8 mobilkameratips för att ta dina bilder till nästa nivå

Skriven av Onskefoto, 24 augusti 2017

Det är helt otroligt hur bra dina mobilbilder kommer att bli med våra enkla mobilkameratips.

Du har med dig din mobil överallt så den är perfekt för att föreviga alla livets ögonblick som du kan missa om du enbart förlitar dig på en digitalkamera. Med utvecklingen av mobilfotografering på senare år, har många mobiler nu fantastiska kameror som tar bilder som du inte skulle kunna gissa kom från din mobil.

Läs våra 8 tips för att se till att du använder allt din mobilkamera har att erbjuda.

1. Rengör linsen

Innan du ens funderar på att ta bilder med din mobil, ska du torka av linsen. Damm och smuts som samlas på den ger dina bilder en kornig kvalitet.

2. Välj hög upplösning

Ju högre upplösning din bild har, desto bättre blir kvaliteten och skärpan får dina mobilbilder att se betydligt mer professionella ut. Ju större dina filer är, desto svårare är de att lagra så läs vår guide för att ordna dina bilder.

3. Lär känna mjukvaran

mobil kamera tips mjukvara

Du skulle bli förvånad om du visste hur mycket din mobil kan göra. Alla de bästa mobilkamerorna har sannolikt panorama-, HDR- och bokeh-funktioner samt grundfunktioner som video, blixt och auto. Det är så lätt att fumla runt med dina inställningar. Håll koll på dem och du kommer inte missa någonting.

4. Stå still

mobil kamera tips stativ

Du bör använda samma grundläggande fotograferingsregler när du använder din mobilkamera som du följer när du använder en digitalkamera. Det betyder att stå still för att få en bättre bild. Du kan luta din mobil mot ett fast föremål som ett träd eller en vägg som fungerar som tillfälligt stativ.

5. Beskär, zooma inte

Genom att zooma in med din mobilkamera sänker du kvaliteten på dina bilder. De bästa mobilkamerorna har ofta 8-megapixlars upplösning och ibland mer vilket innebär att du kan beskära avsevärt och ändå få en bild som ser fantastisk ut.

6. Använd HDR

mobil kamera tips HDR

Alla mobiler har en HDR-inställning nuförtiden, men många människor är fortfarande ovetande om vad den egentligen gör. HDR tar tre bilder vid olika exponeringar och framhäver de bästa delarna av varje bild. Din mobil gör sedan allt arbete åt dig – den skapar en vanlig bild och en HDR-bild. Resultatet är någonting som bör likna mer det dina ögon ser, snarare än vad din kamera ser.

7. Använd funktionen för självtidtagning

mobil kamera tips selfies

Eliminera tafatta armar och mindre smickrande vinklar från dina selfies och ställ in kameran på självtidtagning.

8. Använd bildredigeringsappar

mobil kamera tips foto redigerings appar

Bilder blir inte perfekta, så använd alla mobilens bildredigeringsappar. Vår lista hjälper dig avgöra vilken som passar dina behov.

Det vackra med mobilfotografering är att det ofta är de små, oväntade ögonblicken som du lyckas fånga med din mobiltelefon. För mer inspiration och andra tips om saker som strandbilder och bokeh-bilder, läs våra tips och knep om fotografering.

Inspirera dina vänner med våra tips för mobilfotografering och dela dem på Facebook eller Twitter nedan.