Fem kreativa tips på påskpresenter och påskpynt

Skriven av Onskefoto, 6 april 2023

Påsk är ett utmärkt tillfälle att visa upp din kreativa sida med personliga presenter från önskefoto. Vi har satt samman en kort lista med idéer som väcker din inspiration.

Äntligen vår! Nu blir vädret varmare och blommorna knoppas – vilket betyder att påsken väntar runt hörnet. Oavsett om du firar påsken med släkt eller vänner passar det perfekt att släppa loss kreativiteten och sätta personlig prägel på både presenter och pynt. Vi har satt samman en kort lista med kreativa idéer som hjälper dig att komma igång med dina handgjorda presenter och pynt.

Påskdukningar

Ibland är de bästa presenterna också de enklaste. Du kan snabbt skapa påskstämning kring bordet genom att göra en fin påskdukning. Vira en servett runt ägget för att skapa gulliga kaninöron. Eller använd servetter och ägg i flera olika färger för en mer lekfull dukning.

Fyllda påskägg

Visst är det mysigt att se fram emot påsken genom att måla eller färga påskägg? Oavsett om du planerar en äggjakt eller brunch med nära och kära är fyllda, målade påskägg ett härligt sätt att överraska gästerna. Du kan fylla dem med påskgodis, leksaker eller små ljuvliga chokladägg.

Små grönskande presenter

På våren spirar allt nytt liv. Pynta påskbordet med suckulentgrenar för att ge liv till dekorationerna – eller ge varje gäst en liten suckulent i en personligt målad kruka att ta med hem som tack för besöket.

Hemgjorda efterrätter

Efterrätter blir mycket smarrigare när du bakar dem med nära och kära. Tårta eller cupcakes kan lätt göras påskfina genom att pynta dem med kaninöron, marsipanägg eller en fin påskäggsdesign.

Kreativa påskkorgar

Ibland är det enklare att lägga alla påskägg i samma korg. Påskkorgar kan rymma lite allt möjligt. Här har vi samlat några av våra favoriter:

Dekorerade påskkorgar är ett kreativt sätt att engagera hela familjen i firandet – och låta alla visa upp sin konstnärliga sida. En korg på påsktema fylld med personliga fotomuggar, kalendrar och små tackkort är ett originellt sätt att tacka dina gäster. Du kan till och med förvandla det hela till en rolig aktivitet för barnen genom att låta dem pynta sina egna korgar till påskäggsjakten i trädgården.

Det finns massor av kreativa möjligheter för dig som vill sätta personlig prägel på dina påskpresenter och påskpynt. Från hembakade tårtor till dekorerade korgar – missa inte chansen att skapa handgjorda presenter till nära och kära.