Kom igång med de här tipsen om hur du skapar en personlig fotokalender.

Skriven av Onskefoto, 13 januari 2023

Till dig själv eller dina nära och kära – önskefotos personliga fotokalendrar är det perfekta sättet att organisera ditt år. Läs våra tips om hur du kan göra våra exklusiva designer personliga.

Oavsett om du behöver hålla koll på ditt eget schema eller vill ge bort en speciell gåva, låt kreativiteten flöda med en fotokalender. För att hjälpa dig att komma igång har vi ställt samman några snabba och enkla tips om hur du kan välja en fördesignad kalender och göra den personlig.

Vem ska ha kalendern?

Innan du börjar, tänk på vem du skapar kalendern för. Välj bilder och design som skapar glädje för personen. Med våra kalendrar kan du välja vilken månad den ska börja på – det gör dem till en fin present hela året. Om du skapar kalendern åt dig själv, tänk på var den ska hänga. Därefter kan du börja fundera på kalenderns utseende och känsla.

Välj storlek

Nästa sak är lätt: välj storlek på kalendern. Vi har följande storlekar: A3 Klassisk, A4 Enkel, A3 Enkel och kvadratisk. Om du inte kan bestämma dig, tänk på var kalendern ska hänga. På större ytor passar våra kunders favorit: A3 Klassisk. Den blir till ett blickfång som framhäver dina favoritbilder och -tillfällen. På mindre ytor, som hemmakontoret eller över skrivbordet, tar en kvadratisk kalender eller en A4-kalender mindre plats.

Välj en design

Det finns över 100 exklusiva designer att välja mellan. Bland dem hittar du garanterat en som passar din stil – oavsett om den är minimalistisk, modern eller lekfull. Nu inför jul har vi utökat sortimentet med 30 nya designer. Du kan även ge din design en mer personlig touch med olika kreativa val i vårt skaparverktyg genom att till exempel lägga till ramar eller clipart.

Välj dina bilder

När du har bestämt ett tema och valt en design återstår bara att välja ut och lägga till dina bilder. Försök att passa ihop bilderna med månaderna, till exempel vinterbilder i januari och februari. Men känn inte att det finns regler som du måste följa – du kan också ta steget fullt ut och göra din kalender helt och hållet som du vill.

Låt kreativiteten flöda

Nu när du har valt din design och lagt till dina bilder, prova att experimentera med några av våra fantastiska extra funktioner.

Händelser

Du kan skriva in viktiga händelser på vilket datum som helst under året – som födelsedagar, årsdagar och bröllop – det ger din design en praktisk touch.

Illustrationer

Ta en titt i vårt bibliotek med clip arts som du kan lägga till var som helst i din kalender. De lägger till det där lilla extra.

Ramar

Dina foton behöver inte ramas in med den klassiska kvadratiska eller rektangulära fotoramen. Vårt skaparverktyg har massor av unika ramar som du kan använda.

Mönster

Om du känner dig modig, prova att leka med ett av våra mönster – det lägger sig över dina bilder och ger dem en utskuren effekt.

Meddelanden

Du kan lägga till text eller meddelanden överallt i kalendern, till exempel en kort text om månadens bild eller ett trevligt citat som passar till din bild.

Granskning

Nu är du nästan klar att beställa! Titta igenom varje sida och kontrollera att allt är som du vill ha det. Du har rätt bilder, datumen stämmer och du är nöjd med din design. Kanske ska du be någon annan att kontrollera också? Fyra ögon ser mer än två.

Beställning

Nu kan du bara luta dig tillbaka och slappna av – ditt arbete är klart. När du trycker på beställa är det vår tur att börja arbeta med att tillverka din personliga fotokalender och leverera den direkt till din dörr. Ta en fika – det har du förtjänat!

Kalendrar är alltid bra att ha – men en personlig fotokalender är något speciellt. Du eller dina nära och kära kommer att ha glädje av den hela året och det är ett fint sätt att se tillbaka på era bästa stunder tillsammans. Är du redo att börja?

Skapa din personlig fotokalender nu