Så gör du en bröllopsinbjudan

Skriven av Onskefoto, 10 juni 2022

Vill du ha tips på hur du gör den perfekta bröllopsinbjudan? Vi hjälper dig med allt från eleganta designs som matchar bröllopstemat till ett riktigt personligt bröllopskort som firar de lyckliga paret.

Att göra en riktigt fin bröllopsinbjudan är en av de roligaste delarna av bröllopsplaneringen. Oavsett om ni har tänkt er en minimalistisk och smakfull soaré eller en enorm fest med hela släkten, är personliga bröllopskort ett fantastiskt sätt att räkna ner till den stora dagen. Lyckligtvis är det enklare än någonsin att skapa era drömmars bröllopskort med önskefoto – för vem behöver fler hektiska moment under bröllopsplaneringen?

Vi har enorm samling med exklusiva designs till bröllopsinbjudningar, så ni kan enkelt hitta en inbjudan som passar perfekt till ert bröllopstema. De flesta av våra designs till bröllopsinbjudningar ingår i en serie med matchande bröllopstackkort, save the date-kort och bröllopsfotoböcker, så att hela processen blir så smidig som möjligt.

Innan ni skapar era personliga bröllopsinbjudningar bör ni bestämma när det är lagom att skicka ut dem. Tidpunkten skiljer sig åt från par till par, men det är vanligt att man skickar ut en bröllopsinbjudan ungefär 8–12 veckor före bröllopsdagen.

För att vara säkra på att gästerna vet datumet i god tid och kan ha möjlighet att närvara, är det bra att skicka ut ett save the date-kort så snart ni har satt datum för bröllopet. Det här är extra viktigt om bröllopet ska ske på annan ort. Informera gästerna i god tid – gärna sex månader på förhand eller mer. Det går helt enkelt inte att skicka ut bröllopsinbjudningar för tidigt. Dessutom får ju alla chansen att se fram emot den stora dagen tillsammans med er!

Vi kan inte hjälpa er att bestämma vilka ni ska bjuda, men vi kan definitivt hjälpa er att skapa era drömmars bröllopsinbjudan. Ta del av våra nio tips på hur ni gör en bröllopsinbjudan.

1. Personliga bröllopsinbjudningar

Det första av våra tips för att skapa en bröllopsinbjudan med önskefoto är att göra det personligt, personligt, personligt! Bröllopsinbjudan och save the date-korten är det första alla ser av er speciella dag. Med hjälp av vårt skaparverktyg kan du enkelt överföra dina favoritbilder av dig och din käraste till bröllopsinbjudan. Lägg till unik finess och skapa något roligt, elegant eller traditionellt. Gör det på ditt sätt.

2. Följ bröllopstemat

Det bästa med personliga bröllopsinbjudningar är att ni får chansen att matcha dem perfekt med bröllopstemat. Är det ett traditionellt vitt bröllop eller mörkt och elegant? Satsar ni på bohostilen eller urban chic? Ska ni avge era löften på modernt vis eller på ett rustikt lantbröllop? Oavsett hur ert bröllopstema ser ut kan vi hjälpa till. Utgå från en av våra designs och anpassa sedan bröllopsinbjudan tills den är helt perfekt.

3. Skapa en harmonisk bröllopskollektion

Våra tips för att skapa en bröllopsinbjudan omfattar allt från save the date-kort till tackkort. Skapa en hel bröllopskollektion med önskefoto, så att du enkelt kan göra save the date-kort, bröllopsinbjudningar och tackkort till gästerna på ett och samma tema som matchar bröllopet. I de flesta bröllopskollektioner ingår även en matchande bröllopsfotobok, så att ni kan bevara minnena för evigt.

4. Allt handlar om typografi

Du kan enkelt hitta rätt teckensnitt till er bröllopskollektion med önskefotos skaparverktyg. Gå igenom förhandsvyer med över 100 teckensnitt och experimentera med den typografi som passar bäst till er stora dag. För dig som vill skapa en minimalistisk bröllopsinbjudan med elegant, djärv typografi, ta en titt i vårt utbud av anpassningsbara och smakfulla designs till bröllopsinbjudningar med teckensnitt som passar utmärkt till bröllop.

5. Välj en design utan foton

Ibland kan det vara svårare än man tror att välja den perfekta bilden till bröllopsinbjudan. Men det är ju faktiskt inte nödvändigt att ha en bild på de lyckliga tu på inbjudan. Om det är svårt att hitta den perfekta bilden till er bröllopskollektion, använd en av våra nya designs till bröllopsinbjudningar som inte kräver någon bild – bara vackra ord och vacker grafik.\

6. Låt dig inspireras av våra textmallar

När det gäller vad som ska stå i en bröllopsinbjudan eller på ett bröllopstackkort har vi gjort grovjobbet åt dig. När du ska designa er personliga bröllopskollektion använder du bara våra textförslag och ändrar dem så att de blir lite mer personliga. Har vi inspirerat dig? Utgå från våra textförslag för att skriva egna texter till en personlig bröllopskollektion.

7. Utforska digitala bröllopsinbjudningar

En personlig bröllopskollektion är ett fantastiskt och väldigt personligt sätt att skicka ut information om ert stundande bröllop, men ibland kan det vara enklast att skicka en digital inbjudan till bröllopsgäster som bor utomlands. Med önskefoto är det enkelt. När du väl har beställt era bröllopsinbjudningar tar du bara en skärmbild av den färdiga produkten och skickar den till nära och kära via e-post, WhatsApp eller Facebook.

8. Undersök olika pappersalternativ till bröllopsinbjudningar

Valet av papperstyp är ett av de sista stegen när du ska göra bröllopskort – och ett av de viktigaste. Valet av rätt papper till er bröllopskollektion kan ge inbjudningarna ett elegant lyft och ge hela designen det där lilla extra. Läs igenom specifikationerna för varje papperstyp nedan från matt till glansigt och extra matt.

Matt – Bröllopskort

Förstklassigt papper med slät, halvmatt finish. 235g/m².

Glansigt – Bröllopskort

Det här professionella, glansiga fotopappret passar bäst till hög färgintensitet och skärpa. 235g/m²

Extra matt – Bröllopskort

Lyft fram färgerna med extra skarpt, bländvitt papper. Den här pappersfinishen är obestruken med extra tjock, matt finish. 300g/m2

9. Skapa en bröllopskollektion med det där lilla extra!

Vill du skapa en bröllopskollektion med det där lilla extra? Släpp loss kreativiteten med kuvert och omslag när ni har fått era vackra, personliga bröllopsinbjudningar och bröllopskort från önskefoto. Håll ögonen öppna efter fler tips på hur du kan skapa en personlig bröllopskollektion i önskefotos blogg!

önskefoto hjälper dig att skapa perfekta bröllopsinbjudningar och bröllopskort smidigt och lätt – allt från att välja rätt papper till bröllopsteckensnitt och matchande tema. Är du redo att skapa en personlig bröllopskollektion? Ta en titt bland alla våra bröllopskortsdesigns och börja skapa nu!

Börja skapa