Det går snabbt att skapa våra retro bilder och de gör ett slående intryck när du hänger upp dem hemma eller använder dem för bröllop och födelsedagar.

Retro bilder har länge varit en favorit hos inredningsentusiaster och eventplanerare tack vare det vintageliknande utseendet, så följ trenden och skapa egna. Vi har upp till 9 unika idéer för inspiration. Varning: du kommer vilja göra dem alla.

Personliga placeringskort

Retrobilder foton bröllop dekoration

Planerar du ett bröllop eller en större tillställning? Varför inte använda retrobilder och skapa personliga placeringskort för alla gäster? Välj ett favoritfoto av varje gäst och lägg till lite rolig info eller ett adjektiv som beskriver gästen längst ner på kortet. Du kan välja mellan 50 typsnitt för en riktigt unik finish.

Rama in och häng upp

Retrobilder foton hänga

Skapa några retrobilder av alla dina favoritstunder och sätt dem i en fotoram. Du kan välja en modern ram eller en i vintagestil som du har köpt second hand. Det är snyggt om alla foton i ramen har samma tema. Foton från ett speciellt tillfälle, en semester eller foton från platser som liknar varandra, till exempel stränder, berg eller städer. Ett kreativt sätt att visa upp dina stunder.

Blås liv i ett bortglömt hörn

Retrobilder foton inspiration

Inred en liten och oanvänd vägg med ett kollage av retrobilder. Det fungerar särskilt väl i ett förbisett hemmakontor, i trappan eller kanske i badrummet på nedervåningen.

Skapa hemmagjorda flaggspel

Retrobilder foton inramat flaggspel

Alla gillar det kitschiga i flaggspel och det är enkelt att göra ett eget med retrobilder. Det ger lite vintagecharm till vilket rum som helst. Nu kan du lägga till färgade kanter på framkallningarna för att göra flaggspelet ännu bättre. Det är en exklusiv funktion för vår mobilapp (läs mer om de färgade kanterna). Testa en rosa eller blå kant och häng upp i barnkammaren.

Lägg till en färgad kant

Retrobilder foton visa

Framkalla några retro bilder och lägg till färgade kanter för en mer modern look (endast från mobilappen). Det passar perfekt att hänga upp på väggen i ett iögonfallande mönster. Prova med en stjärna eller en cirkel och när du tröttnar på det är det bara att ändra till ett nytt mönster. Om du vill ha något ännu mer originellt kan du organisera dina foton från ljust till mörkt, som en regnbåge eller framkalla foton från en resa du nyligen gjort och häng upp dem som en flagga i det landets färger.

Retrobilder foton banner mobilapp

Skapa egna presentetiketter

Retrobilder foton present etikett

Framkalla en retro bild av den person som ska få presenten och sätt den på paketet. Du kan till och med lägga till en liten anteckning längst ner där du skriver vem den är ifrån. Den här lilla extra ansträngningen kommer att uppskattas av den som får presenten, och det ser även riktigt snyggt ut!

Skapa ett familjeträd

Retrobilder foton familjeträd

Framkalla ett foto av varje familjemedlem (du kan behöva skanna några gamla foton) och skriv namn och födelsedatum längst ner på retro bilden. Om du vill göra det ännu mer intressant kan du skapa framkallningar från vår mobilapp och färgkoda familjeträdet efter kön eller generation. Häng sedan fotografierna på väggen i familjeträdsstil. Det är ett bra sätt att kartlägga din härkomst och det ser bra ut dessutom.

Bevara speciella tillfällen

Retrobilder foton graviditet bebis

Ett bra sätt att minnas de där speciella nio månaderna är att dokumentera graviditeten med retrobilder. Fotografera dig själv efter en månad, två månader o.s.v. och visa sedan upp dem i kronologisk ordning. Avsluta tidslinjen med en bild av den lilla krabaten. Du kan lägga till text på bilderna så att du minns vilken månad de togs i.

Lägg enkelt till glas

Retrobilder foton inramat fotokollage

Sätt några retro bilder mellan två glasskivor för ett originellt sätt att visa upp dina stunder. Välj en retrobild per glasram eller sätt flera i samma. Du kan till och med göra den dubbelsidig. Perfekt att ställa på skrivbordet och titta på när du behöver pigga upp dig.

Retrobilder foton banner framkalla bilder

Om alla de här idéerna har inspirerat dig till att framkalla fler foton kanske du behöver ännu fler idéer. Varför inte skapa ett fotokollage med hjälp av våra enkla tips, eller kanske skapa en egen fotoväggdekoration för att visa upp dina favoritstunder?

När du har skapat dina retro bilder vill vi gärna att du fotar dem och delar med oss genom hashtaggen #mittönskefotoInstagram, eller överför dem här. Där finns en massa inspiration från riktiga kunder precis som du.

Kommentarer