Alla hjärtans dag fototips

Skriven av Onskefoto, 8 februari 2022

Skapa vackra fotogåvor till alla hjärtans dag med önskefoto. Vi har skapat en perfekt handbok för att ta de bästa bilderna av dig och din hjärtevän

Det är snart alla hjärtans dag och våra personliga fotoprodukter blir en perfekt romantisk gåva till din partner. Gör dagen extra speciell genom att göra din egen fototagning med din hjärtevän. Vi har därför satt samman en bra handbok om hur man tar de bästa parbilderna.

  • Skapa fantastiska produkter för alla hjärtans dag
  • 100 % nöjdhetsgaranti
  • Beställ snabbt och enkelt online

Ta de finaste bilderna

För att se till att du får de bästa bilderna ska du se till att du tar dem som om det vore en äkta bildtagning. Ha inte för bråttom när du tar dem, ta dig tid att hitta den rätta platsen eller miljön. Försök att hitta något som visar upp vilka du och din partner är och bär kläder som passar bilderna du är ute efter. Ta hjälp av en vän för att ta bilderna eller använd ett stativ och tidsfördröjning om du hellre vill hålla det för er själva.

Hitta den bästa vinkeln

Det är en bra idé att ta många olika bilder – ta massor av närbilder av er båda, liksom ett urval av foton som tar med bakgrunden och även kroppsbilder i helstorlek. Genom att ta olika typer av bilder kan du berätta en historia med dina foton som kommer att visas på en tryckt sida, oavsett om det är i en av våra fotoböcker, en personlig fotokalender eller i ett flerbildskollage.

Gör den personlig

Du måste se till så att dina bilder representerar era personligheter och även ert förhållande. Bestäm redan från början om du vill att bilderna ska vara söta och romantiska eller kanske berätta historien om hur ni träffades. Ska bilderna tas i en stad eller ute på landet? Om du vill att fokus ska ligga på er själva så välj en plats med neutral bakgrund som inte avleder uppmärksamheten.

Även professionella modeller kan tycka att det känns lite obekvämt att posera så försök bara att slappna av. Det bästa med digitala bilder är att du kan ta så många bilder som du vill och behöver. Titta först lite på nätet innan du gör tagningen för att leta efter looks, poseringar och miljöer som du vill återskapa i dina bilder. En rolig sak att göra med din partner kan vara att skapa ett inspirationskollage av typer av bilder och fotostilar som du också vill prova, men kom ihåg att vara realistisk med vad du och din utrustning klarar av.

Lär dig dina inställningar

Se till att du tar dig tid att utforska alla inställningar på din kamera och välj de du vill använda för din fotografering. Att använda ett grunt skärpedjup (f3.5 eller lägre) är en bra idé när du fotograferar ett par, eftersom det kommer ge en oskarp bakgrund och därmed sätta fokus på de två huvudmotiven. Se till att du använder en slutartid som är tillräckligt snabb så att du kan frysa rörelsen i en bild om du försöker att fotografera ett rörligt motiv. Kolla in våra andra bloggar med fototips för mer information om de bästa fotoinställningarna och idéer om hur du fotograferar olika motiv.

Låt kreativiteten flöda

Glöm inte att göra dina bilder så intressanta som möjligt. Försök använda den naturliga omgivningen för att framhäva dina bilder: om du är på stranden, använd vågorna eller till och med väderleken som vind, snö och regn som kan lägga till känslor och dynamik till dina bilder. En lång slutartid kan göra bakgrunden oskarp och du kan använda gatubelysning under en nattfotografering för att lägga till lite Hollywoodglamour.

En personlig fotoprodukt blir en perfekt alla hjärtans dagsgåva till din partner. Den kommer garanterat att få dem att skratta (och kanske fälla en tår eller två) och är en unik och personlig gåva de kommer att uppskatta så gå in på vår webbsida och börja planera din egen.