Så skapar du roliga inbjudningar till Halloween-festen

Skriven av Onskefoto, 20 september 2023

Ska du bjuda in till Halloween-party i år? Sätt stämningen med läskigt läckra inbjudningskort på Halloween-tema! Ta hjälp av våra designtips med bra formuleringar till dina Halloween-inbjudningar och sätt sedan igång att skapa egna.

Löven har fallit och doften av paj sänker sig över grannskapet: Det vankas visst Halloween! Ska du fixa en oförglömlig Halloween-fest i år? Oavsett om det är ett roligt kalas för de minsta eller en spöklik fest för tonårsgänget, börjar den perfekta Halloween-festen alltid med rätt inbjudan.

Men hur sätter du igång att skapa dina Halloween-inbjudningskort? Från den perfekta designen till de rätta orden i din Halloween-inbjudan – vi hjälper dig med allt på önskefoto. Läs vidare för att ta del av våra enkla tips på hur du gör personliga inbjudningar till ditt Halloween-party.

Skapa den perfekta designen till din Halloween-inbjudan


För att skapa inbjudningskort till Halloween-festen som får alla att spetsa öronen, gäller det att välja en intressant design. Om du har massor av inspiration kan du välja en tom mall med en festinbjudan och sedan släppa loss kreativiteten. Om du vill ha lite mer inspiration kan du utgå från någon av våra vackert designade inbjudningsmallar.

Festens ton och tema bör återspeglas i valet av design: Till en elegant soiré väljer du något mer stilrent, ett effektfullt foto, en diskret färgpalett och lågmäld text. Till en Halloween-fest för ungdomar kan du välja en inbjudningsdesign med massor av färger, lekfulla illustrationer och cool grafik.

Våra bästa designtips till din Halloween-inbjudan


Förhäxade bakgrunder, läskiga clip arts eller magiska ramar och mönster – i vårt skaparverktyg finns det massor att välja på till din personliga design.

1. Sätt stämningen med en Halloween-bakgrund
Utforska våra bakgrunder på Halloween-tema för att sätta stämningen i din inbjudan. Gulliga, tecknade pumpor eller en spöklik, månbelyst nattmiljö – välj en bakgrund som passar till festens tema. Om du vill ha en minimalistisk design, håll dig till tidlösa nyanser i vitt, svart eller grått.

2. Välj clip arts på Halloween-tema
I skaparverktygets Halloween-avsnitt hittar du massor av läskiga clip arts som passar alla teman, från elegant designad grafik som spindelväv, häxkittlar och pumpor till tecknade bilder av gulliga Halloween-karaktärer. Utforska vårt bibliotek och lägg till dem du gillar – dags att släppa loss kreativiteten!

3. Anpassa med foton
Gör inbjudan mer personlig genom att lägga till en bild på värdparet, kanske i förra årets Halloween-kostymer. Ge inbjudan extra Halloween-känsla genom att använda en av våra specialramar eller lägga över ett mönster på Halloween-tema – lek loss med alla alternativ.

Vad ska det stå i en Halloween-inbjudan?


För många av oss är det allra roligaste att designa den perfekta festinbjudan, men ibland kan det stå still när det är dags att formulera texten till en Halloween-inbjudan. Vårt råd? Gör det enkelt och låt designen sköta snacket. Den viktigaste informationen är datum, tid, plats, tema och sista dagen att tacka ja – du kan också använda vår mall till Halloween-festinbjudan nedan.

Exempel på Halloween-inbjudan

Välkommen till Simons superläskiga Halloween-fest

31 oktober
kl. 17–20.30
Häxgatan 4, Spökstaden

TEMA: Superhjältar och skurkar
OSA: 0719781666

När ska du skicka din inbjudan?


När det gäller festplanering är timingen A och O. För att garanterat få en lyckad Halloween-fest och ge gästerna tillräckligt med tid att tacka ja, skicka ut dina Halloween-inbjudningar ungefär tre veckor i förväg. Då har gästerna också gott om tid att ordna kostymer och komma i rätt stämning.

När Halloween närmar sig finns det inget bättre sätt att bygga upp förväntningarna än att skapa en unik festinbjudan som utlovar ett oförglömligt firande. Och glöm inte att inbjudan är en första titt på allt roligt som väntar gästerna!

Oavsett om du ska förmedla den lekfulla stämningen från barnkalaset eller den gastkramande elegansen från en spöklik galakväll, sätter inbjudan stämningen för en Halloween-fest som det kommer att pratas om långt efter att pumporna har rullats iväg. Är du redo att börja skapa?

Börja nu