla bilder du vill använda och klicka sedan på “öppna”.

När du har laddat upp dina foton ser du dem till vänster om din bok bredvid våra redigeringsverktyg. Eftersom våra fördesignade fotoböcker föreslår bildlayouter behöver du bara dra bilden du vill ha och släppa den i en av de tomma bildramarna. Det kommer att ändra storlek på bilden så att den automatiskt passar i rutan, men du kan ändra storlek på den manuellt genom att klicka på fotot om du vill.

Steg 4. Redigera dina bakgrunder

Om du använder de färdiga fotoböckerna som en guide och vill sätta din egen touch på dem kan du fortfarande redigera bakgrunderna, precis som i våra tomma fotoböcker. Du kan lägga till en färg eller hitta ett mönster som matchar stilen på din fördesignade bok.

Steg 5. Anpassa din fotobok med bildtexterEn person som bläddrar igenom en rosa bebisbok med svartvita foton och text undertill. Det finns en textrutesymbol längst upp på bilden.

Våra fördesignade layouter föreslår också de bästa platserna för text på varje sida så du kan lägga till bildtexter om du vill. Klicka bara där det står “text” eller “skriv in din text” och börja skriva. Om du inte gillar en textrutas placering kan du ta bort den eller flytta den.

Steg 6. Låt kreativiteten flöda med clip art, mönster och ramar

Det finns massor av kreativa fotobokstillbehör som du kan leka med för att få till en personlig touch Du kan lägga till clip art, mönster och ramar. Och om du skapar en temabok, som en bebisbok eller årsbok, kan du sortera genom mönster efter kategori för att hitta en stil som matchar.

Steg 7. Lägg till extra sidor i din fotobokEn fotobok mot en blå bakgrund med bilder av ett par inuti. Det finns en "lägg till" och "ta bort" -ikon i ett svart fält överst i bilden.

Får du inte plats med alla bilder i din fördesignade bok? Du kan lägga till så många extra sidor du vill. Klicka på de små plussymbolerna i det horisontella fältet under din fotoboksdesign för att lägga till sidor där du vill. Tänk bara på att de extra sidorna du lägger till är tomma. Men du kan skapa en liknande look på de extra sidorna genom att välja clip art, bakgrunder och ramar som matchar ditt tema.

Steg 8. Ta bort alla sidor du inte behöver

Om du har lagt till för många extra sidor är det enkelt att radera dem du inte behöver. Klicka på den sida du inte vill ha i det horisontella fältet under din design. Då ser du en liten papperskorgsikon i hörnet. Klicka på ikonen för att ta bort den sidan.

Steg 9. Redo att beställa din fördesignade fotobok?

En ung kvinna sitter på en grå soffa i ett vitt vardagsrum med en bärbar dator i knäet. Det finns en kundvagnsikon på en svart rand i bildens nedre del.

Nöjd med din fotoboksdesign? Klicka på “Fortsätt beställning”. Här kan du lägga till alla finjusteringar, som glansiga sidor för att få färgerna att riktigt glöda i dina bilder eller ett omslagsalternativ om du har valt ett omslag av linne eller konstläder.
Du kan även beställa en andra bok i mindre storlek så att du kan ge bort en och behålla en för dig själv. Nu är du redo att göra din beställning och få din anpassade fotobok som levereras till din dörr.

Bästa tipset: spara regelbundet

En kvinna med jeans och en grå tröja sitter på en grå soffa med en bärbar dator i knäet. Det finns en liten "spara"-ikon längst upp till vänster, så se till att du klickar på den regelbundet när du håller på att skapa din personliga fotobok.

Kom ihåg att spara din fotobok regelbundet. Det finns en liten “spara”-ikon längst upp till vänster, så se till att du klickar på den regelbundet när du håller på att skapa din personliga fotobok.

Att göra personliga fotoböcker med våra fördesigner är enkelt. Så, gör ett försök och följ dessa steg för att börja skapa din fotobok från önskefoto.

Skapa nu

Kommentarer