7 kreativa sätt att ge liv till dina Instagram-foton

Skriven av Onskefoto, 24 augusti 2023

Visste du att du kan ladda upp bilder från Instagram direkt till önskefotos app? Det har aldrig varit enklare att skapa i farten. Använd alla dina favoritbilder från Instagram – omedelbart.

På Instagram lägger vi de flesta av våra bästa bilder, så visst vore det galet att bara lämna dem där. Vi har tänkt ut sju kreativa sätt att ge liv till ditt Instagram-flöde och samtidigt göra ditt hem ännu vackrare.

Många av de här idéerna kan skapas i vår mobilapp, du kan hämta bilder direkt från ditt Instagram-flöde. Dessutom kan du alltid kombinera foton från Instagram, Dropbox din kamera och mobil. Vissa idéer måste skapas i designprogrammet och då kan du enkelt överföra dina Instagram-bilder till datorn.

Gör egna väggdekorationer


Det är busenkelt att skapa väggdekorationer i appen. Välj en enda bild i storformat eller skapa en härlig mosaik kollage på några minuter. Vår mosaiklayout har tagits fram särskilt med Instagram i åtanke. Här kan du sätta in 4 till 81 bilder i en layout och skapa en fyrkantig väggdekoration. I vår blogg nedan kan du läsa mer om hur du skapar en väggdekoration med mosaiklayout och hämta inspiration.

Det är inte alla Instagram-foton som är fyrkantiga, så om du även vill ha med bilder i stående eller liggande format väljer du bara en annan layout till din väggdekoration. Välj storlek på din väggdekoration, bestäm hur många foton du vill använda och välj sedan format. Genom att justera marginalerna kan du skapa mellanrum mellan bilderna och färgsätta layouten med hjälp av vår stora bakgrundskollektion. Läs våra experttips om väggdekorationer för att lyckas med ditt mästerverk.

Skapa en väggdekoration

Gör din egen fotovägg


Det är enkelt att skapa en fotovägg och verkligen få dina Instagram-bilder att stå ut. Vi rekommenderar att du skapar 4 till 9 väggdekorationer (20×20 passar bäst) och därefter hänger dem på väggen i form av ett rutnät. Gör alla i samma material, så får du ett harmoniskt och estetiskt helhetsintryck, eller använd flera material för en mer dynamisk effekt.

Blir du sugen på att skapa en egen fotovägg? Du hittar fler fotoväggtips här.

Framkalla ditt Instagram-flöde

instagram-photos-to-life-photo-wall
Det här är ett lysande sätt att överföra ditt Instagram-flöde till väggen därhemma. Framkalla bilder direkt från mobilen och placera dem på samma sätt på väggen som de visas i ditt Instagram-flöde. Du kanko lägga till nya foton med några månaders mellanrum. Använd washitejp för att sätta upp dina bilder för chic atmosfär.

Framkalla bilder

Släpp loss kreativiteten med retro bilder

instagram-photos-to-life-prints-grid
Det här påminner om tipset ovan, men om du framkallar retro bilder i stället kan du lägga till text längst ner, precis som när du kommenterar dina Instagram-foton. Är du förtjust i retro bilder? Vi har massor av kul idéer på hur du kan visa upp dem. Lägg till text, framkalla dem och ge bort i present till dina bästa vänner, så att de kan göra en underbar minnesvägg.

Gör en fotobok

instagram-photos-to-life-retro-prints-grid
Det är enkelt att göra en fotobok. En liten fotobok passar perfekt till dina Instagram-bilder, eftersom mindre bilder blir fina trots ganska låg upplösning. Varför inte göra en ny fotobok med dina Instagram-foton varje år? Använd en bild per sida och lägg till text och datum, eller kanske oförglömliga kommentarer från dina kompisar? Läs vår enkla guide om hur du gör en fotobok, om du inte vet hur du ska börja.

Du kan också skapa en stor fotobok med alla dina favoritbilder från Instagram. Välj ett fotoomslag med ett kollage som speglar ditt flöde. Du kan lägga en ny bild på varje sida eller välja en layout och använda tre foton per sida med text under. Det här blir ännu enklare om du använder vår automatiska layoutfunktion. Har du funderat på att framkalla dina sparade Instagram Stories också?

Skapa en fotobok

Skapa en kalender


Skapa en kalender med dina bästa Instagram-stunder från varje månad. Välj en mall som passar stilen på dina foton eller skapa en egen design från grunden.

Skapa en fotokalender


Vem gillar inte att få ett fint vykort med posten från nära och kära? Det är så trevligt och lyxigt att få ett handskrivet kort från någon du inte träffar så ofta, så se till att du är avsändaren! Gör ett kort från grunden med hjälp av utvalda favoritbilder från Instagram från det gångna året, placerade i ett kollage på framsidan. Skriv sedan personliga hälsningar på insidan och skicka dem till familj och vänner. Det blir garanterat uppskattat.

Skapa personliga fotokort

Vackra foton och en smula fantasi. Det är allt som behövs för att visa dina favoritstunder från deras bästa sida. När du väl har gett liv till ditt Instagram-flöde vill vi gärna se resultatet. Dela en bild med oss på Instagram med hashtaggen #önskefoto, så regrammar vi de bästa bilderna.

Vill du inspirera nära och kära? Dela det här blogginlägget i sociala medier genom att klicka på ikonerna nedan.