Skapa en fotovägg för att göra om din omgivning

Skriven av Onskefoto, 19 september 2017

Ta en titt på våra tips och tricks för att skapa en fotovägg med väggdekorationer och framkallade foton för att göra om din omgivning.

En fotovägg är ett enkelt men effektivt sätt att skapa en personlig känsla i ett utrymme i hemmet, och med hjälp av väggdekorationer och framkallade foton kan du skapa en perfekt kombination som ger väggen en unik finish. Vi har väggdekorationer i 4 olika material – canvas, forex (skum), aluminium och plexiglas så om du är osäker på vilken väggdekoration du vill ha kan du göra vårt test. Det ger dig vägledning när det gäller att skapa egna väggdekorationer. Nu kan du skapa väggdekorationer i vå mobilapp så det har aldrig varit enklare att vara kreativ. Det finns så många kreativa sätt att ta sig an en fotovägg, från kollage till storytelling eller bara att hänga dem på kreativa platser – allt gör skillnad för den slutliga produkten.

Vi har satt ihop några tips som är lätta att följa och tricks som hjälper dig att komma igång och som garanterar att du får ut mesta möjliga av din fotovägg.

Tänk på varje hörn

undefined

Utnyttja de små utrymmena i hemmet på bästa sätt. Ett bortglömt hörn kan snabbt komma i fokus med väggdekorationer och framkallade foton som placerats på väl valda platser.

undefined

Genom att välja små framkallade foton och väggdekorationer kan du skapa fotoväggar i nästan varje rum, oavsett storlek.

Skapa en fotoserie

undefined

Ett sätt att verkligen skapa intryck med fotoväggen är att använda bilder från ett särskilt tillfälle. Ofta tas det till exempel så många bilder på bröllop eller födelsedagskalas att det kan vara svårt att välja vilka du ska visa upp. Varför välja? Visa en serie av dem på din fotovägg.

undefined

Använd foton med ett liknande färgschema för att verkligen knyta ihop temat.

Färgkoordinera

undefined

Vi älskar att använda en färg för att sätta ihop fotoväggen och skapa konsekvens. Det fungerar särskilt bra om du sprider ut ditt kollage över två väggar i hörnet av rummet. Tänk på att du alltid kan använda ramar för dina väggdekorationer på canvas för ett starkare intryck.

undefined

Skapa en intressant omgivning genom att leka med storlek och stil när du gör dina väggdekorationer.

Garanterar en god natts sömn

undefined

Ditt sovrum är kanske inte den mest uppenbara platsen för en fotovägg men den dämpade belysningen och avslappnade atmosfären passar perfekt för att visa upp dina favoritstunder. Två väggdekorationer bredvid varandra över sängen skapar en symmetri.

undefined

Foton av något lugnande såsom vilda djur och växter eller natur är perfekt för den här sömniga omgivningen.

Accentuera små skillnader

undefined

I ett delat sovrum kan en fotovägg göra ett utrymme personligt och ge varje hörn i rummet en egen känsla. Två olika färgscheman eller en blickpunkt med stadsbilder och en med landskapsbilder blir en avskiljare i rummet utan att ta upp golvutrymme.

undefined

I barnrummet passar det utmärkt att använda foton av barnen för att visa vilken sida av rummet som är vems.

Ingen vägg behövs

undefined

Du behöver inte skapa fotoväggen på en riktig vägg (hur konstigt det än låter). Det ser lika snyggt ut på eldstaden eller en hylla. Vi gillar även hur obrytt det kan se ut med designer som överlappar.

undefined

Inramade väggdekorationer är perfekt runtom eldstaden och du kan koordinera ramarna med färgschemat i vardagsrummet.

Häng upp dina framkallningar

undefined

Visa enkelt upp dina framkallade foton på ett snöre. Sätt fast dem med små klädnypor och häng dem från ena sidan av rummet till den andra. Läs våra tips om att hänga foton för fler idéer.

undefined

Genom att hänga upp framkallade foton på ett snöre över skrivbordet får du inspiration på arbetsplatsen.

Skapa ett fotokollage

undefined

Skapa ett roligt och eklektiskt kollage på väggen med framkallade foton. Läs det här blogginlägget för mer tips och tricks om att skapa ett perfekt kollage

undefined

Skapa ett fotokollage på en enkel vit vägg – det kommer garanterat att stå ut!

Titta på vår video för mer inspiration om det här. Där visar vi hur du kan stajla ett utrymme med väggdekorationer och framkallade foton så att du kan sätta igång med din egen fotovägg. Samla några bilder av dina favoritstunder och skapa enkelt framkallade foton och väggdekorationer i vårt verktyg. När du har skapat fotoväggen vill vi gärna se den, så dela ett foto i sociala medier med hjälp av hashtaggen #mittönskefoto  eller överför det till vårt bildgalleri. Det kommer att finnas i vårt galleri och du deltar i tävlingen om att vinna en värdecheck från önskefoto!