8 kreativa sätt att presentera fotoböcker i ditt hem

Skriven av Onskefoto, 22 augusti 2018

Genom att presentera dina fotoböcker på ett unikt sätt ger du ditt hem en både personlig och vacker dimension. Dessutom kommer de vara enkla att ta fram när du vill titta tillbaka på dina favoritstunder.

Du har alltså skapat ett par fotoböcker och nu undrar du vad du ska göra med dem. Visst, du kan lägga dem på soffbordet eller placera dem i bokhyllan, men då kommer du inte få ut det mesta av dem. Vi har några unika tips för att visa upp dina fotoböcker. Böckerna kommer att se jättefina ut i ditt hem och sätta dina bästa stunder på sin rätta plats.

Skapa en serie

När du skapar dina fotoböcker kan du designa dem med samma med samma text och format för att göra ett slags serie. Till exempel: “New York 2018”, “Berlin 2017” När de sedan står uppställda på hyllan kommer det att vara enkelt att se vad du letar efter och det kommer att se snygga ut tillsammans

Designtips: Använda våra omslag i linne till din serie.

Koordinera färger


Vi har alla sett de här fantastiska bokhyllorna på Pinterest som är sorterade efter färgkod. Det är inte svårt att skapa din egen och på en gång ge ditt hem en modern, stilfull känsla. Samla helt enkelt ihop dina fotoböcker enligt färg. De måste inte vara exakt likadana, bara liknande toner och skuggor. Rada sen upp dem på bokhyllan i ordning. Ju fler fotoböcker du har desto mer slående kommer presentationen av dem att vara. Därför kan du också blanda med vanliga böcker för att dryga ut samlingen.

Designtips: Organisera dina fotoböcker med en färgkod. Till exempel, alla dina semesteralbum kan vara gula, fester blå och allt med jultema röda. Använd ett foto på omslaget i den färgen.

Investera i osynliga hyllor

Att slå upp några smala och netta hyllor fulla med fotoböcker kommer att skapa en känsla av flytande böcker och på en gång lysa upp ditt vardagsrum. De kommer dessutom att spara plats!

Designtips: Spela med placeringen av dina hyllor för att skapa en unik presentation och oroa dig inte för att de ska vara perfekt symmetriska.

Blanda dem med dekorationsföremål

Plantor, prydnader, klockor och ljus kan alla användas för att göra presentationen av din fotobok mer tilltalande. Rada helt enkelt upp dina böcker på hyllan och placera sedan dekorationsföremål mellan dem för att skapa en sofistikerad bokhylla.

Designtips: Se till att dina dekorationsföremål är neutrala för att undvika att dina bokhyllor ser för röriga ut.

Använd svartvit

När du skapar en fotobok kan det vara lockande att använda ditt allra färggladaste foto på framsidan, men en svartvitt bild är mer tidlöst. Om du alltid väljer svartvita bilder på omslaget kommer alla dina fotoböcker att matcha perfekt och se snygga ut i ditt hem utan att du ens behöver tänka på det särskilt mycket.

Designtips: Lägg till enfärgade böcker till en redan färgglad inredning för att skapa en stilfull kontrast.

Använd ett ställ för kokböcker

Skapa en foto-kokbok med alla dina favoritrecept och ställ den sedan i köket på ett ställ för kokböcker. Du kan låta en sida stå öppen så att alla kan se.

Designtips: Ändra visningssidan i din receptbok beroende på säsong. Ett salladsrecept fungerar bättre på sommaren medan en härlig gryta kommer att värma upp ditt kök under vintern.

Använd din öppna spis

En öppen spis är ofta i centrum i hemmet, så det är en perfekt plats för att presentera dina fotoböcker. Ställ upp dem på rad och se hur gäster dras till dem när de kommer på besök.

Designtips: Håll det hela enkelt och vinkla dina fotoböcker framåt vilket ger känslan av att de är redo att läsas.

Skapa en bokvägg

Skapa ett elegant personligt bibliotek i ditt hem. Detta kommer att se snyggt ut var du än placerar det, från vardagsrummet till matsalen. Sätt helt enkelt upp hyllor som helst täcker en vägg, ställ sedan alla dina böcker på hyllorna. Från fotoböcker och romaner till reseguider och kokböcker, alla kan presenteras på samma ställe.

Designtips: Organisera dina böcker efter teman. Bunta ihop alla dina reseböcker och stadsguider tillsammans (inklusive fotoböcker) för att skapa en “resesektion” och alla dina kokböcker för att skapa en “matsektion”.

Så vare sig du har fem eller 500 fotoböcker hoppas vi att de här idéerna kommer att hjälpa dig att presentera dem i ditt hem. Har du ett annat kreativt sätt att presentera dina fotoböcker? I så fall skulle vi bli glada att ta del av det och se hur det ser ut i ditt hem. Och om du vill inspirera din familj och dina vänner, dela denna bloggpost på sociala medier med nedanstående ikoner.