I det här inlägget har vi samlat praktiska tips på hur du skapar den perfekta familjeboken. Det kan kännas svårt att designa en bok från grunden, men vi lovar att det är enkelt att följa processen. Läs igenom de fem avsnitten nedan för att ta del av användbara tips på hur du skapar en vacker bok som visar upp din familjs historia.

Använd en flatbäddsskanner

Flatbäddsskanner är ett användbart verktyg för att exakt återge historiska dokument som du vill ha med i familjeboken. Idag är många hemmakontor utrustade med allt du behöver för att skanna dokument smidigt och lätt. Det bästa är om du har tillgång till en allt-i-ett-skrivare med inbyggd kopiator och skanner. Du kan använda den för att skanna brev och andra historiska dokument.

Låt kreativiteten flöda när du väljer vad som ska vara med i boken. Allt från barnteckningar till avlidna släktingars testamenten kan utgöra relevanta kapitel i familjesagan. Vissa bildläsare har även en funktion för optisk teckenläsning (OCR). Det innebär att du kan skanna dokument och enkelt färdigställa textavsnitt som ska vara med i boken. Genom att välja den här funktionen behöver du inte skriva av texten för hand.

Bildläsare är också bra om du vill återskapa gamla foton av släktingar. Se till att dokument och bilder ligger så plant som möjligt i bildläsaren. Spara de skannade filerna i en särskild mapp. På så sätt har du allt material samlat på ett ställe när du ska sätta igång och skapa familjeboken. Behöver du mer information? I vårt blogginlägg om skanning får du också lära dig att använda appar som Photomyne, Google PhotoScan och CamScanner.

Så utformar du ett släktträd

Bestäm hur du vill att ditt släktträd ska se ut. Vill du att det enbart ska innehålla text eller vill du även ha med foton och andra bilder? Om du är konstnärligt lagd kanske du kan rita själva släktträdet för hand. Men oroa dig inte om din konstnärliga ådra tryter.

Det finns gott om onlineverktyg att ta hjälp av. Överför namn, information om bilder och ladda sedan ner det formaterade släktträdet och lägg till det i boken. Om du lägger in släktträdet i jpeg-format kan du passa in det på en sida och ändra storleken så att det visas på bästa sätt.

Inspiration till släktträdets layout

Ta en titt på våra fotoböcker och väj den perfekta layouten till ditt familjeprojekt. Du kan välja mellan stående och liggande format eller en kvadratisk fotobok. Dessutom finns fotoböcker i storlek S, M, L och XL. Våra fotoböcker trycks på papper av förstklassig kvalitet. Vi tillverkar dem med omsorg och kärlek. Dessutom levereras de med nöjdhetsgaranti.

Vår toppmoderna redigeringssvit gör det enkelt att skapa din egen familjebok. Det är roligt och smidigt att välja layout. Anpassa bokens design genom att välja bland alla våra fina layouter. Välj bland våra bakgrunder, handgjorda illustrationer och clip arts för att skräddarsy utseendet på varje sida.

Temaböcker till familjeböcker

Det är du som väljer den perfekta layouten till din familjebok. Allt beror på exakt vad du vill visa upp. Våra stora fotoböcker i liggande format är 28 x 21 cm och riktiga storsäljare. På de väl tilltagna sidorna finns det gott om plats att skildra din familjs historia. Om du behöver något större väljer du XL-varianten. Då får du sidor i storlek 39 x 29 cm.

Du kan välja mellan mjukt och hårt omslag. Om du vill skapa en fotobok med hårt omslag kan du välja att pryda det med en överförd bild, skinn eller linne. Böckerna är gjorda för att hålla länge och blir den perfekta inramningen till din familjs historia. Börja från grunden och skapa en helt egen bok. Du får fullständig kreativ frihet när du utformar sidorna. Eller så kan du välja en av våra 116 fördesignade temaböcker med färdiga layouter. Sedan anpassar du layouten och antalet sidor. Vår Smart Assistent underlättar den kreativa processen. Den använder smart teknik för att sätta in foton i boken som du sedan kan anpassa.

Skapa en familjebok

Visste du att du kan göra en fotobok på en timme? Det är en klar fördel att ha samlat alla bilder på ett ställe som du vill ha med i boken. Behöver du hjälp? Kolla in vårt blogginlägg med tips på hur du kan ordna dina bilder. Du hittar också kreativa idéer i vår blogg som kan inspirera dig när du ska utforma din egen släkts historia.

Ägna gärna några minuter åt att tänka ut hur du vill att din bok ska se ut. Det handlar till exempel om hur stor du tycker fotoboken bör vara och hur många sidor du vill ha. Lägg alla bilder som du vill använda i boken i en mapp. Ladda ner bilder från mobilen och släng dem som inte är tillräckligt hög kvalitet. I vårt blogginlägg om hur du organiserar foton på ett proffsigt sätt hittar du tips på hur du kan gruppera och namnge bilder.

Lägg till bilder i fotoboken. Ladda ner vårt fotoredigeringsverktyg för att undvika att råka ta med samma bild flera gånger. Du kan också välja att lägga till bilder för hand, om du vill ha koll på allt som händer. När du designar fotoboken behöver du välja om du ska ha en bild på framsidan eller inte. Men oroa dig inte om du inte kan bestämma dig. Du kan ändra dig även efter att hela designen är klar. Välj layouter till sidorna. Lägg till våra användarvänliga ramar, bakgrunder och andra alternativ för att ge din familjebok ett helt unikt utseende. Förhandsgranska layouten online tills du är helt nöjd innan du beställer. Det är enkelt och smidigt att skapa en fotobok.

Är du redo att göra din egen fotobok? Gå in på önskefotos webbplats och sätt igång med att skapa din egen familjebok.

Börja skapa

Kommentarer