Fem väggdekorationer, alla med somriga bilder, på en ljus tealvägg.

Det är fantastiskt vad väggdekorationer kan göra med ett utrymme – du kan ta in solskenet med en stor, iögonfallande bild av din sommarsemester eller liva upp ditt rum med massor av glada små bilder i en layout med flera bilder. För att hjälpa dig ta fram det bästa av dina sommarväggdekorationer från önskefoto, har vi några tips som är enkla att följa, som t.ex. vilka material som kommer att passa din fotografistil så att du kan välja det bästa formatet för dina bilder.

Vilka material på väggdekorationer ska du välja?

En stor väggdekoration med en bild av en flicka som äter glass, på ett sidobord intill en krukväxt.

Det finns material till väggdekorationer som passar alla fotografistilar, så om du föredrar att ta gulliga bilder av barnen framför bilder av böljande landskap, hittar du den finish som fungerar bäst för dig.

Canvas har ett varmt och mysigt utseende så den fungerar fantastiskt bra med bilder av familjen. Om du ägnat sommaren åt att ta bilder av alla livfulla nyanser som årstiden har att erbjuda, är skumtavlor fantastiska för att visa upp intensiva färgtoner med en matt finish. Aluminium är också matt, men det är det idealiska valet för svartvita bilder, så detta kan vara det perfekta sättet att visa upp ett bröllopsfoto. Och för att ge dina sommarbilder en strålande glans är plexiglas rätt val – det är också det fotografer helst väljer.

Det är viktigt att tänka på strukturer och underlag i en bild därför att dessa också kan påverka vilket material på väggdekoration du väljer. Plexiglas är ett fantastiskt sätt att förstärka en reflektion som till exempel en solnedgång över ett stilla vatten, medan canvas fungerar bra för en bild på dina barn insvepta i en fluffig handduk efter en dag på stranden.

Så väljer du rätt format på väggdekoration

Du kan välja mellan kvadratiskt, liggande eller stående format på dina väggdekorationer, så tänk över vilken typ av bild du ska framkalla innan du väljer. Kvadratiskt format passar perfekt för makrobilder eller för extrema närbilder för att dra blickarna till en specifik detalj.

Väggdekorationer i liggande format är perfekta för de somriga landskapsbilderna du tog på dina resor och stående är bäst för bilderna av dina favoritpersoner.

Kommer stilen på din bild att passa stilen i ditt rum?

En bild av ett vardagsrum med en mörkblå soffa mot en mörkblå vägg. På väggen är tre väggdekorationer som visar upp bilder i glada färger som tagits på en semesterdag på sommaren.

För att få dina väggdekorationer att se extra professionella ut, tänk på hur din fotografistil kommer att passa i din inredning. Vill du ha intensiva färger som kontrasterar med din färgskala eller vill du hellre använda en bild som smälter in i eller kompletterar din inredning?

Om du vill justera dina bilder så att de passar ditt utrymme, kan du ändra färgnyanserna något med fotoredigeringsprogrammet i förväg. Du kan göra din bild svartvit för att matcha ett monokromt rum eller för en färgglad och iögonfallande look kan du leka med filter och öka färgmättnaden för att ge dina bilder en känsla av tecknade serier eller popkonst.

Hur du beskär din bild kan också ha en effekt på ditt utrymme. Om du till exempel tagit bilder av den lokala arkitekturen på dina resor, kan du beskära byggnader för att ge intryck av extra höjd i ett utrymme. När du skapar en bild av en hög byggnad, försök beskära bilden så att den fungerar i en väggdekoration i stående format snarare än i landskapsformat.

Låt kreativiteten flöda med layouter

En väggdekoration i mosaik med 36 bilder som hänger på en grå vägg, intill hyllor med frodiga gröna växter på och glasföremål.

Utöver färgerna och formaten du använder, är layouterna också ett fantastiskt sätt att återge en viss stil. Våra mosaikkollage är perfekta för massor av små familjebilder – du kan få plats med upp till 81 bilder i ett rutnät – eller så är de idealiska för att framkalla de bästa bilderna från ditt Instagram i samma stil som ditt flöde.

Du kan skapa en kollageeffekt genom att välja bilder med liknande nyanser och strukturer och du kan justera marginalerna och lägga till en färgbakgrund för att antingen skapa kontrast eller komplettera dina bilder.

Fånga och skapa väggdekorationer med några tryck

En mobil mot en klargul bakgrund som visar [bonusprint]-appen och en del av en väggdekoration på skärmen.

Det finns massor av sätt att låta kreativiteten flöda med dina sommarväggdekorationer. Och för att du inte ska missa en enda minut av solen, kan du börja skapa med vår app när du är ute och rör dig. Det finns fantastiska layouter att välja bland och du kan välja en bakgrundsfärg för att visa upp dina bilder. Ladda ner dem för iOS eller Android utan kostnad.

Vi skulle älska att se hur dina sommarbilder blir, så dela dem med oss på Facebook och Instagram genom att tagga oss i inlägg och berättelser och genom att använda #shareyoursummer.

Skapa väggdekorationer

Kommentarer