Textidéer till era save the date-kort

Skriven av Onskefoto, 17 juni 2022

Hur börjar du skapa save the date-kort? Med att hitta rätt ord! Här går vi igenom allt du behöver veta om hur man skapar anpassade save the date-kort, från när det är lagom att skicka save the date-korten till mallar för vad du kan skriva i dem.

Att skriva save the date-korten är en spännande del i hela bröllopsplaneringen. Ni har hittat den plats där ni vill ha bröllopet, bestämt datum och är äntligen klara att bjuda in nära och kära så att de kan sätta ett hjärta på er stora dag i kalendern!

Save the date-korten är bröllopsgästernas första chans att få en föraning om er speciella dag, men det behöver inte vara så svårt att hitta de rätta orden till ett save the date-kort. Här har vi samlat enkla tips på hur du skapar en helt egen bröllopskollektion med allt från den perfekta texten till save the date-korten till när det är lagom att skicka ut dem.

Vad är egentligen save the date-kort?

Save the date-kort är inte detsamma som en bröllopsinbjudan. Save the date-kort är helt enkelt ett meddelande om när ni tänker gifta er och innehåller bara ett fåtal viktiga detaljer. Korten skickas vanligtvis ut till alla bröllopsgäster ungefär sex månader före den stora dagen, eller ännu tidigare.

Det är naturligtvis inget måste att skicka ut save the date-kort, men genom att göra det ser ni till att så många som möjligt har möjlighet att vara med och fira er när dagen kommer. Det är alltid uppskattat att få så mycket förvarning som möjligt – och det är extra viktigt för gäster som bor utomlands eller om ni tänker ha bröllopet på annan ort eller under flera dagar.

Vad ska det stå på ett save the date-kort

Som vi nämnde tidigare är ett save the date-kort bara ett enkelt meddelande om bröllopet, så det behöver inte innehålla så mycket text. Här är en enkel checklista på vad som bör finnas med på ett save the date-kort:

– Namnen på de lyckliga tu

– Bröllopsdatum

– Stad, region eller land där bröllopet ska äga rum (om ni redan vet den exakta platsen är det inget fel att berätta det i god tid.)

– Skriv också att det kommer en formell bröllopsinbjudan med mer information

När du väl har skrivit era save the date-kort, skriv era namn och returadress på baksidan av kuvertet. Adressera sedan kortet till den eller de personer eller den familj som ska bjudas in.

Textidéer till era save the date-kort

Utforma gärna texten på save the date-kortet så att det passar parets stil och bröllopets tema. Till ett stort, vitt bröllop, välj ett mer traditionellt save the date-kort med mer formell text. Om den stora dagen ska bli en rolig och informell tillställning, matcha save the date-kortet med temat och använd ett mer vardagligt språk med en lekfull design.

Här följer några enkla save the date-introduktioner för en modern, traditionell eller lekfull save the date-stil.

1. Modern save the date-text [Text Wrapping Break]

Save the date

Anna Carlsson & Jesper Björk

1 oktober 2022

Eskilstuna

En formell inbjudan kommer

www.annasochjespersbrollop.se

2. Traditionell save the date-text

Anna Carlsson och Jesper Björk

hälsar dig hjärtligt välkommen att närvara vid deras bröllop.

1 oktober 2022

Kungsgården, Eskilstuna

En formell inbjudan följer.

3. Rolig och informell save the date-text

Hurra! Anna Carlsson & Jesper Björk ska gifta sig

Sätt ett <3 i kalendern!

1 okt. 2022

Eskilstina

Mer info inom kort 😉

www.jespersoannasbrollop.se

Du hittar enkelt rätt save the date-text med önskefoto. Bläddra bland över 60 fördesignade mallar för att hitta den perfekta save the date-designen till ert bröllop. Du kan smidigt använda den förifyllda texten och fylla i information om ert bröllop. Om du vill göra save the date-korten mer personliga använder du våra texter som mall och skapar efter hjärtats lust.

Är du redo att sätta igång med att skapa det perfekta save the date-kortet? Titta igenom hela vårt utbud av bröllopskort och kom igång med att skapa en personlig bröllopskollektion med några enkla klick.

Börja skapa