hur man skapar ett julkort

Förse dina vänners och din familjs hem med något som är väldigt omtänksamt, nämligen personliga julkort.

Att skapa dina egna personliga julkort är lika enkelt som att sjunga sången Jul, jul, strålande jul. Låt dig inspireras av stegen nedan och skapa något som ingen annan hade kunnat skapa. Det finns över 60 nya typer av design, och över 100 totalt att välja bland – titta på alla på vår sida för julkort.

Vilken design du än väljer först, har du möjlighet att ändra på den. Bakgrunder, clipart, ramar, allt man kan tänka sig – det är upp till dig att göra dem personliga.

Steg 1 – Hur du väljer ut den perfekta bilden

Det är bäst att börja med att bestämma vem du ska skicka kortet till. Till familj, vänner eller kanske till kollegor? När du väl har bestämt dig, väljer du en bild som passar dem. Det kan vara något tokigt, något festligt eller något mer formellt.

Leta igenom din mobil eller dator och se vad du kan hitta där. Om du inte hittar något användbart, kan du fundera på att ta nya bilder. Läs vår blogg om fototips för julkort för att få unika idéer.

Vad du än väljer är det viktigt att välja bilder som passar bra ihop.

Steg 2 –  Hur du väljer ut ditt kort

När dina bilder är valda, är det dags att välja det perfekta kortet att visa upp dem på. Här är tre tips på hur du väljer rätt:

hur man väljer ett kort och skapar ett julkort

Välj en design:

En bra början för att hitta rätt kort är att titta på våra teman. Försök välja ett tema som passar bra till själva bilden. Om det handlar om ett formellt foto, skulle det kunna vara en stilren design. Eller kanske en söt design, om det handlar om en fin bild av familjen.

Välj en orientering:

Om det finns en särskild bild som du absolut vill ha med på ditt kort, kan du kanske välja kortets orientering först och sedan titta på vilka typer av design som passar bra ihop med den. Välj liggande, stående eller fyrkantig orientering, och kom ihåg att fyrkantig orientering oftast fungerar bra för de flesta bilder.

Välj typ av kort:

Du kan välja bland ett par typer av kort –  enkla eller vikta kort. Valet beror på hur mycket text du vill infoga och hur många bilder du har. På enkla kort kan du placera en bild på framsidan (eller flera mindre bilder som collage). Och på ett vikt kort kan du ha bilder både på fram- och insidan (även som collage). Dessutom finns det utrymme för ett tryckt eller handskrivet trevligt meddelande inuti vikta kort.

När du känner dig särskilt kreativ, kan du designa dina egna personliga julkort från scratch. Välj bland våra clipart-bilder, bakgrunder och ramar och skapa ditt eget julkort.

Steg 3 – Hur du gör ditt kort personligt

Nu är det dags att skapa ditt eget kort. Testa olika clipart-bilder, bakgrunder, ramar, fonter, fontstorlekar och fontfärger så att du får fram den där personliga känslan.

Och vad ska jag skriva? Du kan skriva vad du vill, eller helt enkelt lämna ett utrymme för att skriva ett meddelande för hand senare, om du föredrar det. Om du behöver inspiration för att komma på vad du ska skriva, läs vår blogg om tips på text för julkort.

Det var det –  och nu är det inte långt kvar till jul! Kom ihåg att korten kommer i förpackningar om 10 med kuverten inkluderade, så de kan skickas iväg direkt. Lätt som en plätt.

skapa ett julkort

Vi ser fram emot att få titta på det som du skapat. Dela dina fantastiska julkreationer på #mittönskefoto eller besök vårt galleri för inspiration. Ha det så kul!

Kommentarer