Den ultimata påskguiden

Skriven av Onskefoto, 27 mars 2023

De första solstrålarna av våren är här och det betyder att påsken snart är här. När du spenderar tid hemma med familjen är det ett perfekt läge för er att tillsammans ta fram era kreativa sidor och baka och göra era egna påskdekorationer och maträtter. Vi har satt samman några fina familjevänliga idéer och aktiviteter för er alla att sysselsätta er med under påskledigheten.

  • Skapa fantastiska fotoprodukter i påsk
  • 100 % nöjdhetsgaranti
  • Beställ snabbt och enkelt online

Vad sägs om att göra en brunch!

Ta er tid att slappna av och vara tillsammans med familjen med en härlig morgonbrunch. Låt barnen vara med och göra rätterna med allt från att vända pannkakorna, göra äggröran, bre smör på brödet eller göra goda sandwichs. Det finns inget bättre än att sitta samlade runt bordet och njuta av den goda maten som ni gjort tillsammans.

Börja dekorera

En av höjdpunkterna under alla påskmåltider är bordsdekorationerna. Ge barnen den viktiga uppgiften att göra bordsdekorationen med nyplockade (köpta) vårblommor. En annan idé kan vara att låta dem designa placeringskorten och en bordsplanering. Eller varför inte ge barnen i uppdrag att skapa en egen påskhare, kyckling eller påskägg på en vit duk med prisutdelning till vinnaren.

Skapa presentkorgar

Medan den kreativa andan pågår runt huset kan du passa på att göra några fina presentkorgar med påsktema. Du kan göra detta som ett roligt projekt tillsammans med barnen eller vänta tills de har gått och lagt sig så att de får en fin överraskning när de vaknar. Påskkorgar med kaninöron eller fjädrar och blommor eller dekorerade som ett ägg kommer att se fint ut när de fylls med påskgodis. Dessutom kan barnen sedan använda korgarna när de går på påskäggsjakt i trädgården.

Designa den egen påskbok för barnen

Logga in på ditt redigeringsverktyg online så kan du se hur du enkelt kan skapa en personlig påskäventyrsbok för barnen. Få alla att hjälpa till med att skriva historien så att det blir en riktig familjehistoria. Du kan bli kreativ och ladda upp deras teckningar och karaktärer, eller kanske till och med din egen familj kan bli huvudpersoner i boken med bilder du har tagit under påsklovet. Man vet aldrig, att läsa den varje år kan bli familjens påsktradition. Titta på i vårt fotoboksgalleri för att få inspiration och idéer.

Börja måla de där äggen

Det är inte påsk utan dekorerade ägg. Konst och hantverk är ett riktigt roligt sätt att få familjen samlad runt bordet, så öppna ägglådorna och få barnen att skapa sina egna äggdekorationer. Se till att ha ett brett utbud av material till hands för att få fram kreativiteten – glitter, klistermärken, färg, pennor och fjädrar är alla lysande saker att dekorera ditt ägg med.

Baka påskkakor

Kakor smakar bara godare om du har ägnat morgonen till att laga och baka dem tillsammans med din familj. Se till att lägga till lite påsktema i dina bakningar som stora kaninöron eller bli kreativ med olika färgglasyrer för att dekorera äggformade kakor.

Påskäggjakt

Det är inte bara en av de bästa påskstraditionerna, en påskäggjakt är också det perfekta sättet att få ut hela familjen till trädgården och få dem att vara aktiva. Se till att placera äggen både högt och lågt så att alla i familjen har en chans att hitta ett till sin korg. Du kan kanske också lämna några ledtrådar för att lägga till lite spänning i letandet.

Dekorera ett påskäggsträd

Att dekorera påskäggträdet är kanske en lång tradition men det betyder inte att du inte kan ge din en lite modern twist. Du kan spraya träddelarna silver eller vitt, och kanske till och med skapa en japansk känsla med lite körsbärsblom. Glöm inte att du också kan lägga till lite godis under trädet. Oavsett om du håller dig till ett tema eller låter hela familjen hjälpa till med sina egna mönster, se till att ditt påskäggsträd blir dagens huvudpjäs.

Skapa en personlig fotobok

Det är ett perfekt tillfälle att ta fram kameran och föreviga hela högtiden när hela familjen är samlad. Och vad kan vara bättre än att visa dessa bilder än i din egen personliga fotobok. Det är någonting som du kan spara eller ge bort i present. Man vet aldrig, att skapa en fotobok varje påsk kan bli en tradition. Det är ett unikt sätt att njuta av dina bilder och med redigeringsverktyget online kan det inte bli enklare att skapa.

Börja skapa