Vare sig du gör en kalender till dig själv eller planerar att skicka en som gåva, kommer vårt enorma utbud av exklusiva, handritade designer garanterat att göra dig glad, avsett din smak. Vi har sammanställt en snabb och enkel guide om hur du enkelt kan skapa din egen personliga fotokalender.

1. Vem är den till?

Det kan tyckas uppenbart, men det är viktigt att skräddarsy din kalender till den du skapar den för. Om det är till dig själv, kan du enkelt välja de stilar och layouter som du tycker ser bäst ut. Men om det är till en särskild vän eller familjemedlem, fundera på deras personliga smak och stilar och välj en design som skapats i förväg som matchar dem.

2. Välj en storlek

Nästa steg är enkelt – att välja en storlek. Ny för i år är vår kalender A3 enkel, men vi har också A4, A3 Klassisk (bästsäljare!) och kvadratisk. Tänk på var din kalender kommer att hänga – om det är en stor öppen vägg, kan en A4 försvinna så det är mycket bättre att välja en A3.

3. Välj en design

Med många exklusiva designs som skapats i förväg att välja bland, kommer du helt säkert att hitta en stil som passar dig, dina vänner och din familj – inklusive minimalistiska, traditionella och moderna teman. Men om du är skicklig på design eller tycker om att lägga till din egen personliga touch, kan du skapa din alldeles egna med vårt enorma bibliotek med visuella element.

4. Ladda upp dina bilder

Detta är det kanske viktigaste steget – vilka bilder vill du visa för varje månad? Om kalendern är till dig, är ett fantastiskt tillfälle att visa stora händelser eller minnesvärda tillfällen från varje månad under det gångna året så att du kan minnas dem med glädje. Men låt dig inte begränsas av vad du bör eller inte bör visa – det är din kalender och om du vill visa människorna eller platserna som är viktigast för dig utan någon speciell ordningsföljd, så gör det!

5. Låt kreativiteten flöda

Nu när designen som skapats i förväg är på plats och alla dina bilder har lagts till, försök att experimentera med några av våra fantastiska extra visuella funktioner.

Händelser

Du kan lägga till viktiga händelser till ett valfritt datum under året – tänk på födelsedagar, årsdagar och bröllop – för att lägga till en praktisk touch till din design.

Bakgrunder

Vårt fotoredigeringsprogram har en fantastisk funktion som matchar bakgrundsfärger med bilden på sidan. Varför inte testa och se vad du tycker.

Illustrationer

Ta en titt på vårt bibliotek med clipart som du kan lägga till var som helst till din design. De är fantastiska för att lägga till en extra touche eller känsla.

Ramar

dina bilder måste inte ramas in med den klassiska kvadraten eller rektangeln – vårt fotoredigeringsprogram har massor av unika ramalternativ som du kan använda efter egen smak.

Mönster

Om du känner dig riktigt djärv, testa en av våra mönster – som fungerar som en sorts utskuret överdrag för dina bilder och se hur effektfulla de kan vara.

Du kan lägga till text eller budskap i hela din kalender – som t.ex. platsen för den månadens bild eller till och med bara ett kärleksbudskap.

6. Granskningsdags

Vi är nästan klara att beställa! Nu är det dags att kolla igenom varje sida och se till att allt är som du vill att det ska vara. Du har rätt bilder, datumen är rätt och du är nöjd med dina designer som skapats i förväg. Kanske en vän eller familjemedlem också ska ta en titt – ett par extra ögon skadar inte!

7. Beställ

Dags att luta sig tillbaka och koppla av – din del är slutförd. När du trycker på knappen beställ, kommer vi att arbeta hårt med att ge liv åt din personliga kalender och leverera den direkt till din dörr. Sätt på kaffekannan – du har förtjänat det!

Kalendrar är alltid ett bra köp, men en personlig kalender är någonting extra speciellt. Du eller dina nära och kära kommer att ha glädje av den ett helt år och det är ett fantastiskt sätt att se tillbaka på era bästa ögonblick tillsammans. Redo att sätta igång?

skapa din personliga kalender nu

Kommentarer