Hur du skapar en kalender

Skriven av Onskefoto, 1 november 2023

SKAPA FOTOKALENDER

Steg 1: Starta appen

Först och främst, se till att du har laddat ner önskefoto-appen på din mobil och skapat ett konto, om du inte redan har gjort det.

Steg 2: Välj kalenderformat

När du väljer kalender från menyn får du upp en uppsättning olika typer av kalendrar du kan använda som grund. Tips: Kalender A3 Klassisk är kunders favorit!

Steg 3: Lägg till bilder och anpassa

Nu är det äntligen dags för det roliga – att lägga till bilder.

Du kan välja bland bilder från kamerarullen, Google Bilder, MinBildBank, din Facebook eller Instagram-konto.

När du har valt vilka bilder du vill använda kan du antingen låta appen fylla kalendern med ett foto per sida, eller så kan du börja från början och fylla i som du vill.
Du kommer ändå att få möjlighet att ändra layouten på dina bilder senare.

Tips: Välj bilder som berättar en historia och passar in i månaden eller årstiden. Och kom ihåg att inte basera på när ljuset var som bäst eller om någon blundade när bilden togs etc. Bilderna är perfekta så länge du och dina nära är med

Steg 4:Lägg till händelser och speciella datum

För att göra kalendern ännu mer funktionell kan du lägga till speciella datum och händelser. Det här gör det lättare att hålla koll på födelsedagar, jubileum och andra viktiga tillfällen.

Steg 5: Förhandskgranska och beställ

Innan du beställer din kalender är det alltid bra att gå igenom den och se till att det inte finns några dubbletter eller liknande.
När du är nöjd slutför du beställningen och kalendern är på väg till dig.

Så var vi där, du har just skapat din alldeles egna, personliga kalender. En fantastisk julklapp till exempelvis mor- och farföräldrar, eller en mysig och inte minst användbar present till dig själv för att komma ihåg årets finaste och viktigaste händelser… som till exempel… mors dag…