Så skapar du en personlig fotobok | önskefoto

Skriven av Onskefoto, 18 april 2023

Det ska vara både roligt och intressant att skapa en personlig fotobok. Här har vi satt samman en enkel checklista som hjälper dig att göra designen av ditt eget fotoalbum till en så trevlig upplevelse som möjligt.

En personlig fotobok är en av de mest omtänksamma presenter som finns. Du kanske vill samla familjens favoritstunder och ge bort i present till en speciell årsdag, eller fira alla värdefulla ögonblick tillsammans med en personlig resefotobok. Vi kan lova att det här blir presenter som nära och kära behåller livet ut. Så var ska du börja?

Checklista för att skapa fotoböcker

Arbetet med att designa en fin och personlig fotopresent ska inte kännas stressigt. Tack vare våra fördesignade temaböcker och busenkla skaparverktyg kan vi lova att det inte blir så! Här har vi sammanställt en enkel guide i tydliga steg och en praktisk checklista som du kan använda för att skapa ett personligt fotoalbum under en avkopplande fikapaus.

Tänk ut ett tema och ge fotoboken ett namn

Det första steget när du ska designa en personlig fotobok är att välja ett fantastiskt tema. Tänker du skapa en rolig resefotobok som hela familjen kan dela, eller designar du ett elegant fotoalbum för att minnas en speciell födelsedag eller årsdag? Om du har en tydlig bild av ditt valda tema blir det enklare att ange tonen för hela projektet.

Designen kommer att gå i linje med temat: Tänk dig minimalistiska nyanser och stilrena texter till en sofistikerad minnesbok, eller välj gladare färger, roliga teckensnitt och bubblande bilder till en mer familjevänlig kreation.

Sedan är det dags att tänka ut ett namn. Ge din personliga fotobok en enkel titel och berätta för läsarna vad de kan förvänta sig av innehållet.

Välj en fördesignad fotoboksmall

Nu har du namngett din fotobokspresent och tänkt ut ett tema, men hur ska du förverkliga din idé? Lyckligtvis behöver du ingen examen i grafisk design för att fixa det. Du kan antingen skapa boken från grunden och designa varenda liten detalj själv med våra enkla skaparverktyg, eller välja en av våra fördesignade temaböcker för att få en rivstart. Vi har över 230 fördesignade temaböcker, så att du kan skapa ditt eget konstverk med några enkla klick.

Välj en design som passar till temat och stämningen du vill förmedla, välj i vilken storlek du vill trycka boken och klicka på Skapa nu för att gå över till vårt skaparverktyg online.

Välj dina favoritbilder

Nu till det roliga: Välja vilka favoritbilder som ska få vara med i din personliga fotogåva. Öppna bildmappen i mobilen eller på datorn och sätt igång med att välja. Med våra skaparverktyg går det här lekande lätt.

Om du skapar boken i vår app trycker du bara för att välja bilderna du vill använda och lägger sedan till dem på fotoboksidorna. Om du i stället använder datorn kan du bara dra och släppa bilderna på den plats du vill ha dem. Om du inte riktigt vet hur du ska placera fotona på en sida kan du prova Smart Assistent. Den väljer ut dina bästa bilder, tar bort suddiga foton och dubbletter och placerar dem sedan i layouter åt dig.

Sätt personlig prägel

När du väl har lagt till bilder i din temabok i skaparverktyget online är det dags att ge kreationen personlig prägel. Det är faktiskt det en personlig fotopresent handlar om!

Med vårt smidiga skaparverktyg för fotoböcker kan du lägga till text överallt i designen. Gör boken till en sammanhängande historia eller hitta inspiration till dina bildtexter genom att studera fotona. Fundera på om det finns sångtexter som får dig att minnas en viss dag, ett inspirerande citat eller ett roligt minne som du kan berätta om. Du kan också be nära och kära att skriva bildtexterna med dig och göra hela upplevelsen till en social stund som inspirerar dig.

Lägg till egna bildtexter och lek loss med extra grafik som gör innehållet så mycket ”du” som möjligt. Vi har ett stort bibliotek med bilder, illustrationer och clip arts som du kan experimentera med. Och målet? Att din fotobok ska bli lika speciell som minnena du bevarar i den.

En sista koll, sedan kan du beställa din fotobok

Fotona är på plats, bildtexterna är skrivna och du har anpassat din fotoboksmall till fulländning. Nu är det dags för en sista koll. Gå igenom boken sida för sida i förhandsgranskningsläget online, läs texten, håll utkik efter små stavfel och se till att du inte har glömt några bilder.

Klart – nu är du redo att trycka din personliga fotobok.

Använd den här praktiska checklistan nästa gång du vill släppa loss kreativiteten med dina fotogåvor.

1. Tänk ut ett tema och ge fotoboken ett namn

2. Välj en fördesignad fotoboksmall eller börja med en tom canvas

3. Välj dina favoritbilder från mobilen eller datormappen

4. Sätt personlig prägel med text och bildtexter

5. Lek med små tillägg i skaparverktyget online

6. Slutkoll och tryck

Vi hoppas att den här checklistan för fotoböcker ska göra det enklare för dig att dyka ner i nästa fotoalbumsprojekt och inspirera dig att skapa en egen, oförglömlig fotobok. Nu är det bara att sätta igång!

Börja nu