9 förslag på vad du kan skriva på ett julkort

Skriven av Onskefoto, 13 december 2023

Vet du inte vad du ska säga i dina önskefoto julkort? Så här skriver du ett julkortsmeddelanden till alla på din lista i år.

När du har en lång lista med personer att skriva julkort till, kan det vara knepigt att veta vad du ska säga utan att det blir en standardfras som t.ex. “Kära farmor, God jul. Hälsningar från oss alla” Så om du inte vet vilka ord du ska använda när du skapar dina julkort från önskefoto, kommer här lite inspiration så att du kan komma igång.

Skapa först dina julkort

Det finns cirka 180 julkortsdesigner på önskefoto som du kan anpassa med dina egna bilder och meddelanden. Från klassiska till gulliga och moderna till minimalistiska, det finns någonting för alla. Men om du känner dig extra kreativ, kan du designa din egen från scratch.

När du har valt kort, väljer du ditt favoritfoto att ladda upp till vårt fotoboksprogram. Du kan lägga till en naturbild eller ett familjeporträtt. Och om du behöver lite mer bildinspiration, kolla in dessa förslag på julbilder.

När du hittat en design, är det dags att börja skriva. Så här kommer nio förslag för att hjälpa dig att skriva perfekta hälsningar i år så du kan skicka dem iväg i tid till jul.

1. Var kortfattad

En bild på framsidan av ditt julkort kan redan säga mycket, därför kan du låta meddelandet vara kort men underbart. Denna typ av meddelande är perfekt att skicka till vänner och familjen som du träffar regelbundet och som kanske inte behöver en fullständig redogörelse av vad du gjort under året.

önskefoto älskar…

God jul och Gott nytt år
Hoppas detta blir din bästa jul någonsin
Med kärlek till jul och hela året

2. Till din närmaste familj

Har du svårt att komma på vad du ska skriva på ett julkort till dina föräldrar eller mor-/farföräldrar? Du skulle kunna återanvända en gullig babybild på framsidan. Och om du framkallar en packe fotokort från önskefoto och lämnar insidan blank, kan du skriva ett individuellt meddelande för hand till alla.

önskefoto älskar…

Varma julhälsningar till de mest underbara mor-/farföräldrarna man kan önska sig
En stor julkram till en fantastisk mamma

God jul till världens bästa pappa

3. Till familjen som är långt borta

Om du skickar ett julkort till vänner och familj som är utspridda över hela världen kan det vara svårt att välja vad du ska skriva. Det är så mycket de behöver hämta upp, så varför inte lägga i några framkallade bilder från året som gått i julkortet och dela några höjdpunkter av vad du gjort.

önskefoto älskar…

Jag önskar att du var här i jul. Eftersom vi inte kan träffas under julhelgen, här kan du se lite av det vi har gjort i år

God jul från oss alla här. Fram tills dess vi kan träffas personligen, vill vi dela något av det bästa från vårt år med dig

4. Skicka till dina vänner

Du kan ha en mycket mer avslappnad ton i dina julkort när du skriver till vänner. Du kan dela ett insiderskämt som bara ni förstår, eller bara skriva ett lättsamt juligt meddelande för att hålla det enkelt.

Du kan också göra roligare design till nära vänner. Varför inte lägga till ett minne av er alla på framsidan och sedan lägga till clipart och bakgrunder för att skapa en kitschig julscen?

önskefoto älskar…

Ät, drick och ha kul! Hoppas detta blir din bästa jul någonsin

God jul till en helt fantastisk vän. Jag gillar dig mer än julskinka

Ha en riktigt god jul och vi ses till nyår

5. Håll det professionellt

Att bestämma vad du ska skriva på ett julkort till arbetskollegor kan vara svårt om du ger dem till massor av människor. Du vill att det ska vara formellt till dina chefer, så du kan välja något lite mer traditionellt för att vara på den säkra sidan. Du kan alltid lägga till några personliga inslag till dina nära arbetskamrater efter att dina kort har tryckts ändå.

önskefoto älskar…

God jul! En riktigt god jul

Önskar er en riktigt god jul

6. Dela en sång

Om orden inte kommer till dig naturligt kan du använda några berömda julsånger i dina kort. Med en traditionell julsång eller en kitschig julklassiker som fastnar i huvudet, kommer de i julstämning på nolltid.

önskefoto älskar…

It’s the most wonderful time of the year
Baby it’s cold outside

Tis the season to be jolly

7. Var lite romantisk

Vet du inte vad du ska skriva i ett julkort till din pojkvän eller flickvän? Om du har tryckt en packe julkort och lämnat insidan blank, kan du skriva ett extra speciellt meddelande till din andra hälft för hand. Du vet vilket meddelande de tycker bäst om, men om du behöver lite inspiration för att komma igång, vad sägs om dessa förslag?

önskefoto älskar…

All I want for Christmas is you


God jul tillönskas min älskling!

8. Var traditionell

Om du gillar mer traditionella julkort eller skriver till någon som gör det, har vi några förslag som hjälper dig sprida lite julstämning. Du kan rama in ett mysigt foto av familjen med en klassisk kortdesign med en krans eller jultomte och skriva ditt meddelande inuti.

önskefoto älskar…

Med önskan om en god och fridfull jul

Hoppas denna speciella tid på året blir fylld med glädje

Sprider kärlek och ljus till dig och din familj i jul

9. Hur du avslutar dina julkort

På önskefoto, väljer vi ofta att avsluta våra julkort med det klassiska “med kärlek”. Men om du vill prova något annorlunda, kommer här ytterligare några förslag du kan använda istället.

önskefoto älskar…

Kram, Varma lyckönskningar

Med kärlek

Varma hälsningar

Kramar och pussar

Vi hoppas du har fått några användbara förslag från oss, så att du kan skapa dina julkort med önskefoto och skicka något som är lite annorlunda i år.

Shoppa nu

Vet du någon som skulle behöva lite julkortsinspiration? Dela denna blogg med dina vänner och din familj genom att klicka på nedanstående ikoner.