Nio tips för att skapa de bästa bröllopsfotoböckerna

Skriven av Onskefoto, 29 juni 2023

Är du redo att säga “ja” eller har du precis gift dig? Se tillbaka på det perfekta bröllopet med den perfekta fotoboken från önskefoto. Här är nio tips för att få dig att släppa loss kreativiteten när du skapar din.

Nygifta och alla ni som snart ska gå ner för altargången, den här är till er. Vi har nio enkla tips för att hjälpa dig skapa den mest fantastiska bröllopsfotobok från önskefoto så att du kan fira ett av dina livs mest oförglömliga ögonblick. Och även om du bara var bestman eller brudtärna kan du få några kreativa idéer från oss om hur du skapar ett otroligt bröllopsalbum åt det lyckliga paret.

Att skapa det bästa bröllopsalbumet någonsin låter som en gigantisk uppgift, men det är så enkelt att göra. Du kan göra din egen från grunden med våra online och nedladdningsbara redigerare, eller så kan du anpassa en av våra vackra fördesignade fotoböcker. Och om du följer några av våra bästa tips om fotografering innan du börjar kan du göra hela processen ännu enklare.

Men innan du dyker in i hanteringen av dina fotofiler kommer här några kreativa idéer som kanske kan inspirera dig.

 1. Välj den bästa bröllopsfotoboken som passar din stil

Det finns inte en enda bröllopsstil som passar allas behov. Detsamma gäller bröllopsfotoböcker – det finns en rad layouter och storlekar som funkar för olika smaker och ändamål. Du kan använda en liten kvadratisk fotobok för att göra små minnessaker till dina gäster. En stor porträttbok skulle kunna fungera perfekt för de bilder där bara brudparet poserar. Och ett extra stort liggande bröllopsalbum skulle bli en underbara coffee-table-bok för att skapa ett samtalsämne i ditt vardagsrum.

2. Behöver du hjälp med kreativiteten? Använd en fördesignad fotobok

Finns det dagar då du känner dig superkreativ och inte kan vänta på att få grotta ner dig i ett nytt projekt, för att sedan kanske tappa lite av gnistan? De dagar då du behöver lite inspiration kan du försöka använda en av våra fördesignade bröllopsfotoböcker. Det finns en rad olika designer att välja mellan så du kommer att hitta rätt stil för att matcha det övergripande temat från din stora dag. Och om du håller på att planera ditt bröllop och vill vara konsekvent kan du till och med skapa bröllopsinbjudningar och ett bröllopsalbum med samma tema.

Ta en titt på våra designer för att se vilken bok som passar din stil och vilka som har matchande kort också. Du kan också se hur enkelt det är att anpassa ett fördesignat album i den här enkla steg-för-steg-guiden.

3. Det rätta albumet kan göra all skillnad i världen

Du inte ska döma en bok efter dess omslag, men det rätta omslaget kan säga mycket om vad som finns inuti. För att inleda berättelsen om din bröllopsdag på ett bra sätt bör du se till att du väljer ett omslag som gör den rättvisa. Om du vill ha en mer traditionell känsla – kanske ditt bröllop var en mysig kyrkvigsel, eller så hade du kostat på dig ett slottsbröllop – så skulle ett läderlikt omslag kunna vara ett bra sätt att inleda ditt album.

För att hålla glam-temat hela vägen från din bröllopsfest till dina bilder kanske ett inbundet bildomslag är det rätta, eftersom den kan hjälpa dig att skapa en coffee-table-bok i fashion-fotostil. Det mjuka bildomslaget har också en tidskriftskänsla, och du kan sätta ditt favoritfoto på framsidan, i fullt fokus. Det är snyggt och lätt att bläddra igenom.

4. Använda sidlayouterna för att matcha din fotografs stil

Det finns så många fotoboksidlayouter att välja mellan, men för att hjälpa dig begränsa det, tänk på stilen på bilder som din fotograf tog under din stora dag. Stora gruppbilder eller bilder av dig och din andra hälft mot ett böljande landskap skulle se bäst ut på ett helt uppslag, till exempel. Dessa fungerar ännu bättre i en premium Panorama DeLuxe-bok eftersom de låter en bild att flöda över två sidor utan att vecket på sidan stör ditt foto. Det som är bra är att flera multi-foto-layouter är perfekt för de små detaljerade bilderna, som en närbild av en bukett eller era vigselringar.

5. Välj bakgrundsskuggor som matchar dina bröllopsfärger

Våra fotoboksredigerare ger dig många olika alternativ att jobba med, såsom clip art och bakgrundsfärger. Bakgrundsfärgerna är ett utmärkt sätt att hålla ditt färgschema från dina blomsterarrangemang till dina bordsdekorationer, hela vägen till ditt bröllopsalbum. Vår färgpalett är också mycket varierad, så du kommer att hitta rätt nyans för dig.

6. Skapa personliga fotoböcker för din bröllopsfest

Ditt bröllopssällskap- du vet dina VIPs, som brudtärnor, best man eller marskalker – är en stor del av din stora dag. Och förutom att vara där för att stödja dig gör de ofta massor bakom kulisserna för att se till att allt går som det ska. För att tacka för allt de har gjort – varför inte ge dem alla en personlig fotobok. Du kan lägga till bilder av när ni gör er redo, använda bilder från alla viktiga tal och kanske till och med inkludera bilder från din möhippa eller svensexa.

 7. Lägg till minnessaker från ditt bröllop

Du lägger så mycker arbete på alla små detaljer på din stora dag, så varför inte spara dem som ett minne i ditt bröllopsalbum? Du kan skanna allt från dina inbjudningar till bordsplaceringen och till och med testa att skanna det vackraste i en bukett.

Om du behöver några bra tips för att skanna som ett proffs kan du kolla in denna enkla guide.

8. Välj den perfekta titeln för ditt bröllopsalbum

Precis som ditt omslag sätter rätt titel tonen för resten av din fotobok. För ett traditionellt bröllop kan du använda utdrag från era vigsellöften som titel. Du kan hålla det enkelt och istället bara använda era namn och datumet på omslaget. Som ett alternativ – om det finns en låttext eller ett citat som betyder mycket för er båda, varför inte använda den som albumtitel?

9. Mixa professionella fotografier med bilder tagna av gästerna

Professionella bröllopsfoton är alltid fantastiska, men dina gäster kan ofta få till en hel del härligt uppriktiga bilder av dagen. Varför inte kombinera dem för att visa olika perspektiv från ditt bröllop? Eftersom du lägger mycket tid på att mingla med alla gäster på din bröllopsdag kan det här också vara ett bra sätt att uppmärksamma några ögonblick du missat.

Om du använder en blandning av foton från professionella fotografer och från dina vänner, varför använd inte vår Smart Assistant när du skapar din fotobok? Den hjälper dig att fixa din bok på nolltid. Ta reda på mer om hur det funkar här.

Ditt bröllop är din dag och ett bröllopsalbum borde också reflektera det. Lägg in all din personlighet i det och de ögonblick som gjorde det till något att minnas, och du kommer att skapa det bästa bröllopsalbumet som du kommer att älska för alltid.

För fler unika bröllopsidéer kan du kolla in denna blogg för att se hur du kan göra din dag ännu mer personlig.

Känner du någon annan som snart ska gifta sig? Dela den här bloggen med dem på sociala medier för att ge dem några tips om bröllopsalbum.

Börja skapa