Att skapa en tavelvägg av bilder kan till en början verka tidskrävande. Tanken på att designa layouten och skapa med dina bilder kan ibland gå idéflödet att sina. Men oroa dig inte, med önskefoto och lite framförhållning kommer du att tycka att det är en lätt match att skapa en enastående tavelvägg i ditt hem. 

  • Skapa fantastiska fotoprodukter med önskefoto
  • 100% nöjdhetsgaranti
  • Beställ snabbt och enkelt online 

Planera ditt utrymme

En av de första sakerna att tänka på är naturligtvis rummet och väggen där det ska hänga. Du måste också tänka på hur rummet passar för temat du planerar. Vardagsrummet, hallen och trappan är alltid fantastiska ställen att visa upp familjebilder på, medan badrum, entréer och matsalar fungerar bra med konstnärliga bilder eller resebilder. Du kan läsa mer om vilka rum som fungerar för olika fotostilar här.

Skapa kontrast med olika storlekar

Om du vill ge liv åt din DIY inredning, kan du använda bilder i olika storlekar. Våra framkallade bilder och väggdekorationer finns i många olika storlekar och med olika tillval — kolla in möjligheterna med önskefoto — så storleken på bilderna måste inte vara det genomgående temat. Du skulle kunna knyta ihop dina bilder med ett ämne eller harmonisera allt genom hur du arrangerar bilderna runt en horisontell eller vertikal linje. Ta ett steg tillbaka och kom fram till vad som fungerar bäst för storleken och formen på din vägg eller väggar. 

Hemligheterna med symmetri

Om du gillar en minimalistisk och modern stil, ska din tavelvägg ha samma avstånd och följa ett symmetriskt tema. Genom att beställa bilder i samma storlek från önskefoto och sedan arrangera dem på ett enhetligt sätt, uppnår du den symmetriska och trendiga stil du söker. Om detta är den stil du gillar, ska ditt fotogalleri återspegla storleken och formen på din vägg. Så om din vägg är lång och smal välj då stående bilder, liggande bilder passar en bred vägg och om rummet är lite fyrkantigt, testa då kvadratiska framkallade bilder. För att förenkla för dig, erbjuder vi alla tre alternativen i många storlekar.

Höjden är viktig

Ibland är det svårt att veta var din tavelvägg ska börja och sluta, men som tur är behöver du inte börja använda Fibonacci-sekvensen för att få dina bilder att se fantastiska ut på din vägg. En bra vägledning är att se till att dina bilder inte hängs upp lägre än 145 cm från golvet. Vi har en fantastisk utförlig guid där du kan se reglerna för vilket avstånd det ska vara på dina väggdekorationer.

Blanda dina media

Du behöver inte bara framkallade bilder och väggdekorationer för att skapa din tavelvägg. Låt kreativiteten flöda och använd olika material och föremål för att komplettera dina bilder. Du kan ha inramad text, teckningar, föremål du hittat på dina resor, skulpturer och 3D-konst för att skapa ett verkligt unikt inslag i ditt rum. Du kan också testa olika ytor på dina väggdekorationer, från glänsande plexiglas till tryck på canvas — det finns inga gränser för din kreativitet. 

Använd snören

En av de enklaste bildväggarna du kan skapa är så enkel att göra att du bara behöver tre saker: lite snöre, några klämmor och dina bilder. Så enkelt är det! Klipp bara snöret till önskad längd och fäst det till väggen. Fäst bara dina bilder på snöret för att skapa en rustik, enkel och rolig look. Du kan till och med använda retrobilder för att det ger en rustik känsla. Kolla in utbudet av alternativ för framkallade bilder här.

Tänk ut ett tema

En av de viktigaste sakerna att tänka på är vilket ditt övergripande tema för tavelväggen ska vara. Fokus skulle kunna vara något enkelt som t.ex. familj och vänner, ett minnesvärt bröllop eller den kanske skulle kunna visa dina resor. Men du måste inte vara så specifik — varför inte fundera på att ha tavelväggen i en viss färg eller säsong. Eller temat skulle kanske kunna vara så enkelt som alla fotografier som du tagit.

Genom att följa dessa enkla råd och tips som inspiration och genom att förbereda ditt utrymme, kommer du att upptäcka att det är lätt som en plätt  att skapa din tavelvägg.

1 – Välj dina favoritbilder
2 – Beställ dina väggdekorationer och framkallade bilder 
3 – Häng upp & skapa din fantastiska tavelvägg

Vi hoppas att du fått lite inspiration av dessa förslag och självförtroende att göra din egen gallerivägg. Det är egentligen inte så svårt som du kanske trodde inledningsvis. Vi skulle bli glada om du ville dela dina färdiga gallerier med oss på vår Facebook och Instagram #önskefoto — det ser vi verkligen fram emot.

Börja skapa

Kommentarer