Tio kreativa idéer för sommarfotoböcker

Skriven av Onskefoto, 31 juli 2023

Sommaren handlar om soliga dagar som känns oändliga och ljumma, ljusa kvällar. För att hålla kvar varje ögonblick, kolla in våra 10 tips för en perfekt personlig sommarfotobok med önskefoto.

En sommarfotobok är ett av de bästa sätten att återuppleva dina sommarminnen och låta solen fortsätta att skina hela året. Oavsett om du har tillbringat sommaren med att skapa minnen med barnen eller på något äventyr med vännerna, titta i vår lista över 10 enkla designtips för en sommarfotobok och håll fast vid dina bästa sommarminnen.

1. Bestäm vilket fotoarrangemang du vill ha

När du har valt och laddat upp dina favoritbilder för sommarfotoboken arrangera dem kronologisk eller gruppera dem i olika kategorier. När du väljer kategorier, tänk destinationer, event, familjetid eller kanske dina minnesvärda matögonblick. Vårt topptips för en resefotobok är att du arrangerar dina foton i kronologisk ordning och hyllar varje semesterdag efterhand som du upplevde den.

2. Spara tid med en fördesignad fotoboksmall

Det behöver inte vara svårt att designa sin egen fotobok. Du kan använda våra fördesignade mallar som utgångspunkt för att skapa din egen sommarfotobok. Ladda upp dina bilder i skaparverktyget och sätt igång. Alla våra mallar kan göras helt individuella. Lek med fonterna i dina bildtexter lägg till texter eller lustiga citat, utforska de snygga illustrationerna och all rolig clip art i vårt bibliotek. Mycket nöje! Om du har väldigt ont om tid, låt dina bilder placeras automatiskt och, vips, är din personliga sommarfotobok klar.

3. Välj ett tjusigt omslag

Har du provat att leka med perspektiv i en semesterbild? Den ikoniska knuffen på det lutande tornet i Pisa är ett utmärkt exempel på hur man kan leka med perspektiv. Ett annat exempel är att hålla den nedgående solen i handen. Sådana bilder får oss ofta att le, även om de kanske inte alltid är så välgjorda. Därför är de perfekta att använda på ett omslag som genast fångar blicken.

Andra bra omslagsbilder är fantastiska landskap eller ett coolt collage med dina favoritbilder. Utforska alla möjligheter att göra ett snyggt bokomslag i önskefotos skaparverktyg och prova dig fram tills du har hittat det rätta.

4. Skapa karaktärer för din fotobok

Var och en tillför sin egen personlighet i gruppen när du är tillsammans med familjen eller vännerna. Hylla det som gör människorna i ditt liv unika genom att skapa roliga karaktärer för din sommarfotobok. Var din bästa vän alltid uppe med tuppen på resan? Eller var pappa den största sjusovaren i familjen? Skriv det i din fotobok.

Vårt topptips för att göra din sommarberättelse levande är att märka ett foto av var och en av dina karaktärer med deras smeknamn i början av fotoboken och sen lägga till roliga bildtexter i boken som refererar till deras karaktär.

5. Använd kartor för att plotta din resa

Om du har upplevt ett episkt äventyr i sommar eller utforskat något nytt under en stadstripp så kan du plotta resan och visa den i din fotobok med vår supersmarta Google Maps-funktion. Google Maps-funktionen finns bara i vårt Windos-skaparverktyg. Mac-användare och användare som designar i online-skaparverktyget kan lägga en skärmdump av kartan från Google Maps-sökningen i skaparverktyget. Här är ett gulligt designtips: utforska vårt clip art-bibliotek för att märka ut din position på kartan.

6. Lyft fram dina bästa bilder

Vi har alla flera hundra bilder i vårt bildbibliotek, men några av dem är säkert dina favoriter. Välj de bilder som du är mest stolt över och lyft fram dem över ett helt uppslag i sommarfotoboken. Prova att leka med layouten och lägg till några mindre foton bredvid den stora bilden för att få en collageeffekt.

7. Använd Panorama DeLuxe för en sömlös design

Om du vill ge dina bästa bilder en speciell finish i fotoboken, välj vår Panorama DeLuxe-fotobok. Panorama DeLuxe är det perfekta formatet för att dra extra uppmärksamhet till en speciellt minnesvärd bild. Du kan nämligen trycka bilden över ett helt uppslag utan att vikningen i mitten stör din bild. Om du vill använda din sommarfotobok som en chic coffee table-bok kan du lägga fram boken uppslagen på de här sidorna så att det blir dem som dina gäster ser.

8. Variera antalet bilder på varje sida

Att skapa en collageeffekt på sidorna är väldigt lätt med våra multibildlayouter. Det här är en bra layoutstil om du vill använda mindre bilder eller fokusera på de små detaljerna. Eftersom du kan lägga in fler bilder i din fotobok kan det ge din berättelse lite extra djup.

En fin layoutidé för en semesterfotobok är att du visar höjdpunkterna under en dag på en större yta över ett helt uppslag och sen fyller de små rutorna runt bilden med bilder av dig och dina vänner från samma tillfälle. Ägna lite tid åt att designa ditt perfekta collage och lek med de olika möjligheterna.

9. Låt kreativiteten flöda med clip art

Clip art är perfekt för att göra din fotobok personlig. Vårt skickliga designteam har skapat över 4 000 olika clip art-designer för dig att välja mellan. Från grafik med strandtema till citytrippdesigner och ett helt bibliotek med clip art med hyllningar till naturen och utelivet. Upptäck alla kategorier med semester- och resetema och lyft din fotobokdesign.

10. Var inte rädd för att lägga till fler sidor!

Sommaren är full av minnesvärda ögonblick, så om du redan har använt alla standardsidor i din fotobok på stora händelser och episka bilder kan du lägga till några extra sidor för att få med de mindre ögonblicken också. Du kan lägga till upp till 96 extra sidor – då är du säker på att inte missa något.

Prova vår Smart Assistent om du tycker att du har för många sommarbilder att sortera. Den går igenom alla dina bilder, väljer ut de bästa och lägger in dem i fotobokslayouter för dig. Lätt som en plätt!

Varje resa är full av fototillfällen och de flesta av oss kan medge att vårt kameraminne är fullt av fantastiska bilder som vi nästan aldrig tittar på. Gör det mesta av de fina minnena på din mobil eller dator, dyk ned ibland alla våra speciella ramar, grafiker och reseteman och låt kreativiteten flöda – skapa din egen önskefoto-resefotobok nu.

SKAPA NU