12 Nyårslöften

Skriven av Onskefoto, 29 december 2020

Glöm grönkålssmoothies och träning på gymmet varje dag, vi har 12 nyårslöften som vi är säkra på att du vill hålla. Och du kan fylla en fotobok från önskefoto med bilder av de nya tidsfördriv som du börjar med i år.

När vi kollade med önskfotos personal för att se vilka löften de planerade att ge för 2021, visade det sig att det var några svikna nyårslöften från förra året.

Med det nya året precis runt hörnet har vi satt samman en lista över löften som vi faktiskt skulle kunna hålla under 2021 – som att komma ut mer och börja med nya kreativa projekt. Det finns några ganska fotogeniska idéer på listan också (naturligtvis), så att du kan skapa en fotobok över alla nya minnen som du får under tiden.

1. Utforska din egen stad

Nyårslöften är de du ser fram emot att hålla och vad kan vara roligare än att utforska din egen omgivning? Oavsett om det handlar om några historiska byggnader som du alltid velat ta reda på mer om, en lokal park som du ännu inte besökt eller en vandringsled som du vill utforska, att utforska nya platser kan ge häpnadsväckande upplevelser. Skriv en lista över din stads alla coola, intressanta och outforskade platser som du skulle vilja upptäcka. Pricka sedan av dem en efter en. 

2. Gör någon glad, varje dag

Små gester gör stor skillnad. Försök ställa upp för någon varje dag. Det kan vara så enkelt som att hjälpa en granne att handla eller ha kul med en kompis som behöver muntras upp. Varför inte fortsätta att göra de små saker som får människor att le hela året runt och se vilken skillnad det kan göra för dem? 

3. Lämna din bekvämlighetszon

Vi menar inte att du ska börja med fallskärmshoppning eller något annat drastiskt. Men i år kan du börja med en hobby som du alltid har varit för nervös för att testa, eller till och med frivilligt göra saker på jobbet som att leda presentationer eller att tala på zoom-konferenser. Utanför arbetet är utomhusteatrar och danskurser något fantastiskt att börja med. Det kanske verkar skrämmande i början, men du kommer inte att ångra dig. 

4. Visa dina nära och kära hur mycket de betyder för dig

Några av de bästa nyårslöftena är de små ändringarna. Och en av de enklaste sakerna du kan göra är att tydligare visa hur mycket du uppskattar din familj och dina vänner. Om du visar tacksamhet för alla fantastiska saker de gör kan du vara säker på att de känner sig uppskattade. Testa att skicka små presenter som ett fotokort då och då, eller överraska dem med en spontan present efter att ha besökt dem. Någon kommer garanterat att bli glad!

5. Bli mer kreativ

Kreativiteten låter oss prova nya idéer och det kan också vara ett bra sätt att varva ner. Du kan starta nya hantverksprojekt med barnen eller försöka måla eller skriva när du har tid för dig själv. Varför inte börja på en ny fotobok och experimentera med dina designkunskaper? Och om du behöver inspiration har vi massor av kreativa idéer här. 

6. Hitta tillbaka till naturen

Eftersom så många av oss arbetar hemifrån numera, är det viktigare än någonsin att gå ut och ta en promenad i omgivningen. Att gå ut och njuta av den friska luften är ett bra sätt att pigga upp sig. Du kan ge dig själv en utmaning, t.ex. genom att promenera 10 000 steg om dagen, så att du kommer ut i den fantastiska naturen. Och om du vill skaffa dig en ny utomhushobby, kanske du kan börja odla dina egna frukter och grönsaker? En tidig morgontur till grönsakslandet kan definitivt hjälpa till att muntra upp dig.

7. Spendera tid offline

Vi ägnar nog alla lite för mycket tid åt våra telefoner, surfplattor och datorer. Även om det så bara är för ett par timmar, varför inte stänga av datorn, lägga undan din mobil och njuta av lite tid offline då och då? Det ger dig ett avbrott i arbetet och mer tid att fördjupa dig i en bra bok eller att uppskatta vad som händer runt omkring dig.

8. Utveckla ditt smaksinne

Från maten du äter till musiken du lyssnar på och de böcker du läser kan du använda 2021 som ett upptäcktsår. Om du alltid har varit kräsen kan du prova något du har undvikit i åratal. Gillar du en speciell sorts musik? Pigga upp dig genom att lyssna på nya artister. Och om du alltid läser samma sorts böcker, kan du kanske hitta en annan typ av romaner eller en annan skrivstil som du älskar.

9. Andas in lite kultur

Oavsett om du besöker ett konstgalleri eller ett museum, att  ge sig ut och andas in lite kultur kommer att göra dig gott. Varför inte satsa på att få en ny kulturupplevelse varje månad, även om det bara handlar om att gå och titta på ett par historiska sevärdheter eller gatukonst? Och om du har små barn, kan du ta dem till ett museum eller ett galleri under helgen.

10. Ägna mer tid åt de saker som är viktigast

Det är alltid knepigt att få rätt balans mellan arbete och fritid, eller hur? Om du ofta känner dig stressad på jobbet och har mer övertid än vad du önskar, kanske ditt bästa nyårslöfte är att ägna mer tid åt familj och vänner? Du kan planera fler utflykter eller helt enkelt några myskvällar hemma. Att hänga med familj och vänner i verkliga livet eller online är ett fantastiskt sätt att vila och koppla av från arbetet.

11. Ge tillbaka något

Om det finns något som ligger dig varmt om hjärtat, kan ditt nyårslöfte i år vara att samla in pengar till det eller att arbeta ideellt. Du kan börja arbeta ideellt för hemlösa, hjälpa till på ett äldreboende eller samla in pengar till ett djurskyddshem i trakten.

12. Ta fler bilder

Du behöver ett sätt att dokumentera alla dessa nya upplevelser, så varför inte utveckla dina kunskaper i fotografering? Spendera 2021 med att ta bilder på alla dina favoritögonblick, och i slutet av året kommer du att kunna skapa en fantastisk fotobok av dina minnen eller kanske några väggdekorationer med favoritbilder. Vi har en bra guide som hjälper dig att få grepp om grunderna i fotografering. De är lätta att följa så du kommer att lära dig att ta bilder som ett proffs på nolltid.

Vi hoppas vi har inspirerat dig till några löften för 2021 − löften som vi alla kan hålla! Njut av allt  du testar, och glöm inte att ta bilder av allt med din kamera. Om du vill låta kreativiteten flöda genom att skapa några av våra fotoprodukter, klicka då bara på knappen nedan. 

Börja skapa