Att få mer tid hemma är ett lysande tillfälle att lära sig nya färdigheter, läsa fler böcker och ha roligare med familjen. Så vi bad våra teammedlemmar att berätta vad de har gjort inomhus och fråga vilka aktivitetstips de har för att se till att alla är på gott humör, håller sig friska och hur de låter kreativiteten flöda med fotoprodukter från önskefoto.

  • Skapa fantastiska fotoprodukter i vår
  • 100% nöjdhetsgaranti
  • Beställ snabbt och enkelt online

Träna dagligen

Alla vi pratade med inför den här bloggen var överens om att det var väldigt viktigt att hålla sig aktiv under dagen. Afke, en av våra Senior rekryterare, gillar att börja morgonen med ett yogapass på YouTube och sedan ta en promenad på lunchen. Att ta sig ut på en snabb promenad eller joggningrunda är bra, men du måste vara lite mer kreativ om du behöver få barnen att träna också. För att få barnen på gott humör har Kundtjänst Operations Manager Ann och hennes familj kört träning live med en tränare på YouTube. Det är ett enkelt sätt att hålla barn i alla åldrar aktiva och på gott humör.

Utforska storytelling online

Vår Senior Grafisk Designer Camille tycker att ljudböcker på nätet ett bra sätt att njuta av bästsäljare tillsammans med sin dotter. De är perfekta för att hålla barnen på gott humör när du behöver göra andra saker i hemmet eller när du bara vill luta dig tillbaka och koppla av. Och när vissa barnförfattare läser sina egna böcker kan barnen verkligen få en känsla för berättelsen – och du behöver inte anstränga dig själv för att hitta olika karaktärsröster till alla personer i boken. Men om du har svårt att komma på vilken bok ni vill lyssna på tillsammans berättade vår kvalitetsingenjör ledare, Sajnikanth, att hans äldsta barn hade upptäckt ett smart trick med Google Home. Säg helt enkelt: “Hej Google, berätta en historia” så kommer hemsystemet att läsa en högt.

Laga mat

Oavsett om du vill laga hela måltider eller bara baka lite gott bröd hemma är kreativitet i köket är ett utmärkt sätt att koppla av. Och om du inte bryr dig om röran efteråt är matlagning med hela familjen ett riktigt roligt sätt att få barnen att utforska nya ingredienser och lära sig nya färdigheter också. Om du letar efter lite matlagningsinspiration för att komma igång rekommenderar Mischa, som arbetar i Varumärkesteam och som äntligen har börjat att läsa alla de matlagningsböcker som han har köpt. Han rekommenderar “The Food Lab” av J. Kenji Lopez-Alt .

Skapa en fotobok av din familjesemester

Din senaste semester kanske känns som om den var för väldigt länge sedan – så tycks det vara med alla våra semestrar – så varför inte låta kreativiteten flöda med de bilder du tog på den senaste familjeresan och skapa en fotobok tillsammans? Ladda upp alla era favoritbilder och lägg sedan till kanter, ramar, text och prova flera layouter för att skapa en perfekt bok om er resa. Vårt fotoboksprogram är så enkelt att använda att du kan låta barnen hjälpa till, så ge alla familjemedlemmar egna sidor att utforma och låt alla vara med. För tips och idéer om hur du kan göra din fotobok extra speciell, kolla in vår praktiska guide här.

Låt kreativiteten flöda

När du befinner dig hemma med mer fritid än normalt är det en utmärkt möjlighet att bli kreativ. Det finns gott om gratis handledning på YouTube som hjälper dig att lära dig nya färdigheter, oavsett om du alltid har velat prova magi, testa kalligrafi eller lära dig Photoshop. Du kan alltid bli kreativ offline också och skapa konst med de små, prova att sy eller sticka dina egna kläder eller bygga något med barnen. Wendy, vår UX-designer, hjälpte sin dotter att designa en mysig vardagsrumsborg, som inte bara var rolig att göra tillsammans utan även har givit hennes dotter en plats där hon kan njuta av sitt eget personliga utrymme.

Håll kontakten

Även om vi inte alltid kan träffas ansikte mot ansikte finns det så många enkla sätt att hålla kontakten via videochatt, från att använda din smartphone, till att chatta med många människor samtidigt på din dator. Jean-Philippe, vår chef för data, analys och prissättning, har visat sin fyraåring hur man har videokonferens med sina vänner så att de kan prata om de lastbilar de har ritat. Kom även ihåg att man kan hålla kontakten offline. Det finns så många sätt att hjälpa till i ditt kvarter, från att handla från lokala butiker och restauranger till att hålla ett öga på ditt område. Marieke, vår produktmarknadschef, till exempel, har skapat söta texter och teckningar till sina äldre grannar för att muntra upp dem.

Spela ett spel

Om det är en sak som familjer vet hur man gör så är det att spela spel. Ni kan ta över hela huset med en klassisk kurragömma eller sätta er runt bordet och spela ett brädspel. För att njuta av lite solsken kan du till och med ta ut spelen till din trädgård eller balkong. Vår produktionskontroller, Jo-an, har satt upp en piltavla i trädgården för att se till att familjen har kul och får lite frisk luft.

Håll ordning

Att hålla sig till ett dagligt schema är ett riktigt bra sätt att se till att du får ut det mesta av varje dag. Det är bra att ha ett visuellt schema i huset så att alla vet vad de borde göra. Att kryssa i saker man har gjort är också en fantastisk känsla. Jessica, som är en QA Engineer, har på ett smart sätt använt önskefotos väggdekorationer i plexiglas som planeringskalender för de kommande veckorna. Genom att förvandla den till en personlig whiteboard kan hon hålla koll på de uppgifter hon har givit sina barn. En annan bra idé, den här gången från Audrey i vårt Country Marketing-team, är att skapa en lista över aktiviteter som ska slutföras varje vecka och se till att göra en av dem varje dag. Genom att skapa en lista med roliga saker som att måla, baka kakor, spela spel och ta hand som sig själv ser hon till att det alltid finns något som hela familjen kan se fram emot varje dag.

Städa hela huset

Det är en perfekt tid för en ordentlig vårrengöring av hela huset, ett visst rum eller till och med den garderoben du tidigare hade tänkt att ta dig an. En av våra innehållspecialister, Gabriele, säger att han äntligen har fått tid att rensa upp och omorganisera sin balkong. Eller kanske är det dags att ge väggarna i varje rum i ditt hus en fräsch, ny look; du kan skapa fantastiska väggdekorationer i en rad storlekar och olika finishes med önskefoto. Det är ett så enkelt sätt att lysa upp ett utrymme utan att ägna all din fritid åt att dekorera – kolla bara den här guiden för att se hur du skapar de bästa väggdekorationerna för varje rum.

Vi hoppas att dessa tips från oss alla här har givit dig några idéer för hur du kan låta kreativiteten flöda med dina fotoprodukter från önskefoto, testa några nya hobbies, men viktigast av allt, att fortsätta ha kul och få kvalitetstid med din familj. Vi lämnar dig med det här sista tipset från Diana från vårt Country Marketing-team, om hur hon hanterar tiden hemma, vilket helt enkelt är: “ta det som det kommer och gör det bästa av nuet.”

Kommentarer