Hur du skapar väggdekorationer som en expert

Skriven av Onskefoto, 18 februari 2022

Om du undrar vilka av önskefotos alternativ för väggdekorationer som skulle funka bäst för dig behöver du inte fundera längre. Kolla in vår guide för hur du kan skapa de bästa väggdekorationerna för ditt hem.

Här på önskefoto ser vi inte tomma väggar – vi ser tomma dukar för dina fantastiska bilder. Våra väggdekorationer passar varje rum och utrymme och finns som alltifrån layouter med många bilder till bilder framkallade på stora aluminium- eller canvastavlor. Om du inte vet vilken väggdekoration som skulle funka bäst hos dig kan du kolla vår guide nedan.

Vilka material på väggdekorationer ska du välja?

Det första steget för att skapa dina väggdekorationer är att bestämma vilket material du ska använda för att framkalla dina bilder. En av de viktigaste sakerna att komma ihåg är vad du tror kommer att passa din bild bäst.

Canvas har en varm och mysig känsla och är ett perfekt alternativ för familjebilder. Om du ägnat tid åt naturen och att ta bilder av alla livfulla nyanser som den har att erbjuda, är skumtavlor fantastiska för att visa upp intensiva färgtoner med en matt finish. Vår väggdekorationer på aluminium kan vara det perfekta valet för svart-vita bilder – ett fantastiskt val för bilder som är dramatiska, moderna eller grafiska. Om du vill ha en lyxig finish med en briljant glans tror vi att du bör välja plexiglas – det är en favorit bland fotografer.

Det är viktigt att tänka på strukturer och underlag i din bild därför att dessa också kan påverka vilket material på väggdekoration du väljer. Plexiglas är ett fantastiskt sätt att förhöja en reflektion. Ett foto av de fantastiska orangefärgade bladen från ett höstträd som reflekteras i en flod skulle se bra ut på plexiglas, medan duk skulle vara bäst för en bild av din familj som har kul i snön, eller för ett foto av dina små i soffan med ett sprakande brasa i bakgrunden. Idylliskt. 

Så väljer du rätt format på väggdekoration

Du kan välja mellan kvadratiskt, liggande eller stående format på dina väggdekorationer, så tänk över vilken typ av bild du ska framkalla innan du väljer. Kvadratiskt format passar perfekt för makrobilder eller för extrema närbilder för att dra blickarna till en specifik detalj. De är även fantastiska för kamerabilder som du tagit i fyrkantigt läge för sociala medier.

Liggande väggdekorationer är perfekta för de bilder du kanske har tagit på den frostiga landsbygden under en tidig morgonpromenard, och porträtt är bäst för bilderna på dina nära och kära som sitter och myser hemma i vinter.

Kommer stilen på din bild att passa stilen i ditt rum?

För att få dina väggdekorationer att se extra professionella ut, tänk på hur din fotografistil kommer att passa i din inredning. Vill du ha intensiva färger som kontrasterar med dina väggar eller vill du hellre använda en bild som smälter in i eller kompletterar din inredning?

Om du vill justera dina bilder så att de passar ditt utrymme kan du ändra färgnyanserna något med fotoredigeringsprogrammet i förväg. Du kan göra din bild svartvit för att matcha ett monokromt rum eller för en färgglad och iögonfallande look kan du leka med filter och öka färgmättnaden i din bild. Det ger dina bilder en känsla av tecknade serier eller popkonst.

Hur du beskär din bild kan också ha en effekt på ditt utrymme. Om du till exempel tagit bilder av vackra byggnader på dina resor kan du beskära dem för att ge intryck av extra höjd i ett utrymme. Så när du redigerar en bild av en hög byggnad, försök beskära bilden så att den fungerar i en väggdekoration i stående format snarare än i landskapsformat.

Låt kreativiteten flöda med layouter

Utöver färgerna och formaten du använder är layouterna också ett fantastiskt sätt att reflektera din stil. Vår mosaikmallar är perfekta för många familjefoton – du kan få plats med upp till 81 bilder på bara ett rutnät. De är också perfekta för att framkalla de bästa bilderna från ditt Instagram-konto i samma stil som ditt flöde. Varför inte fylla ett mosaik kollage med bilder från förra året, börja med januari och fortsätt genom året i kronologisk ordning. Det är ett lysande sätt att dokumentera detta unika år.

Fånga och skapa väggdekorationer med några knapptryck

Det finns massor av sätt att låta kreativiteten flöda med dina vintriga väggdekorationer. För att göra saker så enkla som möjligt kan du till och med låta kreativiteten flöda när du är ute och reser med din mobilapp från önskefoto. Det finns fantastiska layouter att välja bland och du kan välja din favoritbakgrundsfärg. Allt finns till hands för att du ska kunna visa upp dina väggdekorationer på bästa möjliga sätt. Ladda ner dem för iOS eller Android utan kostnad.

Vi hoppas att den här bloggen har gett dig lite inspiration när det gäller att skapa dina vintriga väggdekorationer. Ta en titt på dina väggar och försök att föreställa dig vilka av våra väggdekorationer och fotoprodukter som passar bäst i ditt hem. Allt du behöver göra är att klicka på knappen nedan och låta kreativiteten flöda.

Skapa väggdekorationer