Släpp loss kreativiteten med vårens spännande inredningstrender

Skriven av Onskefoto, 24 april 2023

Äntligen är våren här på allvar – ett perfekt tillfälle att fräscha upp därhemma. Kom igång med våra fem inredningstrender som är rykande heta just nu.

Våren är äntligen här och det är hög tid att ge ditt hem en uppfräschning. Inred med jordnära nyanser eller blanda färger och mönster – heminredningen blir ännu enklare med våra väggdekorationer. Här får du fem spännande designtrender som ger väggarna ett fräscht intryck.

Maximalism

Om du är på jakt efter design som är större än livet självt passar maximalism perfekt för att visa upp din personlighet och smak. En viktig del i den här trenden är färgstark inredning i flera lager. Varför inte berätta en historia med möblerna du tänkt använda för att skapa något som är helt unikt för dig – och som framför allt skapar en mysig, ombonad atmosfär.

Och när du ändå är igång, varför inte presentera dina mest spektakulära bilder med väggdekorationer? Prova att blanda olika slags bilder och material för att tillföra djup och komplexitet. Oavsett om du väljer en klassisk canvastavla eller en mer modern aluminiumtavla pryder de sin plats på väggen och bildar effektfull kontrast till möblerna, framför allt om väggarna är målade i en neutral nyans.

Något gammalt, något nytt

Om du föredrar något mer lågmält kan du prova nya väggdekorationer eller växter. De tillför nya, subtila effekter i inredningen och gör att hela hemmet känns nytt och fräscht. Den här stilen fungerar bra med väggdekorationer i olika material, men aluminium är ett säkert tips – det framhäver fotona och skapar en ”flytande” effekt när de hängs upp som får bilderna att sticka ut.

Jordnära toner

Vill du ha något mer jordnära med inspiration från naturen? Att inreda hemmet med jordnära toner blir en fantastisk hyllning till naturen. Din första tanke är kanske att måla om väggarna, men det är både snabbare och billigare att hänga upp väggdekorationer och andra prydnader.

Dina favoritbilder av naturen och vildmarken bildar magnifik kontrast till vita eller ljusa väggar. För extra djup och liv kan du prova våra plexiglastavlor – de tillför vacker lyster till dina foton och väcker garanterat uppmärksamhet.

Blanda olika designs och material

Mixa och matcha material, färger och designs för att skapa ett hem som verkligen känns ombonat. Prova att kombinera möbler i olika stilar för att se hur de kontrasterar varandra. Väggdekorationer av livets bästa ögonblick kan skapa ett storslaget blickfång som är en fröjd för ögonen. Våra väggdekorationer i aluminium har en metallicfinish som är otroligt månsidig och dessutom lyfter fram nyanserna på dina bilder – i både färg och svartvitt.

Djärva mönster och färger

När det gäller både väggar och möbler kan du använda djärva mönster och färger för att få ditt hem att kännas levande. Komplettera sedan med små inredningsdetaljer, till exempel flera väggdekorationer eller prydnadskuddar för att skapa en mångsidig och lättstylad trend.

Om du gillar att blanda olika mönster kan det vara bra att välja en färgpalett, så att helheten ändå blir harmonisk. Väggdekorationer är en fantastisk början. Varför inte använda foton med liknande accentfärger, antingen hos kläderna på porträttbilder eller nyanserna i landskapsbilder.

Skapa något helt spektakulärt eller blanda olika designs – det finns massor av sätt att släppa loss kreativiteten när du ska fräscha upp hemmet med vårens inredningsdesign – väggdekorationer är bara ett av dem. Börja designa din idag genom att klicka på knappen nedan.

Börja skapa