7 kreativa sätt att visa upp dina julkort

Skriven av Onskefoto, 9 december 2017

Förvandla dina julkort till iögonfallande julpynt med dessa 7 fyndiga tips för att visa upp dem.

De julkort du får från nära och kära blir ett charmigt inslag i julpyntet. Du behöver bara visa upp dem på rätt sätt. Med dessa 7 tips kommer du aldrig mer att ha en röra på spiselkransen igen!

Vill du skapa några själv? Vi har massor av förslag för att göra dina egna julkort från vilka bilder du ska använda till de enkla stegen du kan följa när du skapar dina egna.

1. Bättre än julgranskulor

Pynta julgranen med alla dina julkort. Slå hål i ett hörn av kortet och använd ett rött band för att skapa julkänsla. Eller häng dem bara på grenarna för balans.

Det här behöver du: en julgran, rött band, hålslag

2. Skapa former

Du kan naturligtvis hänga upp julkorten på väggen eller en anslagstavla men du kan också använda din kreativitet och skapa en julig form. Sätt dem i julgransform för en extra julig känsla.

Det här behöver du: häftmassa, anslagstavla, nålar

3. Lys upp dina kort

Sätt fast julkorten på ett snöre eller ett långt band med små klädnypor och häng dem från ena sidan av rummet till den andra eller över spiselkransen. Det ser extra speciellt ut om du lindar in snöret i en ljusslinga.

Det här behöver du: snöre eller band, små klädnypor, ljusslinga

4. Placera dem vid kryddorna

Använd julkort för att dekorera middagsbordet. Charmiga vinterbilder skapar en mysig känsla och blir ett bra samtalsämne under middagen.

Det här behöver du: ett bord och några middagsgäster. Enkelt!

5. Enkelt men effektivt

Häng upp julkorten som en festlig mobil i taket eller vid dörren. Använd glittrigt band för ytterligare julkänsla.

Det här behöver du: band (igen!), tejp, metallklämmor

6. Kransen

Glöm traditionella kransar och skapa en av dina julkort. Skär bara ut en cirkel från lite kartong och nåla fast dina julkort på den. Du kan fästa snören på den och hänga den på din ytterdörr.

Du behöver: kartong, sax stift

7. Grankotthållare

Plocka upp en tallkotte eller grankotte nästa gång du är ute och går och fäst den på en plan träskiva som fungerar som bas. Gör sedan en skåra högst upp med en vass kniv så att du kan stoppa in ditt julkort. Använd flera grankottar eller tallkottar för flera kort och skapa ett kluster. Du kan till och med limma ett dekorativt band på framsidan för extra feststämning.

Vad du behöver: grankotte ller tallkotte, träskiva, vass kniv, band, lim

För fler förslag som dessa och massor av julklappsinspiration, ta en titt på våra kreativa förslag på bloggen. Från julkort till väggdekorationer och fotoböcker till muggar, det finns så många omtänksamma förslag på personliga fotoprodukter.

Och när du ändå håller på, varför inte dela denna blogg på Facebook och Twitter och inspirera dina nära och kära också.