Nio tips på hur du gör en oförglömlig fotobok från barnets födelsedag

Skriven av Onskefoto, 26 april 2023

Varje födelsedag är en stor händelse när du är barn. Oavsett om det är den första födelsedagen som firas med familjen eller ett extravagant kalas på dinosaurietema med massor av kompisar. Vi delar våra nio bästa tips på hur du skapar en minnesvärd fotobok från barnets födelsedag med önskefoto.

En fotobok från barnets födelsedag är det perfekta sättet att fira varje glädjefylld milstolpe i familjen. Oavsett om det är det första födelsedagsfirandet med hela familjen eller en maskerad på pirattema med massor av lekar och kompisar, kan du ta hjälp av vårt enkla skaparverktyg som ger dig friheten att föreviga livets bästa stunder och anpassa boken till fulländning.

Skapa en unik fotobok med de bästa ögonblicken från barnets stora dag – nu är det enklare än någonsin! Här delar vi med oss av våra bästa tips till din fotobok från barnets födelsedag.

1. Omslaget

Omslaget är det första steget när du ska göra en fotobok från barnets födelsedag. Ta dig tid att leka med ett par olika idéer i vårt online skaparverktyg. Använd ett urval av dina favoritbilder från den stora dagen och arrangera dem på ett roligt sätt med hjälp av ett mönster i verktyget. Du kan även välja en enda bild som verkligen fångar dagens stora ögonblick – när födelsedagsbarnet blåser ut ljusen i tårtan, en närbild på en spektakulär födelsedagstårta eller ett roligt tillfälle som ni alla kommer att minnas för evigt. Välj en titel till din bok och lek loss med teckensnitt och teckenstorlekar.

2. Välj en bakgrund

Det fina med att använda vårt fantastiska skaparverktyg är att du enkelt kan anpassa din fotobok från barnets födelsedag tills det är helt perfekt. Välj från vårt stora utbud av bakgrunder för att göra varje sida lika speciell som födelsedagen – kanske en lekfull och färgglad bakgrund med massor av former och grafik, eller en enklare bakgrund med färgblock som matchar färgtemat på barnets födelsedagskalas.

3. Hitta ett tema

Har du anordnat det ultimata sagoprinsesskalaset? Eller gick ditt barns födelsedagskalas mer i dinosauriernas spår, med äventyr på bästa Jurassic Park-vis? Ta en titt på våra fördesignade temaböcker med födelsedagsteman från gulliga enhörningar till coola dinosaurier. Välj en rolig design som passar till ditt barns kalasfotobok. Fördesignade temaböcker är också ett smidigt alternativ om du inte har tid att skapa barnets fotobok från grunden.

4. Lek loss med clip arts

Våra smidiga skaparverktyg för fotoböcker är fyllda med användbara finesser som verkligen får barnets födelsedagsbok att sticka ut – och clip arts är ett härligt sätt att göra en helt unik bok. Vårt fotoboksverktyg innehåller ett enormt bibliotek med exklusiva clip arts och grafik för alla tillfällen, indelade i över 30 kategorier som djur, tecknat och serier, sport och till och med ett särskilt avsnitt för baby och barn. Lek loss med clip arts på varje sida i fotoboken och släpp loss kreativiteten!

5. Skriv texter

Bildtexter i barnets födelsedagsbok är ett fiffigt sätt att minnas en fantastisk dag med släkt och vänner och samtidigt lämna en särskild hälsning som barnet kan se tillbaka på i framtiden. Men bildtexterna behöver inte vara enbart känslofyllda hälsningar. Text från födelsedagsbarnets favoritsång eller till och med roliga citat från en älsklingsbok eller film är ett jättebra sätt att fånga ögonblicket. Försök spåna fritt när du lägger till text i hela fotoboken.

6. Skapa en balanserad layout

Fotoböcker från barns födelsedagar är fyllda med starka färger, lekfulla former och rolig grafik. Men mitt i allt firande kan du försöka hitta några sidor där du bara presenterar en eller två bilder utan något extra. Utrymmet blir ett välkommet avbrott i den energiska layouten och skapar balans i hela kreationen.

7. Arbeta kreativt med ramar

Ramar är ett gulligt och roligt sätt att ge liv till bilderna i en fotobok från barnets födelsedag. Vårt urval av ramar i skaparverktyget finns i alla former och storlekar, med många färger och mönster. Lek loss med ramen som du har valt till bilden och se till att den passar perfekt. Ramar är också ett smart sätt att skapa ett enhetligt tema när du designar en hel fotobok.

8. Ta kreativa bilder

Vill du få ut mesta möjliga av din anpassade fotobok från barnets födelsedag? Planera framåt med dina bilder och släpp loss kreativiteten. Innan födelsedagskalaset börjar och gästerna kommer, tänk ut ett par bilder som du vill ha med i fotoboken. Födelsedagstårtan är ett jättebra motiv att fotografera innan kalaset börjar, liksom dekorationer som ballonger eller särskilda presenter.

9. Glöm inte gästerna

Fotoboken ska naturligtvis fokusera på födelsedagsgrisen, men glöm inte bort att kalaset också är ett tillfälle när nära och kära samlas och har det trevligt tillsammans. Tänk på att ta många bilder under kalaset på syskon, mor- och farföräldrar, mostrar, farbröder … Ja till och med husdjuren!

Oavsett om du håller på att planera ett kommande födelsedagskalas till ditt barn eller precis har städat undan ballongerna, hoppas vi att våra tips ska komma till nytta när du skapar din unika fotobok från barnets födelsedag. Vill du ha fler tips på hur du skapar den ultimata fotoboken? Läs våra tips på hur du fotograferar evenemang, så att du kan få med alla gäster på kalaset. Redo att sätta igång med din kreation? Välj en fotobok och kör igång!

Börja nu