Sju semesterbilder som blir perfekta väggdekorationer

Skriven av Onskefoto, 6 juli 2023

Letar du inspiration till bilder att ta under sommaren för att skapa fantastiska väggdekorationer hemma? Här får du sju idéer till sommarväggdekorationer som lyser upp dina väggar och låter dig göra det mesta av dina bästa semesterbilder.

Personliga väggdekorationer är ett härligt sätt att lyfta ditt hem med hjälp av dina unika minnen. Men vilka foton fungerar bäst för dina väggdekorationer? På sommarens resebilder finns familj och vänner, nya platser, underbara landskap och massor av solsken. De är perfekta för dina egna fantastiska väggdekorationer.

Från stora väggdekorationer för vardagsrummet som fångar barnens första semester till coola aluminiumtavlor för köket med läckra rätter från din favoritrestaurang vid Medelhavet. Dyk ned i dina bästa semesterbilder och låt kreativiteten flöda.

1. Semesterbilder på familjen

Vår partner, våra barn, våra husdjur eller våra vänner – väggdekorationer med dem vi älskar mest är alltid ett bra val. När du bestämmer vilka bilder som är bäst för dina sommarväggdekorationer välj bilder som fångar ögonblicket. Till exempel när barnen bygger sandslott på stranden eller ett roligt gruppfoto som visar en fantastisk sommardag. Välj en bild som ger dig glädje och visar det som du älskar med det ögonblicket. En canvastavla med en flytande ram ger en extra varm känsla.

Även om du planerar en hemester i sommar finns det massor av tillfällen att ta fantastiska sommarbilder. Kolla in vår blogg som ger dig 7 idéer för roliga familjeaktiviteter i sommar: och håll din kamera redo!

2. Sommarfestivaler

Fantastisk musik med fantastiska människor: inget slår festivalsäsongen! Med vibrerande färger, roliga bakgrunder och massor av glada, leende ansikten blir festivalbilder perfekta väggdekorationer i ditt hem. Bilder på ditt favoritband som spelar ett intimt gig eller ögonblicksbilder med dansande i gummistövlar i gyttjan. Välj några av dina bästa festivalbilder och fixa till en cool väggdekorationsserie. Lys upp hemmakontoret i hallen eller badrummet med dina tjusiga festivalstryck och få en sommarkänsla hela året runt.

3. Arkitektur

En av de bästa sakerna med resor på sommaren är att ta in nya sevärdheter, ljud och upplevelser. Om imponerande arkitektur är det du tittar på under semestern behöver du bara titta i ditt fotobibliotek för att hitta din nästa väggdekoration. Manhattans glittrande skyline eller de förfallna väggarna å Colosseum i Rom, Taj Mahals lysande skönhet eller Amsterdams sneda kanalhus – arkitektur blir imponerande väggdekorationer.

Känner du inspirationen? Titta på vår artikel på önskefotos blogg för att få fler idéer om hur du kan förvandla arkitekturfoton till ett fängslande hemmagalleri av väggdekorationer.

4. Mat och dryck

Har du någonsin suttit framför en måltid som är så fantastisk att du bara måste ta en bild av den? Vi också! Från närbilder av färgstarka kryddor på den lokala matmarknaden till den perfekta espresson på ett pittoreskt café – att fästa dina favoritmatögonblick på semestern i tryck är ett underbart sätt att minnas en kulinarisk höjdpunkt. Kom ihåg att ta många olika bilder när inspirationen slår till för att få ett bra urval när du väl är hemma igen.

Ett av våra favoritsätt att använda matfoton som väggdekoration är att skapa en aluminiumserie för köket. De är lätta att rengöra och UV- och väderbeständiga. Du kan till och med trycka upp din bästa matbild och hänga den i ditt utekök!

5. Natur

Böljande fält, imponerande bergsryggar, idylliska sandstränder – uteliv och att njuta av naturen är vad sommaren handlar om. Naturbilder med sina dallrande färger, hypnotiska mönster och hisnande utsikter är perfekta för väggdekorationer. De är perfekta för stora tryck som kan användas för att göra ett statement och hålla ihop ett rum. Vårt bästa tips om du söker extra djup och förstärkta färger: välj plexiglas.

Du behöver inte vara professionell fotograf för att ta en naturbild som är värd att tryckas och sättas upp hemma. Innan ditt nästa äventyr kan du få några tips om landskapsfotografering som kommer att göra dig till en skickligare landskapsfotograf i den här artikeln.

6. Soluppgång och solnedgång

Det spelar ingen roll var i världen du befinner dig, soluppgångar och solnedgångar är några av de mest fotovänliga stunderna på dagen. Med mjukt ljus och gyllene toner som förvandlar hela himlen är det inte svårt att se varför sådana bilder blir fantastiska väggdekorationer. Men att få en perfekt soluppgångs- eller solnedgångsbild kan kräva lite extra möda. Som tur är har vi redan beskrivit hur du tar en perfekt solnedgångsbild på semestern på önskefotos blogg. Experimentera med att fånga ögonblicket under olika tider för att få ett bredare urval av färger för ditt tryck. Läs våra bästa tips i artikeln och använd våra råd nästa gång du är ute en fantastisk sommarkväll.

Precis som landskapsbilder blir soluppgångs- och solnedgångsbilder extra fina på plexiglas som ger ett fantastiskt djup och praktfulla färgförstärkningar.

7. Spontana ögonblick

Glöm inte att ha roligt när du tar dina sommarfoton. Alla ögonblick behöver inte planeras – ens om du redan har en spektakulär väggdekoration i åtanke. Vänta på de spontana ögonblicken under din semester och ha tålamod: ögonblicksbilder blir alltid några av de bästa bilderna. Att fånga spontana ögonblick ger dig inte bara en stund av glädje när du tittar igenom din kameras fotoarkiv och kommer ihåg dagen utan även lite extra spänning, värme och äkthet på dina väggar.

Så vad väntar du på? Samla ihop dina bästa sommarminnen, läs önskefotos ultimata guide om väggdekorationer och låt kreativiteten flöda! Planerar du fortfarande dina bilder för din nästa resa? Kolla in våra fototips för resan för att förbättra dina fotograferingskunskaper innan du åker.

Börja skapa