Stadsresor är ofta mer komprimerade än semestrar därför att du ska klämma in alla sevärdheter på en helg. Därför har du massor av fantastiska bilder i din kamera när du kommer hem. Men låt dem inte stanna där. Skapa en fotobok med alla dina favoritögonblick från din semesterhelg med våra experttips. Från designen av fotoboken till några extra tips som gör den ännu bättre. Vi har 15 förslag för att skapa den bästa fotoboken av din stadsresa någonsin.

1. Framkalla på bokryggen

Försäkra dig om att dina fotoböcker ser så bra ut som möjligt när du visar upp dem i ditt hem genom att placera titeln på bokryggen till din fotobok. Vi använder gärna namnet på staden och året du besökte den. Använd till exempel Dubrovnik 2018 och därefter kan varje fotobok du skapar följa samma namngivning. Det förvandlar dina bilder till en sammanhängande serie.

2. Ta med lite extrasaker

Inkludera stadsinspirerad clipart, ramar och bakgrunder i din fotobok. Vi har särskild clipart för London, Paris och Rom men du kan bli kreativ med andra städer. För Amsterdam kan du till exempel lägga till några cyklar, för Neapel kan du använda pizzan och för Berlin lägga till den tyska flaggan.

3. Koordinera färger

Försök ordna dina bilder efter färg i din fotobok. Du kanske ser teman under din stadsresa som t.ex. röda brevlådor, telefonkiosker och bussar i London eller blått hav, blå himmel och blå strandparasoller i Nice.

4. Lägg till en karta


Du kan välja en plats direkt från Google Maps till din fotobok. Det är ett fantastiskt sätt att visa en resa eller helt enkelt markera exakt vart du reste.

5. Ta med några fakta om staden

Ta bilder av stadens mest berömda attraktioner och inkludera sedan någon information om den platsen bredvid din bild. Till exempel “visste du att Eiffeltornet är den mest besökta attraktionen i världen?” Bredvid en bild av det ikoniska tornet.

6. Fotografera din mat

Tillägna ett helt uppslag till de lokala kulinariska delikatesserna, lägg till bilder av typiska rätter och skriv en kort beskrivning av vad du tyckte om och inte tyckte om. Detta kommer att fungera som en påminnelse om du går tillbaka eller som förslag för vänner och familj. Läs vår fotografiblogg för att få några tips om hur du tar de bästa bilderna.

7. Tänk på bakgrunden

Lägg till en bakgrund som relaterar till staden du besökt. Det kan vara en karta av platsen du reste till eller en bild som påminner om staden. För London kan du till exempel använda Union Jack-flaggan som bakgrund.

8. Skapa ett fantastiskt fotoomslag

Använd en silhuettbild av staden du besöker som omslagsbild till din fotobok. Läs vår blogg med tips på stadsfotografering för att få några förslag.

9. Framhäv stadens kuriositeter

Några städer har underliga folkliga traditioner och historier som omger vissa områden så om du hör talas om några när du är där, inkludera dem i din fotobok. Försök gå på en guidad spökvandring för att komma under huden på staden och berätta dess historia.

10. Använd PanoramaDeLuxe-bilder

Panorama DeLuxe betyder att du kan framkalla bilder utan skarvar på två sidor. Perfekt för den fantastiska landskapsbilden du tar. Läs våra tips om resefotografier för att få förslag på hur du tar bättre bilder än någonsin.

11. Gör din egen stadsguide

Din familj och dina vänner kommer att älska att se dina rekommendationer i en fotobok i form av en stadsguide. Lägg in adresser till favoritkaféer och -restauranger och några insidertips som priset på transport eller en måltid. Sedan kan du ge det till människor när de kommer på besök. Ta en titt på vår stadsguide Porto för lite mer inspiration.

12. Lägg till några ord och fraser

“Bonjour!” “La Dolce Vita” “Top of the morning to ya”. Dessa är bara några välkända fraser från några av världens mest älskade städer. Ta med dem i din fotobok som en påminnelse på det lokala språket.

Nu har du fått några tips, det är dags att skapa dina egna. Så välj en fotobok och sätt igång.

Kommentarer