Hej allesammans! Jag är Megan Alter, önskefotos sommarfotograf. Jag har fotograferat länge och en sak som jag har lärt mig är att det är svårt att ta bra foton i mörker. Men inte omöjligt. Här är mina bästa tips för att få ut det mesta av dina mörkaste äventyr.

1. Objekt och mörker. Var kreativ och placera dina objekt nära en ljuskälla, med mörker bakom dem. Då står de verkligen ut och får intressanta former i mörkret.

M60A1130

2. Skapa djup. När det saknas ljus, kan nattfoton förlora känslan av ett djup. Genom att placera något framför eller bakom det du fotograferar skapar det tydliga förgrunder och bakgrunder, eller med andra ord: djup!

M60A0223

3. Skymningstimmen / blå timmen. Blå timmen är inte för när du känner dig nere! Det är stunden precis efter solnedgången och himlen framstår som väldigt blå. Detta skapar en härlig känsla och ett fantastiskt djup.

Picture 354-2

4. Stabilisering och brusreducering. När det är mörkt är slutartiden längre, så bilderna kan ibland bli mer suddiga. Använd en tripod eller vila din kamera på något stabilt gör att bilden är skarp medan allt som rör sig upplevs som suddigt. För att få resultatet som i bilden nedan ha en slutartid på 1-10 sekunder. För detta krävs en kamera med manuella funktioner, så det är inte möjligt med din mobiltelefon.

IMG_0951

5. Använd ficklampa.. Ta en ficklampa och lys på det du ska fotografera. Det skapar dramatiska effekter! Ställ din kamera på en tripod och skriv ord eller rita bilder i luften med ficklampan. Det kallas “light writing” och kräver en långsam slutartid på 1-10 sekunder med en manuell kamera.

Amsterdam-Photo-Club 010

Dessa tips ger dig mer kreativa nattfoton, så kör hårt! Det betyder att så fort solen har gjort sitt för dagen, kan du fortsätta in i natten. Jag älskar verkligen att skapa canvastavlor av mina foton, men det är ett väldigt personligt val.

Till nästa gång vi hörs, Megan x

Kommentarer