Enkla fotograferingstips till fars dag

Skriven av Onskefoto, 28 oktober 2022

Ta fantastiska bilder av pappa för en fotobok till fars dag med dessa enkla porträttfotografitips från önskefoto.

Att designa en fotobok från önskefoto är en lysande idé till fars dag och vi har gjort det superenkelt att skapa en. För att göra din alldeles egna fotobok till fars dag behöver du bara följa dessa enkla steg:

1 – Välj dina favoritbilder på pappa
2 – Låt kreativiteten flöda med din bok
3 – Få den levererad till din eller hans dörr

För att göra det ännu enklare kan vår fantastiska Smart Assistent till och med välja dina allra bästa bilder åt dig vilket betyder att boken kan bli klar på bara några minuter. När du har designat och beställt boken kan du också dela en digital version med resten av familjen direkt.

Om pappa brukar stå bakom kameran eller om du bara vill ha fler bilder där han är mittpunkten, kolla in dessa enkla porträtt-tips för att hjälpa dig fylla din fotobok med massor av fantastiska bilder. Du kan också prova dem om du bara vill friska upp dina kunskaper i att ta porträttfotografier.

Hur du tar ett klassiskt porträtt

Om du är nybörjare inom porträttfotografering, är det bästa sättet att börja att lära sig grunderna. När du har lärt dig att ta ett klassiskt porträtt, kan du använda det som grund och sedan börja experimentera.

1. Använda en vid öppning

Om du använder en DSLR, ställ in din lins till den vidast möjliga öppningen. Detta hjälper dig ha din pappa i fokus och göra bakgrunden oskarp. För några extra råd om bländare, ta en titt i vår fotografiguide.

2. Hitta en bra bakgrund

Tänk över bakgrunden noga. Ju renare och mindre belamrad den är, desto mindre distraherande kommer den att vara i ditt porträtt. För en bra bakgrund är ofta allt du behöver en mur eller en häck. Be bara din pappa att stå några meter ifrån den.

3. Fokusera på ögonen

Ögon drar alltid till sig en betraktares uppmärksamhet i en bild, så se till att de är så skarpa som möjligt i ditt porträtt.

4. Ta massor med bilder!

Ditt objekt blir mer avslappnat desto fler bilder du tar. Ta ganska många för att ge dem möjlighet att vänja sig vid kameran: dina bilder kommer då att se mycket mer naturliga ut.

Återskapa en speciell bild

Har du en bild av pappa som du alltid älskat – det kan vara en bild från när du var barn eller en gammal familjebild som alltid lockat dig till skratt? Du kan återskapa det för att uppleva ditt favoritögonblick igen. Försök få alla att bära kläder som matchar ursprungsbilden eller posera på samma sätt som ni gjorde första gången.

Fokus på detaljerna

De små sakerna som bara du lägger märke till hos din pappa kan få ett porträtt att säga ännu mer om honom. Du kan ha med föremål som du vet att han älskar, som t.ex. hans favoritstol eller en tröja som han alltid har på sig. Du kan också fokusera på egenheter eller egenskaper; kanske hans händer är lite väderbitna från arbete utomhus eller han kanske har drag eller egenheter som du alltid bara förknippat med din pappa. Tänk bara på vad som gör honom unik och försök fånga det.

Visa honom när han gör någonting som han älskar

För att visa lite mer om din pappas personlighet, kan du ta en bild när han gör någonting han älskar. Om han är en samlare, fotografera honom framför alla hans minnessaker. För en pappa som älskar mat, fotografera honom i köket. Och om han älskar sport, ta en actionbild av honom under en match.

Du kan anordna en aktivitet som ni kan göra tillsammans och sedan samla alla bilderna du tagit den dagen och göra en särskild fotobok.

Involvera hela familjen

Det viktigaste för din pappa är du och familjen. Det finns inget bättre sätt att visa vad som betyder allt för honom än att samla alla tillsammans för en familjebild.

Om du behöver fräscha upp dina fotografikunskaper innan du tar ditt porträtt, läs vår introduktion till fotograferingens grunder för att komma igång. Sedan kan du experimentera med dina bilder och fotografera allt som gör din pappa unik för en fotobok han kommer att älska för alltid.

Skapa nu