Att skapa din egen personliga fotobok låter kanske lite knepigt, men med önskefoto är det verkligen en så enkelt. För att hjälpa dig att skapa så snabbt som möjligt kan du prova en av våra fina fördesignade fotoböcker. Vi vet att du vill spendera mer tid på den roliga delen – att välja vilka foton som du ska placera på olika ställen, så vi har sett till att vi hela processen blir så enkel som möjligt för dig. Det finns ett stort utbud av vackert utformade teman med önskefoto som alla är lätta att anpassa efter din smak.

Att använda de fördesignade layouterna är ett utmärkt sätt att spendera lite kvalitetstid och återuppleva gamla minnen när du lägger till dina favoritfoton på varje sida. Fotoböcker blir till fantastiska presenter till familj och vänner, och du kommer att upptäcka att vi har alla typer av böcker att erbjuda. Oavsett om du vill skapa en rolig babybok, en snygg bröllopsdesign eller ett modernt sätt att visa upp dina senaste reseventyr, hittar du den här. Kolla in vår guide till fördesignade fotoböcker och se hur lätt det är att skapa dina egna.

Steg 1. Välj design och storlek på din kreativa fotobok

Gå till vår sida för fördesignade fotoböcker. Här kan du välja bland våra mest populära mönster eller bläddra efter tema, inklusive årsbok, bröllop, bebis och resor. Klicka på den design du vill anpassa och välj sedan storlek. De flesta av våra fördesignade böcker börjar från medelstorlek och går upp till extra stora. Här är en lista över dimensionerna på våra fördesignade fotoböcker för att hjälpa dig att hitta rätt storlek.

• Medium 20 x 15 cm
• Large 28 x 21 cm
• XL 39 x 29 cm

När du är nöjd med bokens storlek och design klickar du på “välj det här temat” för att gå till vårt fotoboksverktyg.

Steg 2. Sortera dina foton i ordning och efter tema

För att göra det enklare att skapa din fotobok, se till att dina bilder är i ordning innan du börjar anpassa den. Om du skapar en årsbok sorterar du dina bildfiler och se till att de är i kronologisk ordning. När du gör ett bröllopsalbum eller en bebisbok grupperar du alla foton du behöver efter tema. Vi har några tips som hjälper dig att ladda upp, skanna och sortera igenom dina foton om de ligger i lite oordning.

Steg 3. Ladda upp dina bilder

När dina foton är sorterade och du är redo att komma igång med din fotobok går du tillbaka till vårt fotoboksprogram och klickar sedan på “ladda upp foton”. Klicka på filen du behöver, välj alla bilder du vill använda och klicka sedan på “öppna”.

När du har laddat upp dina foton ser du dem till vänster om din bok bredvid våra redigeringsverktyg. Eftersom våra fördesignade fotoböcker föreslår bildlayouter behöver du bara dra bilden du vill ha och släppa den i en av de tomma bildramarna. Det kommer att ändra storlek på bilden så att den automatiskt passar i rutan, men du kan ändra storlek på den manuellt genom att klicka på fotot om du vill.

Steg 4. Redigera dina bakgrunder

Om du använder de färdiga fotoböckerna som en guide och vill sätta din egen touch på dem kan du fortfarande redigera bakgrunderna, precis som i våra tomma fotoböcker. Du kan lägga till en färg eller hitta ett mönster som matchar stilen på din fördesignade bok.

Steg 5. Anpassa din fotobok med bildtexter

Våra fördesignade layouter föreslår också de bästa platserna för text på varje sida så du kan lägga till bildtexter om du vill. Klicka bara där det står “text” eller “skriv in din text” och börja skriva. Om du inte gillar en textrutas placering kan du ta bort den eller flytta den.

Steg 6. Låt kreativiteten flöda med clip art, mönster och ramar

Det finns massor av kreativa fotobokstillbehör som du kan leka med för att få till en personlig touch Du kan lägga till clip art, mönster och ramar. Och om du skapar en temabok, som en bebisbok eller årsbok, kan du sortera genom mönster efter kategori för att hitta en stil som matchar.

Steg 7. Lägg till extra sidor i din fotobok

Får du inte plats med alla bilder i din fördesignade bok? Du kan lägga till så många extra sidor du vill. Klicka på de små plussymbolerna i det horisontella fältet under din fotoboksdesign för att lägga till sidor där du vill. Tänk bara på att de extra sidorna du lägger till är tomma. Men du kan skapa en liknande look på de extra sidorna genom att välja clip art, bakgrunder och ramar som matchar ditt tema.

Steg 8. Ta bort alla sidor du inte behöver

Om du har lagt till för många extra sidor är det enkelt att radera dem du inte behöver. Klicka på den sida du inte vill ha i det horisontella fältet under din design. Då ser du en liten papperskorgsikon i hörnet. Klicka på ikonen för att ta bort den sidan.

Steg 9. Redo att beställa din fördesignade fotobok?

Nöjd med din fotoboksdesign? Klicka på “Fortsätt beställning”. Här kan du lägga till alla finjusteringar, som glansiga sidor för att få färgerna att riktigt glöda i dina bilder eller ett omslagsalternativ om du har valt ett omslag av linne eller konstläder.
Du kan även beställa en andra bok i mindre storlek så att du kan ge bort en och behålla en för dig själv. Nu är du redo att göra din beställning och få din anpassade fotobok som levereras till din dörr.

Bästa tipset: spara regelbundet

Kom ihåg att spara din fotobok regelbundet. Det finns en liten “spara”-ikon längst upp till vänster, så se till att du klickar på den regelbundet när du håller på att skapa din personliga fotobok.

Att göra personliga fotoböcker med våra fördesigner är enkelt. Så, gör ett försök och följ dessa steg för att börja skapa din fotobok från önskefoto.

Skapa nu

Kommentarer