5 tips för en vacker panoramafotobok

Ett vackert landskap och en fängslande solnedgång är några av det mest uppskattade motiven att fotografera. Med våra 5 tips nedan lär vi dig hur du kan fånga dessa ögonblick på bästa sätt för att sedan låta dem vara för evigt i en fotobok.

1. Använd panorama inställningen på din smartphone

De flesta mobilkameror (och vanliga kameror) har en funktion för att ta panoramabilder (leta efter ‘Panorama’ eller en liten ikon i form av ett berg i din mobilkameras inställningar). Du använder panoramafunktionen genom att långsamt dra kameran längst motivet samtidigt som du håller nere avtryckaren. Var noggrann med att pilen på skärmen ska följa den raka linjen, eftersom du då får ett foto med en rak horisont. Slutresultatet blir en vackert panoramabild, perfekt för att sprida över två sidor i din liggande fotobok.

2. Du kan skapa panoramabilder av allt du ser

Det finns många fler motiv än solnedgångar och bergstoppar som passar bra till panoramabilder. Se dig omkring och du kommer att upptäcka att du kan skapa panoramabilder av nästan allt!
Du kan förvandla allt du ser till panoramabilder! Marknaden, fruktskålen, stengolvet.

3. Skapa rätt stil i din fotobok

Använd panoramabilder när du skapar ett register i början av fotoboken.

4. Få till rätt layout med dina panoramabilder

Självklart finns det inga ‘rätt’ eller ‘fel’ när du skapar din fotobok, men som du kan se i våra exempel ovan kan olika layouter skapa olika effekter. Lägger du till vita kanter runt din panoramabild skapar du en mer kompakt känsla samtidigt som du lägger fokusen på mitten av bilden. Fyller du ett helt uppslag med en bild får du en lugnare layout som är enklare att vila ögat på. Genom att testa olika layouter till dina panoramabilder kan du hitta det som passar dig bäst.
Vita kanter: Layouten ovan lägger fokus på mitten av bilden och lämnar även utrymme för text.
Helbild: både lugnare och mer dramatisk att titta på.

5. Lägg till Panorama DeLuxe för en riktig wow-faktor!

Dina vackraste panoramabilder förtjänar att ta plats i din fotobok, så sprid dina bilder över ett helt uppslag. För att undvika att någon del av din bild försvinner i mitten av fotoboken väljer du det extra tillägget Panorama DeLuxe till din fotobok. Resultatet kommer att bli en professionell fotobok som visar det bästa av dina bilder!
Please update your browser

We built this website with the latest technologies, which makes this website faster and easier to use. Unfortunately your browser's version does not support these technologies.