Det kan vara stressigt att planera en födelsedagsfest, oavsett om det gäller en milstolpe i livet eller ett barnkalas. Som tur är har vi satt ihop den här listan över fotovärdiga festidéer (plus en praktiskt lista att skriva ut och stämma av mot) som fungerar lika bra när du fyller 6 som 60. Vi hjälper dig att skapa minnesvärda stunder i fråga om alltifrån tema, mat och inbjudan till lekar och du kommer att vilja fånga allt på bild.

Du är inbjuden

Om du skickar inbjudningarna i god tid kommer fler att komma (och du får en ursäkt att börja ladda en månad i förväg).

födelsedagsfesten idéer inbjudningarna

Tips 1: Använd ett foto från familjealbumet i inbjudningarna. Det blir ett bra samtalsämne under festen.

Tips 2: Skapa ett fördesignat kort eller designa ett eget för unika inbjudningar.

Tips 3: Om det handlar om en inbjudan till ett barnkalas behöver du göra en anteckning till föräldrarna om när de ska hämta sina barn.

Tårta, tårta och mer tårta.

Det är inte en födelsedagsfest utan tårta men vi har även idéer till annan festmat som du kanske inte har tänkt på tidigare.

födelsedagsfesten idéer tarta

Tips 4: Cupcakes passar perfekt för barnkalas istället för en stor tårta. Du slipper skära upp dem och kan enkelt lägga dem i kalaspåsarna senare.

Tips 5: Personliga födelsedagstårtor är ett roligt sätt att få födelsedagsbarnet att känna sig ännu mer speciell.

Tips 6: En enkel födelsedagsmåltid är små hemmagjorda pizzor som kan anpassas för varje gäst. Sätt kockhattar på ungarna så har du ett fototillfälle du inte vill missa.

Tips 7: Ett gammalt lemonadstånd med papperssugrör är en typ av Pinterest-värdig festmat som alla kommer att vilja fota.

Välj tema för födelsedagskalaset

Det är bra att ha ett festtema för alltifrån klädkod till dekorationer. Det betyder att bilderna från festen blir ännu roligare!

födelsedagsfesten idéer tema

Tips 8: Född på sextiotalet? Ha en fest med skönt sextiotalstema. Ett barn av sjuttiotalet? Välj ett discodivatema. Välj ett festtema utifrån det årtionde då du föddes.

Tips 9: Ta den första bokstaven i ditt namn och be alla att klä ut sig till något som börjar på den bokstaven. Om du heter Amy kan du få se ananasfrukter, apelsiner, akrobater och actionfigurer.

Tips 10: Om du ber alla att klä sig i samma färg kommer du garanterat att få fantastiska bilder. Särskilt om födelsedagsbarnet bär en annan färg. Plus att det är superenkelt.

Dags att leka

Kalaslekar är inte bara för barn så planera några aktiviteter för att se till att alla gäster har roligt.

födelsedagsfesten idéer kalaslekar

Tips 11: Barn älskar att skapa ballongdjur och det är också något som är kul att ta hem från kalaset.

Tips 12: En krocketmatch eller boule passar bra för en vuxenfest och bilderna av tävlingsinriktade vuxna blir härliga att se tillbaka på.

Tips 13: Vi älskar pinatas för att skapa en festlig stämning på födelsedagskalasen. Fyll en med smått och gott och turas om att slå på den med en käpp.

Mer än bara ballonger

Dekorera festen med födelsedagsdekorationer så att alla kommer i stämning. Det handlar inte bara om ballonger dock, vi har en massa andra kreativa idéer som du kan testa.

födelsedagsfesten idéer födelsedagsdekorationer

Tips 14: Använd framkallade bilder när du dekorerar lokalen. Kolla in många fler idéer med framkallade bilder här.

Tips 15: Skapa ett fotobås på festen. Även om du bara använder en smartphone och lite rekvisita är det alltid en bra idé att ha ett område som är avsett för bilder. Vi har många tips på hur du kan skapa ett eget fotobås här.

Tips 16: Ingen födelsedagsfest är komplett utan åtminstone några ballonger. Vi älskar stora bokstavsballonger med initialerna för den som fyller år.

Tack för att du kom

Det är trevligt att ge gästerna något som tack för att de kom. Vi har idéer för barn och vuxna så att alla får en liten present.

födelsedagsfesten idéer gava

Tips 17: Skapa några hemmagjorda fotoramar som du sedan kan fylla med framkallade foton från festen.

Tips 18: En bit av födelsedagstårtan och några överblivna snacks kan räcka men du kan också fylla en liten påse med några extra godsaker.

Tips 19: Uppmuntra barnen att komma i kontakt med jorden och fyll påsarna med frön och lökar. De kan plantera dem efter festen och skicka bilder till dig som visar hur de växer.

Med de här idéerna är du antagligen sugen på att börja planera en födelsedagsfest själv. Eftersom vi vill göra det ännu lättare har vi skapat en utskriftsversion och en att göra-lista som sköter planeringen åt dig.

Inspirerade vi dig med våra födelsedagsfest idéer? Om så är fallet, besök vår blogg där du hittar mycket mer inspiration.

Din utskrivbara att göra-lista för planeringen

göra lista för planeringen

Kommentarer