Fem fotoböcker ligger öppna på en orange yta. På sidorna visas sommarbilder.

Varje sommar har sin berättelse, och du kan berätta din i en fotobok från önskefoto som är full av dina favoritögonblick. För att hjälpa dig skapa den bästa fotoboken hittills får du här tio enkla tips så att du kan dela din sommar med din familj och dina vänner. När hösten sedan kommer, kan du se tillbaka på dessa soliga dagar.

1. Berätta om din sommar.

En fotobok med sommarbilder ligger öppen på en korgstol med blå kuddar. På den vänstra sidan finns det semesterbilder och på den högra sommarbilder av mat.

Ordna dina bilder i kronologisk ordning för att få en traditionell berättelsestruktur med en början, en mitten och ett slut. Det är ett bra sätt att skapa en reseberättelse för att återuppleva varje enskild dags äventyr.

2. Spara tid med en av våra färdigdesignade temaböcker

En färdigdesignad fotobok med sommartema ligger öppen på en karta. En kopp kaffe står bredvid fotoboken som delvis döljer framkallade bilder från sommaren.

Om du har kört fast när det gäller design, lägg till dina bilder till en av våra färdigdesignade resefotoböcker i stället. Du kan vara kreativ och personanpassa dem alla precis som du vill, eller så kan du bara dra och släppa dina bilder – perfekt när du har bråttom.

3. Till ditt fotoboksomslag kan du leka med perspektiven.

På en bokhylla står en sommarfotobok med en flicka på omslaget. Hon poserar som om hon stöttar det lutande tornet i Pisa.

Har du någonsin testat att leka med perspektiven i sommarbilder, som att stötta det lutande tornet i Pisa eller hålla solnedgången i din handflata? När de är väl utförda, men även när de missar målet, får de dig att le. Så vilken plats skulle passa dem bättre än omslaget till din fotobok? Titta på våra kreativa förslag på omslag för fotoböcker för att få mer inspiration.

4. Skapa karaktärer till din fotobok.

En sommarfotobok ligger uppslagen. Det finns fyra bilder på sidorna: en bild på en man som ligger och sover i solen, en annan på en flicka med en kamera, en bild på en pojke med en glass och en bild på en surfande kvinna.

När du reser med familj och vänner bidrar alla med sin personlighet och sina påhitt. Varför inte skapa karaktärer som baseras på dessa till din fotobok? Det är ett roligt sätt att levandegöra din sommarberättelse. Du kan förse dem med påskrift och tilldela clip art till varje karaktär. Då kan du referera till dem i hela fotoboken.

5. Använd kartor för att markera resor.

En resefotobok ligger öppen på ett marmorbord. På kartans vänstra sidan är platser utmärkta med clip art som föreställer glasspinnar. På den högra sidan finns ett mosaikcollage med sex semesterbilder.

Om du upplevt ett stort äventyr i sommar eller utforskat ett nytt område på din stadstur, kan du märka ut din resa med vår smarta Google Maps-funktion. Den finns endast i vårt fotoboksprogram för Windows, men om du använder en Mac eller vårt fotoboksprogram online, kan du lägga till en skärmbild eller en karta i stället. Du kan även använda små clip art för att markera dina platser.

6. Skapa ett dubbeluppslag med din bästa bild.

En fotobok ligger öppen på ett träbord. På ett dubbeluppslag finns det en bild av en kvinna som flyter i havet. I bakgrunden syns en strand och palmer och i övre högra hörnet två bilder tagna av en direktbildskamera.

När du har tagit en bild som du är stolt över, då vill du visa upp den. Skapa ett dubbeluppslag av bilden. Sedan kan du lägga till några mindre bilder, så att det nästan blir ett litet collage.

7. Använd Panorama DeLuxe till din fotobok.

En fotobok ligger öppen på ett vitt påslakan. Ett mosaikcollage av tre bilder finns på båda sidorna och var och en av dem innehåller en semesterbild.

Våra premium fotoböcker med Panorama DeLuxe passar perfekt för att visa upp dina favoritbilder. Det fina med Panorama DeLuxe är att du kan framkalla en bild över ett dubbeluppslag utan att vecket i fotoboken stör din bild.

8. Variera antalet bilder på varje sida.

En fotobok ligger öppen på ett vitt påslakan. Ett mosaikcollage av tre bilder finns på båda sidorna och var och en av dem innehåller en semesterbild.

Att skapa en collage-effekt på sidorna i din fotobok är enkelt med hjälp av våra layouter för flera bilder. Det är den perfekta layouten om du föredrar små bilder eller vill fokusera på de små detaljerna för att krydda din berättelse. I en fotobok med semesterbilder kan du till exempel visa höjdpunkterna under en dag på ett större utrymme. Sedan kan du fylla i de små rutorna runt det med bilder av dig och dina vänner.

9. Låt kreativiteten flöda med clip art

En fotobok ligger öppen på ett träbord. På båda sidorna finns sommarbilder av två vänner. De är inramade av clip art som föreställer vattenmeloner, drinkar, palmblad och personer i baddräkter.

Clip art ger din fotobok den slutgiltiga finishen. Vårt begåvade design-team har skapat mer än 4000 olika clip art som du kan välja bland. Dessutom finns det massor med illustrationer på semester- och reseteman för att göra din fotobok somrig. Vi har clip art som inspirerats av stränder för semesterbilderna och stadsteman för week-endresorna till städer. Och om du har varit ute och vandrat, titta då på vår gröna kategori “blommor” för inspiration.

10. Få ut det mesta möjliga av dina extra sidor

En hand bläddrar igenom en sommarfotobok med extra sidor.

Sommaren är ju full av fantastiska ögonblick, och om du märker att du redan har använt dina sidor till stora händelser som semestrar, födelsedagar, bröllop, kan du lägga till extra sidor för att inte glömma de små ögonblicken. Du kan lägg till 96 extra sidor till din fotobok så att du inte behöver utelämna någonting.

 

Skapa nu

Nu när du har fått massor med kreativa tips för att sätta igång, kan du skapa din sommarfotobok från önskefoto på nolltid.

Om du har väldigt många sommarbilder att gå igenom, varför inte testa vår Smart Assistent? Den går igenom alla dina bilder, väljer ut de bästa och placerar dem i fotobokslayouter åt dig.

Kommentarer