Släpp loss kreativiteten med väggdekorationsidéer till hela huset

Skriven av Onskefoto, 22 februari 2023

Vill du fräscha upp väggarna? Vi har tips på allt från att välja material till att hitta dina bästa bilder och skapa dina drömmars vägg – med skräddarsydda idéer för hemmets alla rum.

Väggdekorationer kan verkligen förändra rummets utseende och atmosfär, men det kan vara svårt att välja vad du ska hänga upp och i vilket material. Som tur är har önskefoto samlat några tips som hjälper dig att fräscha upp hela hemmet på nolltid.

Hallen

Eftersom hallen är det första du ser när du kommer in i hemmet kan det passa bra med en canvastavla av ett av livets bästa ögonblick. Den framhäver bildernas klara färger och ger hemmet varm atmosfär, så att du garanterat spricker upp i ett leende så snart du kliver in genom dörren.

Vardagsrummet

Häng livets bästa stunder på hedersplatsen med väggdekorationer i form av plexiglastavlor. De tillför djup till färgstarka natur- och landskapsbilder. Porträtt fungerar också bra som plexiglastavlor, tack vare den glansiga finishen av hög kvalitet. Om du är ute efter en mer diskret framtoning kan du inreda med väggdekorationer i olika storlekar och material, så att fokus inte hamnar på en enda punkt i rummet.

Köket

I köket samlas mat och människor och väggdekorationer kan bli en viktig del i receptet när du skapar mysig stämning. Låt gärna bilderna utgöra blickfång i rummet, i synnerhet i mer industriella eller minimalistiska kök. Plexiglas– eller aluminiumtavlor kan enkelt sätta färg på väggen och plocka upp nyanser från inredningen.

Trappan

Trappor är ett utrymme som vi ständigt passerar, men det är lätt att glömma inredningsdetaljerna. Här har du alla möjligheter att skapa en fotovägg med ett axplock av bilder från oförglömliga stunder – mixa och matcha material och storlekar för att skapa en eklektisk kollektion som känns äkta och spontan. Prova att sätta fotona i kronologisk ordning, så kan du göra en minnesresa varje gång du går förbi.

Matrummet

Väggdekorationer kan förhöja stämningen på middagsbjudningar, framför allt om du väljer skumtavlor. Tavlorna reflekterar inte ljus, så gästerna kan ostört beundra dina bästa bilder. Familjeporträtt är alltid en god idé, medan konsttryck och varma toner kan tillföra en avskalad aura från förra seklet.

Sovrummet

Canvastavlor kan skapa tidlös, klassisk stämning i sovrummet. Det här är en plats där du varvar ner och kopplar av i slutet av dagen, så väggdekorationerna kan gärna rymma lyckliga stunder och minnen. Och eftersom canvastavlor passar bra till alla bilder kan du gärna byta väggdekoration då och då för att fräscha upp sovrummet.

Lekrummet

Busa till lekrummet med glada väggdekorationer. Här fungerar det bra med både spontana lekbilder och barnens konstverk, ja allt som passar till rummets lekfulla stämning. Har du för många bra bilder att välja mellan? Välj en väggdekoration med mosaiklayout – då får du plats med upp till 81 bilder i en enda väggdekoration.

Tjejrummet

Vinn dotterns hjärta med en canvastavla av hennes favoritminnen genom åren, eller en gullig barndomsbild. Materialet ger ett klassiskt utseende som passar även när sovrummet mognar med tiden, vilket gör väggdekorationen tidlös. Har hon vild fantasi? Ge den fritt utlopp med väggdekorationer från hennes favoritsagor eller äventyr.

Killrummet

Det kan vara svårt att inreda killrum, som varför inte pryda väggarna med hans älsklingssaker? Tryck barnets fritidsintressen eller favoritbilder på canvas och matcha med en ram som ger ett iögonfallande ”flytande” utseende. Canvastavlor är så prisvärda att du kan byta väggdekorationer i takt med att barnet växer upp, eller köpa en hel uppsättning på en gång.

Tonårsrummet

Tonårsrum är ofta ett manifest över deras personliga stil – det är ju faktiskt här de tillbringar det mesta av tiden med att göra läxor, chatta med kompisar eller bara koppla av på fritiden. Då kan det vara smart att välja en snygg väggdekoration i aluminium, eftersom designen passar till nästan all annan inredning. Välj en väggdekoration med bilder på dem och deras bästa vänner och sådant de älskar att göra, så blir rummet ännu mer personligt.

Barnkammaren

Föreviga minstingens första månader på skumtavlor. Materialet är lätt och passar bra till andra väggdekorationer, så du kan enkelt utöka samlingen med babybilder i takt med att älsklingen växer.

Kontoret

Här kan du tillbringa många timmar i taget, så det är viktigt att du väljer väggdekorationer som passar till ditt jobb och inredningen. Om du är den kreativa typen, prova att sätta upp en bild som inspirerar dig. Å andra sidan passar färgstarka och livfulla bilder bra till en fokuserad miljö. Plexiglastavlor förstärker skarpa och klara färger som ger produktiviteten extra skjuts.

Vinterträdgården

Alla våra väggdekorationer är UV-resistenta, så du kan lugnt hänga dem i direkt solljus. Skumtavlor passar dock perfekt till en vinterträdgård som badar i ljus, tack vare de livfulla färgerna och den matta finishen. Och du slipper bli bländad när du ska betrakta de vackra väggdekorationerna. Eftersom rummet suddar ut gränsen mellan utom- och inomhus är bilder på naturen och landskap ett bra sätt att väva samman de två.

Trädäcket

Skapa mysig atmosfär i trädgården med iögonfallande väggdekorationer. Vänd gästernas blickar mot en väggdekoration med kontrastrika färger som matchar inredningen. Våra plexiglastavlor är vädertåliga, men häng dem gärna under tak för att bevara utseende och lyster.

Trädgårdsskjulet

Om skjulet även används som verkstad eller uterum kan du tillföra dramatiska kontraster till den rustika atmosfären med moderna plexiglastavlor. Behåll den avslappade utomhuskänslan genom att hänga upp en bild av ditt husdjur på äventyr eller en leende bild av familjen under en solig vandringstur.

Har vi inspirerat dig? Släpp loss kreativiteten och fräscha upp hemmet med väggdekorationer från önskefoto.

Börja skapa

Har du redan inrett ditt hem med våra väggdekorationer? Dela din kreativa heminredning med oss genom att använda taggen #onskefoto på Instagram och Facebook. Om du vill inspirera nära och kära till egna kreationer kan du också dela bloggen med hjälp av ikonerna nedan.